Agroživ Super Liga Srbije

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
SL: Pobede "pantera" i "farmaceuta"

Košarkaši Hemofarma pobedili su kao domaćin Mega Vizuru sa 75:66 u 8. kolu prvenstva Srbije i zauzeli drugo mesto na tabeli, dok je FMP u Železniku bio bolji od OKK Beograda sa 87:78. Hemofarm je ovom pobedom pretekao na tabeli Radnički iz Kragujevca, koji je sinoć poražen od Crvene zvezde sa 95:85.

00049192.jpg

Najefikasniji u timu iz Vršca bio je Mladen Jeremić sa 15 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok je Milivoje Božović dodao 12 poena i 14 skokova, a Bojan Krstović 11. Solidan je bio i Boris Savović sa 11 skokova i devet poena. U poraženom timu istakao se Branko Milisavljević sa 21 poenom, dok su Marko Luković i Dušan Canetkin postigli po 12.

Košarkaši FMP-a stigli su do treće pobede u sezoni, pošto su u Železniku pobedili OKK Beograd, kojem je to bio peti poraz, uz meč manje od rivala. FMP je predvodio Mile Ilić sa 21 poenom. Efikasniji od proseka u domaćem timu bili su još Andreja Milutinović s 15 i Filip Čović sa 12 poena.Kod gostiju najbolji su bili Dragan Mitrović i Dragan Zeković sa 17, dok je Uroš Lučić ubacio 16 poena.

Rezultati 8. kola Superlige

Subota:

FMP - OKK Beograd 87:78 (32:25, 20:15, 19:19, 16:19)
Hemofarm - Mega Vizura 75:66 (18:19, 21:13, 22:20, 14:14)

Subota 7 maj:

Metalac - Partizan (19.30h)

Petak:

Crvena zvezda - Radnički 95:85

Tabela:

Hemofarm STADA 6-2
Partizan mt:s 6-1
Radnički 5-3
Crvena zvezda 4-3
FMP Železnik 3-5
Metalac 3-4
OKK Beograd 2-5
Mega Vizura 1-7

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
SL: "Klonferi" zaustavili Zvezdu

Košarkaši OKK Beograda naneli su poraz Crvenoj zvezdi u zaostaloj utakmici 3. kola Superlige rezultatom 89:88 (17:25, 25:26, 20:16, 27:21). "Klonferi" su tako prekinuli seriju crveno-belih od tri uzastopne pobede i to u meču koji je trebalo da bude odigran pre nekoliko nedelja, ali je odložen zbog njihovih obaveza u Balkanskoj ligi.

00049444.jpg

Izabranici Saše Nikitovića bili su dominantni tokom prve i druge četvrtine zahvaljujući Savi Lešiću i Luki Drči i stekao se utisak da će u nastavku igre rutinski privesti meč kraju. Međutim, tako nisu mislili košarkaši OKK Beograda. U trećoj četvrtini najavili su preokret, a onda u poslednjoj deonici zaigrali kao preporođeni. Lučić i Zeković doveli su duel u neizvesnu završnicu, a ovaj potonji je postigao ključni poen u poslednjim sekundama. Zvezda je imala poslednji napad, ali nedostatak vremena uslovio je da Lešiću zadrhti ruka i promaši pobedu.

OKK Beograd je upisao treću pobedu u Superligi, uz pet poraza, dok Zvezda sada ima izjednačen skor - četiri trijumfa i četiri poraza.

ODLOŽENA UTAKMICA 3. KOLA:

OKK Beograd - Crvena zvezda 89:88

PAROVI I REZULTATI 9. KOLA:

Mega Vizura - Metalac 77:69

Sreda, 27. april:

OKK Beograd - Radnički (18h)
Hemofarm - Crvena zvezda (19h)
Partizan - FMP (20h)

TABELA:
Hemofarm 6/2
Partizan 6/1
Radnički 5/3
Crvena zvezda 4/4
FMP 3/5
OKK Beograd 3/5
Metalac 3/5
Mega 2/7.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Drama u Superligi: Zvezdina glavobolja zbog Metalca

Hičkokovska završnica regularnog dela Superlige! Valjevska podvala presešće Radničkom ili Crvenoj zvezdi. Metalac je pobedom nad Kragujevčanima potpuno zakomplikovao situaciju na tabeli pred poslednje kolo. Doduše, tim Milovana Stepandića nema šansu da se plasira u plej-of, ali je poštenim odnosom i borbom do poslednje kapi znoja dodatno začinio dramu. Digitroni su u sredu uveče bili obavezno sredstvo za rad čelnika Radničkog, FMP-a, Crvene zvezde, a matematika je egzaktna nauka.

00051180.jpg

Pa, šta kažu brojke? Novim neobjašnjivim porazom, posle velike prokockane prednosti, Radnički je došao u situaciju da u duelu poslednjeg kola protiv FMP-a brani klupski sef. Treće mesto donosi plasman u NLB ligu bez plaćanja paprene ulaznice od 150.000 evra. Za taj novac mogu da se angažuju dva-tri odlična igrača za regionalno takmičenje, pa u Šumadiji sigurno ne nameravaju da bace pare kroz prozor.

Iznenađujući rezultat u Valjevu kao kec na desetku legao je FMP-u. Eventualni poraz u dvorani "Jezero" ne mora da "izgrebe pantere", jer bi još jedan trijumf Metalca u poslednjoj rundi, nad OKK Beogradom, poslao tim iz Železnika na jadransku regatu. U tom slučaju FMP-u se ne bi osvetilo što u međusobnom skoru ima lošiji učinak od Crvene zvezde, jer ih crveno-beli po ovom scenariju uopšte ne bi zanimali. U trouglu FMP-Zvezda - Metalac svi timovi imaju po dve pobede i dva poraza, ali FMP ima najbolji koš količnik, prvenstveno zahvaljući nedavnoj pobedi and Valjevcima u svojoj dvorani. Pobeda u srcu Šumadije timu Ace Petrovića donela bi čak treće mesto i besplatan odlazak na Jadran.

U prvi mah se činilo da je Zvezda "pobednik" duela u Železniku. Sve na Malom Kalemegdanu zabrinuo je, međutim, poraz Radničkog. Sudbina crveno-belih je sada u rukama OKK Beograda koji bi trebalo da pobedi Metalac u poslednjem kolu za gradskog rivala. Ukoliko, pak, Valjevci dobiju "klonfere", timu Saše Nikitovića neće pomoći ni to što su izgubili u Železniku sa podnošljivom razlikom. Zvezdi je potreban još jedan uslov, a to je pobeda Radničkog protiv FMP-a. Naravno, u kalkulacijama se ne dovodi u pitanje pobeda nad Mega vizurom, koja će biti sve, samo ne sparing partner crveno-belima.

Nema sumnje da će se u subotu uveče usijati mobilni telefoni zainteresovanih strana, da će "raditi tranzistori" kao u vremena bivše SFRJ. Superliga Srbije ne donosi dijamantsko prstenje kao NLB, ali i dalje ima svoju draž, odiše lokalnim šmekom. Samo da se u žaru borbe neko ne zanese, pa da se posle ne potegne neka nova afera "gepek" ili, ne daj Bože, "kofer"...

Rezultati i parovi 13. kola:

FMP - Crvena zvezda 97:87
Metalac - Radnički 78:76
Mega Vizura - Partizan MTS 68:80
Hemofarm - OKK Beograd 83:79

TABELA:
Partizan MTS 12-1,
Hemofarm 10-3,
Radnički 7-6,
FMP 6-7,
Metalac 5-8,
Crvena zvezda 5-8,
OKK Beograd 4-9,
Mega Vizura 3-10.

Superliga, 14. kolo

Petak

Partizan MTS - Hemofarm ŠTADA (18.00)

Subota

Crvena zvezda - Mega Vizura (19.00)
OKK Beograd - Metalac (19.00)
Radnički - FMP (19.00)

Trougao FMP - Zvezda - Metalac

Crvena zvezda - Metalac 91:81
Metalac - Crvena zvezda 106:94
Crvena zvezda - FMP 90:79
FMP - Crvena zvezda 97:87
Metalac - FMP 81:77
FMP - Metalac 86:76

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Baš se zakomplikovalo, ali i dalje postoje šanse. Aj nek im je sa srećom u poslednjem kolu. yes3

Lepo ja rekoh, da će Đomla biti baksuz za Radnički. :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ti si baksuz, od početka samo kukaš i eto sad od drugih zavisi naš plasman u Jadransku ligu. Veći si baksuz od Đomle :mrgreen:

Realno je da će Radnički da dobije FMP. Prošle godine su ih dobili u neizvesnoj završnici, takođe u poslednjem kolu...nadam se da će i ove. Ne znam iz kog razloga ali Kragujevčani neopisivo mrze Čovića :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ti si baksuz, od početka samo kukaš i eto sad od drugih zavisi naš plasman u Jadransku ligu. Veći si baksuz od Đomle :mrgreen:

Realno je da će Radnički da dobije FMP. Prošle godine su ih dobili u neizvesnoj završnici, takođe u poslednjem kolu...nadam se da će i ove. Ne znam iz kog razloga ali Kragujevčani neopisivo mrze Čovića :dntknw:

Ne znam ni ja zašto mrze Čovića. :dntknw: Najavio je Tegi da će uskoro i Čović da mu bude gost u emisiji, kao i Đilas, Bodiroga, Tomašević. Realno jeste da Radnički pobedi FMP, mada nisam baš siguran u to, a i sami sebi su zakomplikovali situaciju.

Nisam ja kukao, samo sam bio realan. yes3

Trebaju Đomlu što pre da najure, inače im ne gine bankrot, mada i sada im kasne plate. Njegovom pojavom bi možda mogli da se pozabave psihijatri. :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
FIAT i Radnički potpisali ugovor

Kragujevački superligaš od četvrtka će obogatiti svoj sponzorski pul. Počasni predsednik KK Radnički Mlađan Dinkić, uspeo je u svojim pregovorima sa FIAT-om.

potpisivanje.jpg

Fiat i Radnički iz Kragujevca potpisali su zvanični ugovor o sponzorstvu. Ugovor je potpisan na godinu dana, sa mogućnošću da bude produžen i dalje.

Dokument su potpisali Đovаni De Filipis direktor FAS - а i Ivаn Grujin predsednik košаrkаškog klubа, u prisustvu počаsnog predsednikа Rаdničkog Mlаđаnа Dinkićа, grаdonаčelnikа Krаgujevcа Veroljubа Stevаnovićа i zаmenikа grаdonаčelnikа Nebojše Zdrаvkovićа

Ja bih voleo da znam u Srbiji koliko drugi klubovi dobijaju od javnih preduzeća, jer mi to ne dobijamo, nismo u situaciji da se finansiramo na taj način. Mi to radimo isključivo od svojih sponzora, multinacionalnih kompanija ili od manjih kompanija. Mi se ne oslanjamo ni na jedno javno preduzeće. Kada svi drugi budu objavili koliko stvarno dobijaju od javnih preduzeća, mislim da više niko neće imati razloga da nešto krije. Ovo nije skrivanje informacija, verujte
rekao je Grujin.

Vrednost finansijskog ugovora nije saopšten, ne zbog tajnosti, već što tako nešto nije praksa, rekao je Ivan Grujin, predsednik kragujevačkog kluba.
(košarka24.com)

Nema šale sa Đomlom, od starta je krenuo ozbiljno yes3

Ne znam ni ja zašto mrze Čovića. :dntknw: Najavio je Tegi da će uskoro i Čović da mu bude gost u emisiji, kao i Đilas, Bodiroga, Tomašević. Realno jeste da Radnički pobedi FMP, mada nisam baš siguran u to, a i sami sebi su zakomplikovali situaciju.

Nisam ja kukao, samo sam bio realan. yes3

Trebaju Đomlu što pre da najure, inače im ne gine bankrot, mada i sada im kasne plate. Njegovom pojavom bi možda mogli da se pozabave psihijatri. :mrgreen:

Radnički je jači od FMP-a koji nikoga nije pobedio u gostima ,a Kragujevcu pred punim tribima teško da će dsa izgubi. Što se Čovića tiče mislim da je pre par godina imao verbalni sukob sa nekim iz publike i od tada stalno dolazi sa obezbeđenjem i meta je navijača yes3

Da, nisi kukao ali si širio crnilo i apatiju bez imalo belog :mrgreen:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Verovatno će pomoći klubu, tako što će počasnom predsedniku pokloniti auto na korišćenje, narednih godinu dana. :mrgreen:
Death, još jedna kleveta na moj račun. :D Nije ovo lepo, moraš malo da vodiš računa o posledicama javno napisanih reči. :mrgreen:
Ponavljam još jednom, bio sam realan. yes3 Klub je i dalje u teškoj situaciji, sivi mozgovi su i dalje prisutni i upravljaju iz svojih pacovskih skloništa. Na kraju sezone, jedino će profitirati par mladih igrača. yes3

Nego, vidim ja, da ti polako postaješ veliki simpatizer Dinkića i njegove stranke. :mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ne, ti treba da vodiš računa, kritikuješ visokom državnog zvaničnika koji je rešio da svo svoje znanje uloži u sport :mrgreen:

Stanje u klubu jeste loše ali treba biti realan i videti šta bi klub mogao da ostvari u ovoj sezoni...i malo više od toga :)
Ali ako se ne plasiramo u Jadransku ligu i klub napuste Nedović, Nikolić i Lešić onda će biti načinjen još jedan veliki korak unazad i time će biti zagantovanova nova pauza u osvajanju trofeja :dntknw:

Natrag