Šta je novo?

Akcija na Trgu Nikole Pašića povodom dana obolelih od hepatitisa

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Akcija na Trgu Nikole Pašića povodom dana obolelih od hepatitisa


Izvor:
24sata.rsPovodom Svetskog dana borbe protiv hepatitisa, Udruženje za pomoć obolelim od hroničnih virusnih hepatitisa – HRONOS, organizovaće u subotu u 11 sati akciju „Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim o zlu“, koja za cilj ima skretanje pažnje javnosti na slabu informisanost i razumevanje ove bolesti.


453111-trg-nikole-pasica-foto-dusan-grubin.jpgVolonteri HRONOS-a će zajedno sa okupljenim građanima istovremenim pokrivanjem očiju, zatim ušiju, pa usta, podsetiti opštu javnost na nedovoljnu informisanost o ovoj podmukloj bolesti i diskriminaciju koja prati obolele.

Akcija u Beogradu je deo projekata koji povodom Svetskog dana borbe protiv hepatitisa organizuje Svetska hepatitis Alijansa. Performans će se istog dana sprovesti građani širom sveta, a ukupan broj učesnika će konkurisati za Ginisovu knjigu rekorda.

U periodu od 11.30 do 13 časova, na štandu Udruženja, građani će od lekara i predstavnika HRONOS-a, moći da dobiju više informacija o ovoj bolesti.

Svaki dvanaesti stanovnik planete je nosilac virusa hepatitisa B ili C, a svaki treći je bio u kontaktu sa virusom. Hepatitis je u Srbiji još uvek tema kojoj se ne posvećuje dovoljno pažnje, pa je kao posledica loše informisanosti zabrinjavajuće mali broj registrovanih obolelih.
 
Top