A sad - moda za 2014. godinu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
A sad - moda za 2014. godinu

Sudeći prema onome što se moglo videti na svetskim modnim pistama, ove godine akcenat će biti stavljen na dezen. Svetle haljine sa cvetnim detaljima ili šljokicama, kakve su prikazane na reviji Iva Sen Lorena, 2014. godine biće pun pogodak. Generalno gledano, na modnu scenu vraća se ženstveni, romantični izgled, pa će pored cvetnih printova i šljokica, haljine krasiti i detalji od čipke.

1_zps3601cfb9.jpg

Na modnu scenu vraća se ženstveni, romantični izgled

Kratke, a nešto šire krojene jakne koje će se nositi podsećaju na one iz osamdesetih godina, a ove sezone dame će grejati i one malo vrećaste, "muške" jakne.

Teksas je, čini se, uvek u modi, ali prema mišljenju svetski poznatih modnih dizajnera u sezoni proleće/leto 2014. godine, on će ponovo biti obavezan komad u ženskim ormarima. Najviše će se nositi takozvani "baggy" džins modeli, tamni teksas i "zakrpljeni", iscepani komadi.

Devojke koje baš ne vole da nose cipele sa visokim potpeticama, ove sezone će moći da se opuste i uživaju, jer se ravne cipele vraćaju u modu. Sudeći prema onome što su Aleksander Mek Kvin i "Valentino" prikazali na modnim pistama, ravne sandale sa kopčom i širokim kaiševima ove sezone "osvojiće" ulice širom sveta.

Pomalo zaboravljeni i zapostavljeni modni detalj, šešir, ove sezone upotpunjavaće ženstveni i romantični izgled devojaka. Pravilo koje važi za šešire u 2014. godini je "što veći, to bolje", a to je pokazao i "Armani" čije su manekenke "prošetale" ogromne šešire, koji su plenili pažnju svih prisutnih.

Boja koja će se ove sezone nositi je kaki, ali i pastelne boje koje bi trebalo da doprinesu ženstvenom i romantičnom izgledu, zajedno sa čipkastim ili haljinama cvetnih dezena.

Naravno, leto ne može da prođe bez barem nekog komada u neon nijansama, pa će nam "krpice" ovih boja opet osvetliti ormare, a pored toga, nosiće se i garderoba prugastih dezena.

Izvor: MONDO
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Modni trendovi za 2014. godinu

Nova godina donosi i preko potrebne promene u modi. Ove godine će ženstvenost biti prioritet modnih trendova. Evo i koji će odevni komadi biti u modi.

1_zps8b525c9e.jpg


1. Pantalone
One su uglavnom šire i odgovaraju svim ženama, bez obzira na to kako su građene.Obično imaju visoki struk i daju nogama duži izgled.

2. Haljine pastelnih boja
Ovog proleća, pastelne boje će biti pravi modni hit. Rešite se dosadne crne boje i isprobajte nešto novo i svetlije.

3. Široke suknje do kolena
Ovakve suknje su izuzetno ženstvene i prekopotrebno osveženje od prekratkih modela.

4. Karirano
Bez obzira na odevni komad, karirano je u modi u svim bojama.

5. Vuna
Bez obzira da li je u pitanju haljina ili suknja, vuna ili sličan materijal od kog se prave džemperi sada je u modi.

6. Lagane košulje i bluze
Lagane bluze ili košulje od lana ili pamuka će biti veliki hit ovog proleća. One imaju i malo širi okovratnik kako bi naglasile ženski vrat.


Izvor: Super žena
 
Natrag
Top