A cappella

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Pre godinu dana sam počeo da slušam akapelu i to u izvođenju raznih muzičkih/ritmičkih pravaca (jazz, rnb, afirčki hor, duhovni-gregoriani i naša pravoslavna muzika, etno-bugarke najviše bugarke (da znate samo kakvo glasovno sazvučje one prave pevanjem...). A kapela je horsko pevanje bez pratnje orekstra. Sada ne znam da li je ova konstatacija tačna jer nisam muzičar, voleo bih da Crvendać ostavi komentar, mene baš zanima.
Krajnje fantastičnih stvari imade na jogurtu.

Počujte Vocal Point





Takođe radili su i obradu pop muziku kao što je triler od Majkla


Evo (moguće) A kapele od hora Scala Choir. Kažem mogućih jel ne znam baš tačno kako se definiše A kapela. Voleo bih da okačite što se tiče toga ili ono zašta vi mislite da nešto jeste a kapela.



Scala and Kolacny Bros - U2 With or Without You



Dream On - Scala & Kolacny Brothers ( Depeche Mode Cover )


Nisam ljubitelj opera i klasičnih horova-najverovatnije jer ne znam da slušam ili ne znam kako se sluša. Ovo mi je prijatnije, melodičnije a i ja mogu da trabunjam na tarabuci (ako mi se ćefne hehehe :dance2: :dance2:)

A evo i nekakvog experimenta, meni se siviđa, mada je totalno frikovno smešno


Star Wars (John Williams Is The Man)' medley - Corey Vidal and Moosebutter - a cappella tribute


Crvendać ajd postavi koment, interesuje me vezano za a kapelu. Tebi je ipak materija bliža.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Volim a capella izvođenje kompozicija, valjda što sam Primorka, pa sam to slušala još u ranoj mladosti. Prošle godine sam bila na koncertu i baš mi je prijao, jer nemam mnogo prilike da čujem ovo izvođenje. Primjetila sam da mnoge klape koriste Gibonnijeve pjesme za a capella obradu." Oprosti", " Tempera".







Klapa HKM Croatia "Oprosti" - Gibonni - Lijepom Nasom - HRT
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kao prvo, Joki, izvini što mi je ova tema potpuno promakla. Nisam videla da si želeo da čuješ moj komentar.

A capella pevanje svih žanrova muzike volim. Počev od duhovne muzike, koju sam kroz školovanje mnogo pevala (pevala sam u ženskom horu), pa do ovoga što danas rade BYU Vocal Point, Voca people, naš Viva Vox, itd...
Za mene je to definitivno vrhunac u izvođačkom smislu. Ljudski glas je najsavršeniji muzički instrument i skoro da ne postoji zvuk koji se ne može dočarati glasom.
Hvala za temu, Joki, i izvini još jednom što ti nisam odogovorila ranije. Desi se i meni da mi nešto jednostavno promakne.
Evo nekih od mojih favorita. :)



 
Natrag
Top