Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
... doplovismo i do cilja današnjega puta, mjesta Žabnik gdje ce mo uz ribicki dom napraviti smještaj u šatorima. Nakon toga vecerati, pa kako se tko snade ....
2.Dan
Ujutro me probudio razgovor medu šatorima. Nakon jutarnje toalete krenuh da vidim šta se dogada. Vrijedni regataši iz Domašineca dadoše si truda, napuniše kotlic slaninicom, rebarcima, kobasicom, ponekim zrnom graha, zacinima i zakrckaše sve to zajedno. Od šarenila boja i mirisa koji se širio zasliniše mi se usta...
... vidjevši moje nevolje prisutni mi ponudiše domaci napitak za ispiranje suvišne sline, tako da se dovedoh u ispravno stanje...
... dok se u kotlu krckalo obidoh malo okolinu...
... vratih se taman na vrijeme ...
... grah je bio fenomenalan. Taman onakav kakvim sam ga zamišljao. Uz pomoc Pana, pravi dorucak za predstojeci dan napora...
... pa malo razgledavanja ovoga nadasve lijepoga i ugodnoga mjesta...
... pa polazak dalje ....
...hrabriji kojima podrumska temperatura vode nije predstavljala problem zastajkivali su i nalazili osvježenje u kupanju u rijeci...
...ušli smo i u prirodni tok rijeke koji nije reguliran vec je rijeci pušteno da se sama izgraduje i razgraduje. Taj dio nizvodno od Murskog Središca pa do ušca Mure u Dravu je i najljepši ...
... uz put smo sve cešce zastajkivali na prekrasnim plažama radi kratkog kupanja u rijeci...
... pridružio nam se i par prijatelja duboko uronjenih u gumeni camac koje je razdvajao frižider pun boca vina i vode uronjene u led. Ponudeni gemišt mi je prijao, osvježio me i dao dodatnu snagu "motorima"...
...iza njih je plovio, uglavljen u djecji plasticni camac, covjek koji je upravljajuci sa malim veslima uspio doci do cilja iako smo mislili da to nece uspijeti zbog grana i stabala koji su virili iz vode baš tamo gdje je voda najbrže tekla...
...a prepreke su sve cešce u vodi...
...bilo je i onih koji su nas sa obale pozivali na okrepu...
...u veselom druženju doplovismo i do ušca madarske rijeke Kerke, tromede Slovenije, Madarske i Hrvatske. Ovdje nas veoma ljubazno docekaše mještani Felsoszemenya, obližnjeg madarskog sela...
...moram pohvaliti i njihovu Nacelnicu sela koja je, neumorno, od jednoga do drugoga regataša dolazila, nutkala nas sa kolacima i picem, a kasnije i pjesmu povela...
...nakon okrepe podosmo dalje...
... doduše neki su imali okrepu cijelo vrijeme uza sebe...
...a onda u daljini masa ljudi koja nas je ocekivala. To je ujedno znacilo i da je kraj puta - završetak jednoga nezaboravnoga Spusta murskih ladji...
... "pristanište" baš i nije bilo najprijatnije. Žitko blato je otežavalo iskrcaj iz camaca...
...po iskrcaju pridružismo se "narodnom veselju", veselice kako domaci kažu...
...okrijepiše nas i jelom i picem uz muziku, a kada dodosmo sebi, povadismo plovila iz vode, ukrcasmo ih u pristigle kamione...
... popismo barem po jednu za rastanak, pa se sa mnogima necemo vidjeti do iduce godine.
Regata je protekla u izvrsnom raspoloženju ucesnika i domacina koji su nas na dionicama puta sacekivali. Za pohvaliti je sve organizatore, domacine ali i regataše na ovoj uspjeloj manifestaciji.