Šta je novo?
N

nency2

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.0753rd Bass je bila Američka hip hop grupa, poreklom iz Queens, New York City, koja je bila aktuelna od sredine 1980 do početka 1990 godine i ostala je zapažena kao jedna od prvih uspešnih medjurasnih hip hop grupa.
Nju su činili MC Serch (Michael Berrin), Prime Minister Pete Nice (Peter J. Nash), i DJ Richie Rich (Richard Lawson). Richie Rich je radio kao lokalni D.J, dok je Nice bio nastavnik engleskog jezika na Columbia University i bio učesnik hip hop showa na Columbia's studentskoj radio stanici, WKCR-FM, a Serch je nastupao u klubovima i zabavama i imao je jedan izdat singl "Hey Boy" nezavisnih izdavača.

Producent Sam Sever je ubedio Nice-a i Sercha da započnu saradnju 1987 godine i oni 1989 godine izdaju svoj debi album "The Cactus Album" koji je postigao zlatni tiraž sa pesmom "The Gas Face". Album je dobio pozitivne kritike i grupa je zadobila publicitet kao druga bela grupa koja je zaslužila hip hop kredibilitet posle Beastie Boysa. Album je dostigao 5 mesto na Billbordovoj top listi hip hop/ R&B albuma i 55 mesto na Billboard 200 listi. 1998 godine, album je izabran kao jedan od najboljih Source 100 Best Rap albuma , a deceniju kasnije je stavljen na listu "The 10 Best Albums By White Rappers".

Sledeci album "Derelicts of Dialect" je uglavnom bio napad na belog repera Vanilla Ice-a, koji je bio meta u nekoliko pesama sa tog albuma, a naročito u pesmi "Pop Goes the Weasel". Ice je takodje bio kritikovan jer nije imenovao muzičare koji su mu pomogli u stvaranju pesme "Ice Ice Baby." Pop Goes a Weasel je bio na prvom mestu Billboardove top Rap single liste.
3rd Bassova zadnja pesma je bila soundtack za film "Gladiator" 1992 godine, pre nego što su se razišli.

Albums

The Cactus Album (1989, Gold)
The Cactus Revisited (1990)
Derelicts of Dialect (1991, Gold)

Singles

"Steppin' to the A.M."
"The Gas Face"
"Brooklyn-Queens"
"Product of the Environment"
"Pop Goes the Weasel"
"Portrait of the Artist as a Hood"

"Gladiator"
"Hail to the Chief"


Izvor:Wikipedija

 
Poslednja izmena od urednika:
death row

death row

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.390
Pajseri, mislili da će da se okoriste prozivajući Beastie Boyse tease

 
Poslednja izmena od urednika:
Top