Acronis True Image Home!!!

Član
Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
21
Imam instaliran Acronis true image home 2010 i pokusao sam da backup drive C narezem da DVD,ali posto mi je taj backup malo veci ne moze da stane na 1 dvd,racunao sam da ce kada nareze prvi dvd da zatrazi da ubacim drugi dvd i da nastavi do kraja, medjutim kada ubacim drugi dvd on ne nastavlja dalje narezivanje....zato me intresuje da li neko zna moze li se pomocu ovog programa narezati backup na vise dvd-a...Zahvaljujem unapred na objasnjenju!!!! P o z d r a v.....

Član
Učlanjen(a)
14.03.2010
Poruka
57
Podeli fajl preko nekih od sledecih arhivera na dole navedene nacine:

WinRAR

1a. (ukoliko imash RAR u Context meniju) Desni klik na fajl koji zelish dodati u arhivu i odaberi Add to archive...

1b. (ukoliko nemash RAR u Context meniju) Otvori WinRAR, pronadji fajl koji zelish podeliti i klikni na dugme Add koje se nalazi u Tool Bar-u.

2. U dodnjem desnom uglu imash prazno polje iznad koga pishe Split to volumes

3. Odaberi zeljenu vrednost i klikni OK.

WinZip

1a. (ukoliko imash ZIP u Context meniju) Desni klik na fajl koji zelish dodati u arhivu i odaberi WinZip -> Add to zip file...

1b. (ukoliko nemash ZIP u Context meniju) Otvori WinZip, pronadji fajl koji zelish podeliti i uradi Drag & Drop u prozor WinZip-a.

2. U donjem levom uglu imash opciju Multiple Disk Spanning ali ona radi samo automatski. Npr. morash za lokaciju odabrati A: i on ce automatski deliti po disketama, ne moze individualno da radi (bice zamagljena). Ali to za sada ignorishi i klikni na OK.

3. Otvori WinZip i idi na File -> Open Archive i pronadji prethodno zapakovanu arhivu.

4. Zatim u meniju Actions odaberi opciju Split

5. Odaberi ime za arhivu i u donjem levom uglu pod opcijom Part size odaberi velichinu svakog individualnog fajla.

WinAce

1a. (ukoliko imash ACE u Context meniju) Desni klik na fajl koji zelish dodati u arhivu i odaberi Add to...

1b. (ukoliko nemash ACE u Context meniju) Otvori WinAce, pronadji fajl koji zelish podeliti, oznachi ga i klikni na Create

2. Odaberi jezichak Options i na desnoj strani prozora pod opcijom Volumes odaberi zeljenu velichinu svakog individualnog fajla.

Total Commander

1. Odaberi fajl koji zelish podeliti i u meniju odaberi sledece: Files -> Split Files

2. Pod opcijom Bytes per file odaberi zeljenu velichinu fajlova

Član
Učlanjen(a)
22.01.2010
Poruka
2
skrpiasky 14.08.2010
acronis universal restore
uradjen je becap c: disca
kako taj becap restorovati pomocu acronis universal restore na drugi hardver
svi nesto pisu okolo nakolo
ako ima neko ko ume i hoce da podeli znanje sa ostalim kolegama itc struke molim da odgovori

Natrag