5 razloga za i 5 protiv promene devojačkog prezimena posle udaje

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ako se ikad budem udala, onda će to biti iz razloga što neko zaslužuje moju ljubav i poštovanje (i obrnuto). U tom slučaju svakako bih uzela njegovo prezime, pa makar se prezivao i Gaće...

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Meni je bilo zadovoljstvo uzeti njegovo prezime, jer ga mnogo volim i za mene je to cin ljubavi i pripadnosti. Malo mi je krivo sto se moje devojacko prezime gasi, ali otac je to razumeo i podrzao me u toj odluci...

Član
Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
8
posto je veoma retko da zena ima dva prezimena, ja cu zadrzati svoje i dodati njegovo, a meni se i svidja da neko bude drugaciji....

Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
286
Svakom od nas se daje mogucnost izbora i svako uradi onako kako smatra da je ok. Ja sam uzela muzevljevo prezime smatram to savrseno lepim cinom spajanja dvoje ljudi koji su se odlucili na ovaj korak. Postujem svaciji izbor i nemam nista protiv bilo koje odluke. Izbore treba praviti kada ih imamo i svako treba da uradi onako kako smatra da je najbolje. Slazem se da prezime ne cini coveka, vec on sam, i ono sto nosi u sebi i ne vidim problem oko svega. Kada se dvoje ljudi vole, razumeju,zdravi su i normalni u svakom pogledu onda je najmanje bitno kako ce se zvati!

Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
286
Sto da ne ako im tako odgovara i ako ih to cini srecnim i zadovoljnim.

Natrag