Agata Ruiz de la Prada za MONDO: Nosite boje!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Agata Ruiz de la Prada za MONDO: Nosite boje!

Španska dizajnerka Agata Ruiz de la Prada revijom u Novom Sadu, otvorila je Serbia Fashion Week, a čitaocima MONDA je poručila da nose garderobu u boji, kao i dezene sa srcima jer donose sreću.

1_zps6c44130e.jpg


Brend Ruiz de la Prada traje više od 30 godina, a njene haljine nose mnoge poznate dame - između ostalog i Lady Gaga. Na reviji održanoj u hotelu "Park" u Novom Sadu, u utorak uveče, ova ekscentrična dizajnerka prikazala je svoju kolekciju za jesen/zimu 2014/2015.

Uz zvuke elektronske muzike španskih muzičara, revija je počela na vreme. Defile šarenih dezena, tipičnih za ovu kreatorku, popravili su raspoloženje svim posetiocima revije.

Osetili smo se kao da se nalazimo na nekoj toploj španskoj obali...

Pradine kreacije su zaista drugačije od svega što smo mali priliku da vidimo do sada - ona kombinuje boje koje niko drugi ne bi, spaja oštre geometrijske oblike i nežne šljokice... i sve to deluje fantastično!

Jedva smo čekali da je upoznamo.


2_zps909e3374.jpg

Foto: Serbia Fashion Week

Prvo što smo je pitali - šta inspiriše njene kreacije, prava modna umetnička dela?
"Upravo umetnost, ali i priroda. Moj otac je bio arhitekta i kolekcionar umetničkih dela, pa sam i ja želela da pođem njegovim stopama i budem arhitekta. Od te ideje sam odustala jer nisam bila baš preterano dobar student, a moda je nudila više slobode", rekla nam je dizajnerka, koja je opušteno i ljubazno odgovarala na naša pitanja.

"Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u šezdesetim godinama prošlog veka, u vremenu kada sam i ja rođena, zbog čega u ovim modelima dominiraju lepršavi materijali, cvetni i tufnasti dezeni".

Večeras smo imali priliku da vidimo pravu eksploziju boja - imate li vi omiljenu boju?

"Imam, naravno. Moja omiljena boja oduvek je bila boja fuksije. Šta god da obučete, dovoljno je da dodate neki detalj u ovoj boji i sigurno će izgledati bolje", kaže dizajnerka koja je i na reviji imala detalj u ovoj boji - sjajna plavo-zlatna haljina bila je ukrašena velikim srcem u boji fuksije, a ekscentričnosti su doprineli zlatan rajf sa kuglama, crvene čarape i plave cipele sa štiklom.

Haljina koju nosite, ali i većina vaših modela ima barem detalj sa srcem, da li je to neka poruka?

"Može da se shvati i tako, ali mislim da srce donosi sreću, zato često stavljam detalje u obliku srca na svoje kreacije", rekla nam je dizajnerka.

Ako niste znali, modele Agate Ruiz de la Prade nose mnoge poznate ličnosti, među njima Lady Gaga.

Sa kime od poznatih najviše volite da radite?

"Moje haljine nose mnogi poznati i to je lepo, ali to nije moj cilj - ne dizajniram garderobu da bi je oni nosili. Cilj mi je da svojim šarenim haljinama usrećim što više ljudi".

Ova dizajnerka, koja je u svetu poznata i cenjena, dobitnica je mnogih nagrada, a o širini njenih interesovanja dovoljno govori i to što, pored garderobe za žene i muškarce dizajnira odeću za decu, nameštaj, ukrase i sitnice za kuću, kozmetiku...

Za potrebe jednog italijanskog filma kreirala je sigurnosna vrata!

"Istina je da sam dizajnirala sigurnosna vrata i mogla bih mnogo da pričam o tome, ali ja sam jednostavno takva - ekscentrična. Kreirala sam dosta neobičnih stvari, a nedavno sam uradila i 'kolekciju' dimnjaka", nasmejano nam je otkrila Ruiz de la Prada.

3_zpsb809d4da.jpg

Foto: Serbia Fashion Week

Vratimo se na haljine. Kakve dame nose vaše haljine, koga vi zamisljate u svojim kreacijama?
"Moje kreacije nose hrabre i zabavne žene, ali ja ipak najviše volim da dizajniram za decu jer se ona najiskrenije raduju i pokazuju svoje emocije - kada ćete videti odraslog čoveka da plače zato što mu se neki komad garderobe toliko sviđa?", iskreno nam je odgovorila kreatorka.

Na kraju, pitali smo je i šta misli o stilu i načinu odevanja devojaka u Srbiji i da li ima neki savet?

"Mislim da se devojke ovde jako lepo oblače, jedino što sam primetila je da vrlo često nose tamne boje, naročito crnu, zbog čega deluju pomalo uniformisano. Moj savet devojkama u Srbiji je da počnu da nose više boja jer mislim da one utiču na raspoloženje - nema šanse da budete neraspoloženi kada na sebi imate nekoliko boja", nasmejano nam je rekla, dok je na sebi imala pet različitih boja.

Izvor: Mondo
 
Natrag
Top