Ako može pomoć....

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
15
imam kompjuter star 8 godina....zadnjih 10 dana je strašno spor...i internet i bilo što drugo da radim na njemu,sve je strašno sporo...kako ga mogu vratit da radi normalono kao i prije..

.defragmentacija napravljena,imam cleaner program sve što ne treba očišćeno...memorija mu je mala ali je 40% slobodnog prostora...

ima li što veze s ovim problemom što mi je kad upalim task manager vidim u performance da je PF Usage poprilično zauzet preko dvije trećine....

unaprijed hvala na pomoći....

Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Proveri da nisi zakacio neki virus.Obicno onda komp uspori,meni se slicno desilo(mozes da odes da skuvas kafu dok otvori neku stranicu na netu)..Posle ciscenja(ROOT VIRUS)tj. obaranja sistema i reinstalacije sve je bilo ponovo uredu.Koliko sam shvatio virus napravi petlju i smara komp a nemoguce ga je obrisati bez obaranja sistema.Nadam se da sam pomogao....

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
15
ne znam imam nod-a i ništa nije nađeno...nema virusa...jedino ako nije neki kojega nod nije uhvatio...

može li bit nešto drugo da nije virus....

Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
1.832
slazem se sa pecom 29.
ako i nije virus,onda je trojanac ili crv,sto mu dodje na isto.
mislim,slicne su posledice.
kad god se to desilo mom kompu,lek je bila reinstalacija.
pogotovo ako nije radjena duze vreme.
bez obzira na antivirus uvek nesto moze da se provuce a da ga
antivirus ne registruje..

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Slažem se sa draganom5, i ako je moje znanje oko računara skromno, preporučio bih ti isto-"obaranje" sistema, formatiranje particije na računaru na kojoj se nalazi Windows, i opet instalacija. Često mi se dešava taj problem, i pošto ne koristim ni jedan anti-virus program, 4-5 puta godišnje tako radim. Pomaže... ;)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.108
sto nenapises kolika je memorija, to mala nista ne govori. dali se tako ponasa odmah po paljenju i rastartu ili tek kasnije kad malo vise radis.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
15
memorija mi je 19 GB...odma čim se upali sporo radi....jeli obarat sistem znači deinstalirat windowse pa ponovo instalirat...to nikad nisam radio i ne znam ...bili to mogo obavit sam i kako ili moram dat nekome ko zna....

hvala...

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
memorija mi je 19 GB...odma čim se upali sporo radi....jeli obarat sistem znači deinstalirat windowse pa ponovo instalirat...to nikad nisam radio i ne znam ...bili to mogo obavit sam i kako ili moram dat nekome ko zna....

hvala...

Ma ne hard nego RAM memorija,ako je hard tako mali vjerujem da nije ni ram nadograđen i sigurno je veličine 128 ili 256 Mb,tako da nije ni čudo što je spor.
Što se tiće novog dizanja, nečeš ništa dobiti s tim.
Preporučujem prvenstveno novo računalo ili bar ako uspiješ naći - nadogradnju rama, ali se prvo posavjetuj s nekim ko se kuži i ko će vidjeti što ti treba kad pogleda računalo

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.108
mozes uraditi reinstal windowsa al onda stavi windows xp sp2 radice ti malo brze ,al za neke ozbiljinije stvari ga nemozes koristiti i poslusaj savjet tbreze. uglavnom mogao bi gledati filmove ,slusati muziku ,surfati,skidati sa neta i koristiti msn . uglavnom to mu je plafon. govorim ti zato sto imam i ja takvu kantu i koristim je samo za to sto sam naveo.

ps . i nemoj stavljati neki antivirus sto vuce puno resursa zna stopati i zbog toga, a mozda je i to problem. uglavnom meni je avira pravila probleme dok avg i nod nisu.

pogledaj i ovaj tutorijal

http://serbianforum.org/tutorijali/32053-sve-o-windows-xp-i-njegova-instalacija.html

Poslednja izmena:
Natrag