Afrički Kup Nacija: Angola 2010

Ko će osvojiti Afrički kup nacija?

  • Obala Slonovače

    Votes: 8 47,1%
  • Togo

    Votes: 1 5,9%
  • Gana

    Votes: 0 0,0%
  • Egipat

    Votes: 5 29,4%
  • Kamerun

    Votes: 1 5,9%
  • Neko drugi...

    Votes: 2 11,8%

  • Total voters
    17
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
tumblr_kt5qq4BBrN1qzyqi6.jpg

Afrički kup nacija: Angola 2010
Ovde ćemo odsad komentarisati o dešavanjima na terenu i van terena što je u vezi sa Afričkim kupom nacija.

Grupa A:
1. Angola 4
2. Malavi 3
3. Alžir 3
4. Malavi 1

Grupa B:
1. Obala Slonovače 4
2. Burkina Faso 1
3. Gana 0
4. Togo 0 (Odustali)

Grupa C:
1. Egipat 6
2. Nigeria 3
3. Benin 1
4. Mozambik 1

Grupa D:
1. Gabon 3
2. Zambia 1
3. Tunis 1
4. Kamerun 0
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
AKN: Drogba "na crti" sa Esijenom

00018632.jpg


Reprezentacija Obale Slonovače, jedan od favorita 27. Kupa Afrike, rešena je da prekine nedelju čudnih rezultata na velikom takmičenju u Angoli. Alžir je izgubio od Malija, Kamerun u sredu uveče od Gabona, a "slonovi" posle iznenađujućeg remija sa Burkinom Faso (0:0) moraju danas u derbiju protiv Gane da dođu do bodova.

Izabranici selektora Vahida Halilhodžića svesni su da danas nemaju pravo na neuspeh. Napadač Didije Drogba glavna je uzdanica tima, a sa suprotne strane terena imaće za rivala kolegu iz tima Čelsija Mikaela Esijena ako selektor Gane Milovan Rajevac proceni da je spreman da zaigra.

- Biće zaista lepo ako Esijen zaigra. Nadam se da se oporavio i da će igrati kako se od njega očekuje - rekao je Drogba.

Mediji procenjuju da je napadač Obale Slonovače i dalje pod stresom zbog pretnji koje su stigle od terorista, da je on jedna od meta terorista iz Nacionalnog fronta za oslobođenje Kabinde.

- Posle onog što se dogodilo Togou pre nekoliko dana, teško je koncentrisati se na fudbal. Pred nama je težak zadatak, ali tako je svima, bez izuzetka - kaže Drogba.

Selektor Obale Slonovače Vahid Halilhodžić smatra da njegov tim ima šansu da stigne do završnice turnira.

- Tačno je da smo sebi otežali posao, ali imamo dovoljno aduta u rukama i svesni smo da možemo da stignemo do faze eliminacija. Togo je eliminisan, to je jedan meč manje, tako da od duela sa Ganom sve zavisi, naša sudbina je u našim rukama - poručio je Halilhodžić, a prenosi blic on-line.

Gana u meč ulazi bez Antonija Anana i Stefana Apije, kao i defanzivca Džona Pejntsila i Milovan Rajevac će morati da se osloni na nekoliko mlađih igrača koji su igrali na Svetskom prvenstvu do 20 godina. Sinoć su u Luandi igrani mečevi drugog kola A grupe između Malija i Alžira i domaćina Angole protiv Malavija.


Izvor: sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
AKN: Premijerna pobeda za domaćina

00018613.jpg


Domaćin Afričkog Kupa nacija, Angola zabeležila je prvu pobedu na turniru. Posle razočaravajuće utakmice sa Malijem i preokreta od 4:0 do 4:4, Angola je pobedila Malavi sa 2:0. Strelci su bili Flavio u 48. i Manučo u 53. minutu. Posle ove pobede, Angola je izbila na prvo mesto grupe A čije se utakmice igraju u Luandi. U dva meča sakupila je četiri boda, a iza nje se nalaze Malavi i Alžir sa po tri boda. Na poslednjem mestu, samo sa jednim bodom je selekcija koja u ovoj grupi ima najjači tim, barem po imenima, Mali. Utakmici Angole i Malavija prethodio je duel Alžira i Malija u kojem je bolja bila ekipa sa severa Afrike, sa 1:0. Poslednji mečevi ove grupe igraju se u ponedeljak, od 17 časova. U Luandi će se sastati Angola i Alžir, a u Kabindi Mali i Malavi.

Za sutra su planirani mečevi u grupi B, a prvi par je trebalo da bude Burkina Faso i Togo, od 17 časova. Ovaj meč se naravno neće igrati zbog dobro poznate situacije. U drugom meču sastaće se Obala Slonovače i Gana. Ovaj meč koji će predstavljati sudar zvezda afričkog, ali i evropskog fudbala na programu je od 19 časova i 30 minuta.

Rezultati 2. kola grupe A:

Mali - Alžir 0:1
(Haliče 53)

Angola - Malavi 2:0
(Flavio 48, Manučo 53)

Tabela: Angola 4, Malavi 3, Alžir 3, Mali 1.


Izvor: sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Za pola sata gledam O.Slonovace-Gana..verujem u pobedu Slonova.
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
AKN: Slonovi preko Rajevca do četvrtfinala

00018703.jpg


Fudbaleri Obale Slonovače savladali su Ganu rezultatom 3:1 (2:0) u drugom kolu Afričkog kupa Nacije i na taj način se plasirali u četvrtfinale. Izabranici srpskog stručnjaka Milovana Rajevca nisu uspeli da iskoriste igrača više, pošto je Ebue isključen u 56. minutu, a pre i posle tog momenta pokazali su svu nemoć koju je na licu mesta video Rešad Kunovac, asistent selektora Radomira Antića.
Slonovi su poveli golom najboljeg strelca francuskog prvenstva, Žervinja, u 23. minutu, Tijene je u 67. minutu duplirao vođstvo, a u 90. minutu se u strelce upisao i Drogba. U nadoknadi vremena, Asamoa Gijan je iz jedanaesterca uspeo samo da postigne počasni gol za Ganu.

"Slonovima" je ova pobeda obezbedila plasman u nokaut fazu, dok će Gana i Burkina Faso, u međusobnom duelu, odlučiti o tome ko će ići dalje. Burkini Faso dovoljan je i bod, dok gani "igra" jedino pobeda.

U istoj B grupi, pored Obale slonovače, Gane i Burkina Faso, nalazio se i Togo, koji se povukao sa takmičenja zbog terorističkih napada i pogibije nekoliko članova te reprezentacije.


Izvor:Sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
AKN: Nigerija se vratila u igru, Martins dobio opkladu!
00018774.jpg


Golom Jakubua Ajagbenija iz penala, Nigerija je u Bengueli, u okviru grupe C, pobedila Republiku Benin rezultatom 1:0 i ostala u igri za plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija. U okviru iste grupe, nešto kasnije, branilac titule, Egipat, igraće protiv Mozambika i u slučaju pobede, pre poslednjeg kola, obezbediće plasman u nokaut fazu.

Nigerija, dvostruki osvajač ovog takmičenja (1980, 1994) propisno se namučila u duelu sa komšijama, ali je na kraju uspela da postigne jedan, ali vredan gol zahvaljujući mirnoći golgetera Evertona sa 11 metara. Benin je u finišu utakmice mogao da izjednači vrlo lako, ali je stativa spasila "super orlove". Inače, pobedi Nigerije posebno se obradovao Obafemi Martins, koji se još pre žreba opkladio sa najboljim prijateljem, Razakom Omotojosijem, napadačem Benina, da će Nigerija pobediti. Ulog je bio 25.000 dolara, a fudbaler Volfsburga sada je bogatiji za tu sumu.

U poslednjem kolu grupe C Nigerija se sastaje sa Mozambikom, i pobeda, a možda i remi, bili bi dovoljni učesniku narednog Mondijala da se plasira u četvrtfinale.


Izvor: sportal.rs
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Ja navijam za Nigeriju zbog Obafemija, gotivio sam ga još od kad je igrao za Njukas'l :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top