Šta je novo?

Adris Grupa ulaže u termoelektranu Plomin

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Adris Grupa ulaže u termoelektranu Plomin
Izvor: Slobodna Dalmacija 22.12.2010. | 19:06

Nakon što se u Istri ponovno aktualizirao problem izgradnje trećeg bloka termoelektrane Plomin, "teškog" 800 milijuna eura, pri čemu Istarska županija i njezini građani zahtjevaju plin, a ne ugljen kao energent, stigla je potvrda iz rovinjske Adris Grupe da su zainteresirani za ulaganja u zamjenski elektroenergetski objekt u Plominu, nakon što se ugasi prvi blok.

Iz Adrisa poručuju da su uz duhanski i turistički posao zainteresirani za ulaganja u energetski sektor .


"Adris je u skladu sa svojom dugoročnom strategijom investiranja u energetiku, zainteresiran za ulaganja u zamjenski elektroenergetski objekt u Plominu. To više što su lokalna zajednica i HEP, uz odobravanja javnosti, pozdravili takve naše ambicije. Time smo dodatno obvezni da učinimo sve kako bismo omogućili novo zapošljavanje, te osigurali dugoročnu održivost sustava razvoja.", ističu u Adrisu.


Pri tom napominju kako vjeruju da politizacija tog projekta, budući je istarski župan Ivan Jakovčić, na čelu vladajućeg IDS-a, dok je član Uprave Adris Grupe Plinio Cuccurin, predsjednik oporbene Ladonje, koja je prešla Učku i kreće u parlamentarnu utrku, te predizborno pripetavanje, neće upropastiti njihove ambicije.


"Potrebna je suradnja naše tvrtke, Istarske županije i Vlade RH, jer smo uvjereni da su investicijski planovi Adris Grupe u interesu nacionalnog gospodarstva, istarske županije i naših zaposlenika", poručuju iz Adris Grupe.


Inače, istarski župan Ivan Jakovčić potvrdio je da je o ovoj zajedničkoj inicijativi razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor i ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, dok iz HEP-a još nema reakcija.


Adris Grupa jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki, zapošljava 4000 radnika i ostvaruje prihod veći od tri milijarde kuna. U državni proračun dnevno uplaćuje 12 milijuna kuna. Izvozi više od 50% proizvodnje, a godišnjim ulaganjima od 600 milijuna kuna jedan je od vodećih nacionlanih investitora. Samo u istri uloženo je u zadnjih pet godina u dvije tvornice i hotele više od tri milijarde kuna.


Branka Žužić
 
Top