2300 pitanja za polaganje vožnje?

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]2300 pitanja za polaganje vožnje?[/h]



Buduće vozače koji će vozački polagati po novom zakonu najviše brine broj teorijskih pitanja za polaganje testova koji je sa dvadesetak povećan na 2300.Novi zakon o vožnji stupio je na snagu 25. oktobra. Ali kada su 9. novembra objavljena teorijska pitanja za polaganje vožnje, nastala je panika. Ne samo što ih je ukupno 2300, već nema ni rešenja.


kvalifikacioni%20prijemni%20ispit%20500x201.jpg



"Što se tiče testova po novom, zato teorijiski časovi i jesu bitni i obavezni da bi se kandidati upoznali sa tim šta je to novo, postoje udžbenici. MUP je na svom sajtu objavio sva pitanja a što se tiče odgovora kojih nema mi smo kandidatima rekli kada pogledaju pitanja jer se na svakom sledećem pitanju koje je postavljeno nalazi se odgovor na ono prethodno", objašnajvaDragan Sikimić iz auto-škole Luks.

Budući vozači žale se da su pitanja objavljena kasno i da to što nema odgovora još više otežava polaganje. U MUP-u Srbije kažu da to nije njihova nadležnost i da nema mesta za strah, jer odgovore na pitanja nije teško dobiti.

"Zakonom je određeno da je MUP dužan da javno obajvi pitanja a ne i odgovore. Svi smo se složili da je jedan od osnovnih prednosti novog zakona o bezbednosti saobraćaja u pogledu osposobljavanja vozača to što je teorijska obuka postala obavezna.I upravo mi želimo da vozače vratimo u klupe da tamo uče teorijsku obuku", navodi Branimir Pejović iz MUP-a Srbije.

Jedna saobraćajna situacija sada se tretira na nekoliko načina. Iz više uglova i detaljnije. Upravo to i jeste cilj - dobiti na kraju sposobnog i dobro pripremljenog vozača. Zato je i broj pitanja veći.

O svim pitanjima na koja ne znaju odgovore budući vozači mogu da se konsultuju sa svojim instruktorima u auto-školama, da kupe priručnike i udžbenike ili pažljivo pročitaju zakon o saobraćaju.



Izvor:
B92.net
 
Natrag
Top