Abeceda trendova za 2011.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Abeceda trendova za 2011.

S media 19.01.2011 14:05

195817_a.jpg


Modni trendovi koje nam donosi 2011. godina protežu se od funky blještavila do otisaka na majicama i suknji u stilu Mis Marple. Haljine su inspirativne, a modni dodaci raskošni i bogati. Pogledajte nadolazeće trendove pre nego stignu u dućane i budite prvi u svom društvu.

A za Alexandera McQueena
Na proleće nas čeka spektakularna retrospektivna izložba ostavštine preminulog dizajnera Alexandera McQueena. U Muzeju moderne umetnosti u New Yorku biće izložene neke od najboljih kreacija koje je dizajner stvarao od početka studija pa sve do smrti u februaru 2010.

B za belo
Bila od pamuka, krpe ili nekog drugog materijala, mala bela haljina biće najudobniji odevni predmet ovog leta, u kojem vam nikad neće biti pretoplo.

C za cinober
U borbu protiv plave boje koja definiše iduću sezonu kreće cinober, intenzivna crveno-narandžasta boja koju možemo videti u kolekcijama Lanvina i Calvina Kleina.

D je za disco
Ludilo 70-ih vraća nam se na proleće. Marc Jacobs, Etro i Emilio Puči samo su neki od dizajnerskih brendova koji su na revijama za proleće i leto 2011. predstavili retro maksi haljine, široke palažo hlače koje nam stižu direktno iz studija 54.

E za eleganciju
Uvek poželjna! I uvek u modi. Nepogrešiva.

F za fluorescentno
odnosno neon. Fluorescentni look koji za ovo proleće savetuju Miu Miu, Jil Sander i Ćristopher Kane možete kopirati dodajući svom outfitu neonski obojenu torbicu ili mali kaiš.

G je za Gardening Šik
Želite li imati torbu Dolce & Gabbana za pribor u povrtnjaku kao deo svog modnog arsenala za 2011? Verovatno ne, ali italijanski duo je sigurno na tragu nečemu sa svojom duhovitom, hortikulturom inspirisanom kolekcijom. Ovo proleće je pravo vreme za zelenilo.

H za hot pink
Ove sezone usudite se obući sve nijanse pinki boje, od ružičaste pa sve do ljubičaste. Zaogrnite se bojama ili pak samo detaljem poput Max Marinog pinki remena. Vruće pink usne pak imperativ su Jill Sander i Diane von Furstenberg.

I za iPad covers
Dizajneri od Ažedine Alaia do Diane von Furstenberg smislili su jedinstven način kako da zaštite iPad. Obožavamo Smythsonovu najnoviju verziju koja dolazi u crvenoj, tamnoružičastoj i boji hibiskusa.

J za Joan Jett
Crna olovka za oči. Crna motoristička kožna jakna. Rock 'n' roll T-shirt. Da. Da. Da. Gotički rock gitaristice Joan Jett vredi kopirati. Inspiraciju u njenom modnom izrazu pronašao je Jean-Paul Gaultier i Marios Sćwab.

K za kaki
Potpuna suprotnost svim bojama? Paleta nežne prirodne kaki boje od boje peska do zavodljive nudističke je hit. Pokušajte tamnijim nijansama dodati malo kontrasta s prirodno obojenim kožnim dodacima ili Gap kaki dolčevita jaknom.

L za lounge
U prekrasnom novom izboru od Ćinti & Parkera potražite haljine, džempere i ogrtače od neodoljivog kašmira.

M za mini
Morate ozbiljno pregledati sadržaj svoje torbice jer najslađi mali rokovnici i torbice za šminku iz Ćloea, Sportmaxa i Miu Miua dolaze u minijaturnim veličinama.

N za nabore
Duge haljine s naborima od padobranske svile daju poseban naglasak najmodnijem filmu u novoj godini. Radi se o filmu 'Crni labud' Darrena Aronofskog u kojem Natalie Portman glumi primabalerinu obučenu u kostime s potpisom Rodartea.

O za orijentalno
Kimono rukavi, printovi s kineskim motivima pojavljuju se na raznim odevnim predmetima prolećnih kolekcija. Izbegnite kič i odaberite suptilne orijentalne detalje poput svilenog obija, koji možete sami izraditi tako da omotate bogato obojenu protkanu svilu oko pasa.

P za plavo i pruge
Odeću obojenu indigo plavom pa sve do boje mora biće poželjno imati ovog proleća i leta u svom ormaru. Biće to svakako najkulerskija boja koju možete imati. Osobito je poželjna boja i haljina koju je buduća princeza Middleton imala na veridbi. Iša u svojoj novoj kolekciji ima asimetričnu verziju iste haljine.

R za Relaxed Glamour i ravne cipele
Veselite se u šik i laganom večernjem izgledu za prolećne partije koji mogu činiti pulover od kašmira sa šljokičastim pantalonama Mićaela Korsa, bela majica u kombinaciji s bogato obojenom suknjom Jill Sander ili majica dugačkih rukava s dugačkom suknjom koju je predstavio Olivier Theysken u briljantnoj novoj kolekciji rađenoj za Theory. Posljednji šik su i ravne udobne cipele za noćni provod. Nude ih Valentino i Pedro Garcia.

S za suknju dužine do lista
Suknje će u novoj sezoni asocirati na Miš Marple. Dužinu do sredine lista dizajneri su upotpunili visokim petama te glatkim materijalima.

Š za šljokičasto
Pod ruku s maksi haljinama u stilu 70-ih svakako ide i blještavi, šljokičasti jeans. Dodajte glamur svojim krpicama šljokičastim i svetlucavim materijalima kakve se može vidjeti na Lanvinovim večernjim cipelama, mini torbici Miu Miu i marami za glavu Studija 54.

T za trendi 2011.
Trendovi lepote u 2011. uključuju Lorealov quick fix serum za volumen kose, smokey eyes u stilu sedamdesetih i žarko crvene usne. Drugi su se pak dizajneri odlučili za čisto lice i jednostavne frizure.

U za Ultrasuede i usne
Doradite svoj Studio 54 izgled gledajući Ultrasuede, dokumentarac Whitney Smith o Halstonu – čoveku koji je definisao dekadentni glamur sedamdesetih. Napućite usne uz vrući pink, kako su to predstavili Jill Sander i Diane von Furstenberg. Isprobajte Rouge Pur Couture Rose Dahlia iz YSL-a ili Girl About Town iz MAC-a.

Y za Yves Saint Laurent

Modni uticaj legendarnog dizajnera nalazimo u svim prolećnim kolekcijama, od bluza i majica s kraja sedamdesetih do neverovatne palete boja koje uključuju šokantne kombinacije ljubičaste i grimizne, ili narandžaste i tamno ružičaste.

Z za zavodljivu frizuru
Da biste frizuru doveli u raskošno stanje za rascvetali prolećni look, koristite novi Lorealov profesionalni tretman Fiberceutic – koji su već mnogi proglasili botoksom za kosu, za bujne uvojke, glatku i sjajnu kosu.



 
Poslednja izmena:
Natrag
Top