Ada za pravu rekreaciju

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Beograd 20. 03. 2010
Press

Ada za pravu rekreaciju


Beograđanima na raspolaganju tereni za košarku, fudbal, pejntbol, iznajmljivanje bicikala i rolera, dok su najmlađima dostupna tri igrališta opremljena ljuljaškama, penjalicama i toboganima

1501-Beta.jpg


Najposećenije beogradsko izletište Ada Ciganlija i ove sezone ponudiće posetiocima brojne aktivnosti u kojima će moći da uživaju, da se zabave i rekreiraju. Za vikend se očekuju prave prolećne temperature, pa će roditelji sa decom moći da uživaju na tri igrališta opremljena penjalicama, ljuljaškama i toboganima. Rekreativcima su na raspolaganju i teretana na otvorenom, tereni za fudbal, košarku i pejntbol.
Vožnja bicikla, kao i rolera, najpristupačnije su discipline. Rentiranje rolera košta 200 dinara za sat vožnje, a oni koji nisu u mogućnosti da priušte sebi ovakav vid zabave, imaće priliku da se besplatno rekreiraju na terenima za mali fudbal i košarku.

Besplatno u Trim-park

Kako objašnjavaju prošlogodišnji učesnici, na snazi je nepisano pravilo da igraju one ekipe koje prve zauzmu igralište. Pobednik ostaje na terenu, a poražene menja sledeći tim. Beograđani će moći besplatno da koriste i Trim-park, koji je osmišljen kao teretana na otvorenom. Park se nalazi 300 metara od ulazne rampe.

ZA DUBLJI DŽEP
Teren "Golf kluba Beograd" rezervisan je samo za članove. Dok na vežbalištu pored mogu da se oprobaju svi. Cena 12 časova sa profesionalnim trenerom, u koju spada i korišćenje opreme, za decu je 15.000, a za odrasle 30.000 dinara. Posle obuke polaže se ispit za "zelenu kartu", koja obezbeđuje status člana kluba. Mališani će nakon dobijenog sertifikata moći mesec dana besplatno da koriste usluge ovog terena.


Na Adi postoji i otvoreni, šumski teren za pejntbol, na više od jednog hektara površine. Za ovaj "vatreni okršaj", u kome je najmanji broj učesnika šest, a najveći 20, svaki "borac", za opremu i sat vremena korišćenja terena, treba da izdvoji 990 dinara.
Iznajmljivanje teniskih terena biće moguće tek u aprilu, tako da će ljubitelji belog sporta danas i sutra biti uskraćeni za ovaj vid uživanja.
U blizini restorana "Jezero" je "Ski i snoubord centar". Avanturisti neće moći da upražnjavaju ovaj vid zabave, jer, kako u tom centru kažu, voda je još uvek hladna i otvaranje žičare planiraju tek u aprilu. Taj mesec će morati da sačekaju i ljubitelji adrenalinskih sportova, kako bi i ove sezone mogli da uživaju u omiljenom vidu rekreacije.

Tereni za odbojku na pesku su uglavnom u sklopu kafića. Sat vremena igre prošle godine koštao je 1.000 dinara, dok su neki lokali nudili ovo uživanje i besplatno. Ovog vikenda još je neizvesno da li će tereni biti otvoreni.
U JP "Ada Ciganlija" kažu da uskoro očekuju otvaranje sportskog centra za vodene sportove na levoj obali Savskog jezera. Ovo mesto će biti jedinstveni trening-centar za sve vodene sportove kao što su kajak, jedriličarstvo, veslanje, ronjenje i ribolov.


75. TRKA "ADA I ZDRAVLJE"
Pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i JP "Ada Ciganlija", Sportski savez Rakovice sutra organizuje 75. takmičarsko-rekreativnu trku oko Savskog jezera pod nazivom "Ada i zdravlje".
Start trke je u 10 sati kod restorana "Jezero", gde su i prijave učesnika od 8.30 do 9.45. Za trku se mogu prijaviti svi zdravstveno sposobni bez ograničenja u godinama. Svi učesnici koji pretrče kružnu stazu dužine 7.648 metara na poklon dobijaju diplome, a najuspešniji pehare i medalje.


- Ada Ciganlija predstavlja jedino mesto u gradu koje zahvaljujući svom geografskom položaju i infrastrukturi omogućava bavljenje najrazličitijim sportovima vezanim za vodu, a izgradnjom ovog centra objediniće se rad svih postojećih sportskih klubova - kaže Tanja Šakotić, PR Ade Ciganlije.

Teniska hala

Kako Šakotićeva objašnjava, odskora je na Adi Ciganliji otvorena sportska hala sa najsavremenijim teniskim terenima, pa tako posetioci, pored postojećih otvorenih terena, imaju priliku da vežbaju i u uslovima koji zadovoljavaju svetske standarde.
U preduzeću "Ada Ciganlija" s ponosom ističu da već godinama osmišljavaju brojne zabavne aktivnosti za sve uzraste, pa tako u prolećnom periodu za najmlađe preporučuju tri velika dečja igrališta sa brojnim penjalicama, toboganima, ljuljaškama i ostalim spravama za zabavu koje deca mogu koristiti tokom čitavog dana.


BROJKE200 dinara košta sat vožnje rolerima
100 dinara je cena iznajmljivanja bicikla za mališane
990 dinara treba izdvojiti za iznajmljivanje terena za pejntbol
150 dinara odrasle će koštati sat vožnje biciklom


Roditelji koji mališanima žele da priušte vožnju bicikla moraće da izdvoje 100 dinara za sat, a kako bi zajedno uživali u ovoj rekreaciji, i dodatnih 150 dinara, koliko košta sat za odrasle.

A. NIKOLIĆ
 
Natrag
Top