5 važnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom izbora prenoćišta za novogodišnje praznike

Učlanjen(a)
18.01.2020
Poruka
231

5 važnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom izbora prenoćišta za novogodišnje praznike​

5-vaznih-faktora-koje-treba-uzeti-u-obzir-prilikom-izbora-prenocista-za-novogosinje-praznike.jpg


Ako razmišljate o kraćem porodičnom putovanju u Novi Sad, recimo za novogodišnje i božićne praznike, sigurno želite da odsednete u nekom prenoćištu u kome ćete svi uživati. Kako odrasli, tako i deca. A šta je to što je posebno važno prilikom izbora prenoćišta? Ostanite sa nama i pokušaćemo to da objasnimo.


Faktor br.1 – Lokacija​


Kada putujete negde na svega nekoliko dana, lokacija je od posebne važnosti. Ako je prenoćište u kome ćete biti smešteni u centru grada, to je pun pogodak. Moći ćete lako i slobodno da se krećete bez razmišljanja o prevozu ili parkiranju. Mnogo toga završavaćete pešice, a i provešćete se bolje. Ovi praznici se slave uz mnogo dobre hrane i pića, pa ako negde u gradu popijete koju čašicu više, nećete morati da razmišljate o vožnji. Vratićete se do prenoćišta taksijem ili pešice, što će ujedno biti i dobro za vas.


Faktor br. 2 – Kategorija i cena​


Kada je u pitanju cena smeštaja, ona je obično povezana sa kategorijom koju prenoćište ima i veoma je dobar pokazatelj vrste i kvaliteta usluge koju možete očekivati. Generalno, kada su u pitanju hoteli, što više zvezdica – i cena je, logično, veća. Ono na šta treba obratiti pažnju su specijalne ponude ili paketi usluga. Šta je uključeno, šta nije, na šta možete da računate, na šta ne i tako dalje.

Dobra ideja je da provedete malo više vremena pretražujući vebsajt samog prenoćišta, da biste se informisali koje usluge se nude. Na primer – kog su kvaliteta apartmani, kakva su kupatila, imaju li čajnu kuhinju, besplatan Wi-Fi internet, ako dolazite sa decom – imaju li neki sadržaj pogodan za njih, i dr. I naravno, pogledajte galeriju slika, da biste videli kakav smeštaj možete da očekujete.


Faktor br. 3 – Onlajn rezervacija​


formular.jpg


Kada ste već dobro proučili sajt prenoćišta za koje ste se odlučili, ukoliko ste zadovoljni, najbolje je da smeštaj rezervišete unapred. Ovo je brza, laka i sigurnija opcija jer ako to ne učinite na vreme, može se desiti da onda kada dođete, nemaju slobodnih soba.

Između ostalog, ako to učinite direktno na vebsajtu prenoćišta, cena će biti niža, jer ako to radite preko sajtova za rezervaciju, moraćete i njima da platite odgovarajuću naknadu. Zato je uvek bolje (i jeftinije) ići direktno, i rezervisati na samom sajtu prenoćišta, ili preuzeti podatke sa njega, pa to obaviti telefonom.


Faktor br. 4 – Vrsta i lokacija sobe ili apartmana​


Većina prenoćišta nudi udobne sobe ili apartmane za dve i više osoba. Ako dolazite porodično, proverite kakav je smeštaj za decu, da li su u pitanju kreveti za jednu osobu ili na razvlačenje. Kakav je pogled iz sobe, na koju stranu gledaju prozori, ka ulici ili ka dvorištu u kome eventualno postoji i neko igralište za decu, i slično.

Možda vam sve to neće mnogo značiti ako dolazite u paru, i nemate nameru da provodite mnogo vremena u apartmanu, ali ako dolazite sa decom, sve je važno. I kakav je apartman, i na koju stranu gleda jer je veoma bitno da deci obezbedite mir i tišinu, kao i neki sadržaj koji će vam boravak učiniti prijatnijim.


Faktor br. 5 – Besplatan parking​


prenociste-parking.jpg


Da, prvi faktor bio je da prenoćište bude smešteno u centru grada, ali to u isto vreme znači da, ako nema obezbeđenog parkinga, možete imati problema sa ostavljanjem svog automobila. To sa sobom odmah povlači i veći trošak, jer bi ostavljanje automobila u javnoj garaži ili na nekom drugom parkingu moglo dodatno da vas košta, a da ne govorimo o mogućnosti da ga neko ogrebe ili ošteti jer vam nije bio „na oku“.


Zato birajte prenoćišta koja u ponudi imaju i parking koji se čuva i koji vas neće dodatno koštati. Nije svejedno gde će vaš četvorotočkaš biti smešten u najluđoj noći, dok se vi bezbrižno provodite. Da biste izbegli nemile situacije, mislite na vreme i rezervišite prenoćište sa parkingom.


I to bi bilo to...​


Da, to je otprilike ono najosnovnije na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora prenoćišta. Jer bez obzira koliko će vaš boravak tamo trajati, treba da vam bude prijatno, kako vama, tako i vašoj porodici. A ako smeštaj koji ste odabrali na ispunjava osnovne uslove, to vas može koštati mnogo nervoze, stresa, pa tako i novca što naravno, niko ne želi.

Novogodišnji i božićni praznici su vreme koje provodimo sa porodicom, u miru, veselju i ljubavi. Vreme koje je samo naše i ne želimo da nam bilo šta pokvari uživanje. Zato mislite unapred i pronađite nešto baš po svojoj meri.

Prenoćište Dvorište nudi sve što vam je potrebno, bez obzira da li dolazite sami, u paru ili porodično. Apartmani su udobni i opremljeni svim što je potrebno za zadovoljenje vaših osnovnih potreba. Pored toga, nudimo besplatan Wi-Fi internet, obezbeđeno igralište za decu i besplatan parking. Vaše je samo da rezervišete apartman na vreme. Dobro nam došli!

Izvor: Prenoćište Dvorište
 
Natrag
Top