Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

2 godine zatvora za pretnje bombom

P

PYC

Član
2 godine zatvora za pretnje bombom1. novembar 2010. | 17:16 | Izvor: Tanjug

Beograd -- Dragan Marić iz Valjeva, koji je u zgradi Predsedništva Srbije pretio da će aktivirati ručnu bombu, osuđen je na dve godine i mesec dana zatvora.

Tom prvostepenom presudom Mariću je produžen pritvor u kom je od hapšenja, a oduzete su mu i dve ručne bombe koje je uspeo da unese u zgradu predsedništva.

Apelacioni sud je zakazao javnu sednicu na kojoj će razmotriti žalbe na prvostepenu presudu Mariću osuđenom zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, rekla je portparolka suda Mirjana Piljić.

Žalbe na presudu uložili su Marić, njegov branilac i tužilaštvo, a Apelacioni sud može presudu da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži novo suđenje.

Prema najavi iz tog suda, sednica će biti javna iako je prvostepeno suđenje bilo zatvoreno za javnost, kako se ne bi ugrozio sistem bezbednosti u Predsedništvu.

Marić je 21. maja 2009. oko 11 sati, na službeni ulaz zgrade predsedništva Srbije, koji je namenjen za prijem stranaka, ušao sa dve ručne bombe, od kojih mu je jedna odmah oduzeta.

On je bio blokiran u sigurnosnoj zoni između ulaznih vrata i kontradiverzionih vrata preko puta pisarnice na kojoj građani predaju predstavke predsedniku Republike.

Pretio je da će aktivirati drugu ručnu bombu ukoliko mu država ne obezbedi poravnanje pred Trgovinskim sudom u Beogradu u sporu sa JAT-om, koji je pravosnažno okončan još 1995. u korist avio-kompanije.

Posle višečasovnih pregovora Marić je razoružan i uhapšen.
 
Top