Šta je novo?

"Akademija" za sada preživela!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.169
BEOGRAD 05. 03. 2011 .
PRESS

"Akademija" za sada preživela!


Ljubitelji kultnog kluba "Akademija" sprečili su juče njegovo zatvaranje, koje je bilo planirano za 13 časova.

1507-Bosko-Karanovic.jpg

Kada su se sudski izvršitelji pojavili s namerom da zakatanče ulaz u Rajićevoj 10, oko stotinak ljudi, među kojima je bilo i poznatih ličnosti, usprotivilo se, pa "Akademija" nije zatvorena. Krizni štab ovog kluba pozvao je ljude da se u 11 časova okupe u klubu i mirno protestuju zbog odluke Privrednog suda, a odazvalo se stotinak osoba.Kao što je i najavljeno, oko 13 sati stigao je sudski izvršitelj. Međutim, nakon kratkog razgovora sa Željkom Božićem, v. d. direktorom "Sens arta", preduzeća koje upravlja klubom, on je odustao od zatvaranja "Akademije" i napisao zapisnik.


- Pokušao sam da zatvorim klub, međutim, danas je ovde prijavljen skup, pa je prisutno dosta ljudi. Kako su oni na moje pitanje da li žele da napuste prostorije odgovorili odrično, nisam u mogućnosti da obavim svoj posao. Nakon ovoga ceo slučaj će se vratiti na sud - rekao je sudski izvršitelj, koji nije želeo da se predstavi i da odgovara na dalja pitanja.Željko Božić je istakao da neće odustati od borbe za očuvanje legendarnog kluba i nagovestio da će se sudski izvršitelji vratiti u Rajićevu za dva meseca.
- Srećom, danas "Akademija" nije zatvorena. Međutim, već za dva ili tri meseca oni će se vratiti sa policijom, tako da naše prisustvo više neće biti dovoljno da se spreči zatvaranje kluba. Mi svakako nećemo odustati od borbe da sačuvamo "Akademiju". Imamo spremljeno pismo, koje ćemo poslati na više različitih adresa, od opštinskih do republičkih uprava, a u njemu zahtevamo da se naš problem reši - rekao je Božić.

Koja branio klub
Osnivač, frontmen i basista legendarnog benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja juče je takođe došao da odbrani kultni beogradski klub. Koja je, zajedno sa još više od 8.000 ličnosti, početkom godine potpisao peticiju u kojoj se od države traži da reši problem "Akademije" i da ovaj klub nastavi sa radom.

M. NINKOVIĆ 
Top