2010 Toyota Yaris start-stop sistem

Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
275
Upravo kupljen Yaris ima start-stop sistem koji zahteva posebno dobar i dosta skuplji akumulator i ubrzano troši starter (bar četkice i bendiks). Mislim da je u autu standardan akumulator. Ne želim da sve što uštedim na benzinu platim pri kupovni akumulatora i servisiranju startera. Postoji opcija isključenja na taster, ali toga se treba setiti svaki put kad se uključi motor. Kako se trajno isključuje ovo?
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Tako sto ćeš auto odvesti kod likova koji "čipuju automobile" gde će oni upisati modifikovani software koji pamti poslednje stanje, što znači ako jednom isključiš start/stop ostaje isključen sve dok se ne predomisliš i ponovo ga ti sam manuelno ne uključiš.
 
Član
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poruka
801
Prvo da se raspita. Kod Peugeot kad se softverski isključi nema vraćanja.
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Cak i da je moguce jedino trajno deaktiviranje, to treba i uraditi, iskreno ne vidim svrhu Start/Stop sistema.
Kolko ces da ustedis na prosek 30 sekundi cekanja na semaforu.

To je ona fora vidis lika sa nekim besnim autom stao na semafor ispred tebe auto se ugasio a on drnda telefon. Upali se zeleno ali on to ne vidi jer naravno zeva u telefon. Svi krecu da mu trube jer ne polazi a zeleno je u naj vece. Onda se on iznervira jer mu svi trube a nije poso a ima besan auto a dok se auto ponovo ustartuje... I onda on kako bi pokazao kako je njegov auto mocan a on mangup, gas u patos potpise auto, 2mm guma ostavi tu ispred semafora i uz to naglo polazenje potrosi dva puta vise goriva nego sto je ustedeo dok je cekao na crveno, kad izracunas i nije neka usteda...
 
Natrag
Top