Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2010
- Poruka
- 163
A sta je to bios
Sala mala evo da stignem kuci i pokusavam pa se javljam
Poslednja izmena od urednika:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Proveri da li se nalazi u "Device Manageru".Proveri da li je dobar kontakt i kabla za napajanja i mali kablic koji ide sa maticne na HDD.Pogotovo proveri taj mali kablic dal je dobro prikljucen na maticnu.Probaj ugasi komp,pa raskaci taj HDD i ukljuci komp bez njega.Posle ga ugasi i prikaci taj drugi HDD i proveri kontakte,pa upali i kad se podigne OS.U task baru bi trebalo da te obavesti za novi hardver.Klikni na taj balon i sacekaj da odradi prijavu,pa posle proveri u Exploreru da li se nalazi.Sam redosled tih SATA prikljucaka regulisu i redosled u BIOS-u.Posto su to SATA HDD-ovi nemaju oni dzampere,vec kako sam ti i napisao.Redosled prikljucaka na maticnoj,odredjuju i redosled HDD-ova.Polako samo i sve ce se to resiti.A sta je to bios
Mislis, ima ga, ali ga ne koristiPosto su to SATA HDD-ovi nemaju oni dzampere ..
http://www.tomshardware.com/forum/287918-32-sata-drives-jumper-settings
Evo upravo sad Fanucu sam promenio dzamper na WDC hardu da budu dva na sata0 primary channel(plastika prebacena na prva dva pina) i nema ga hard na racunaru. U biosu stoji prazno. Ti verovatno imas neki Hitachi ili nesto u tom stilu, pa nema dzampera. Vidi nece se raspravljamo oko gluposti, istina je da je to sve postavljeno na automatic(nema potrebe za stelovanjem), ali da dzamperi ne postoje je nemoguce.
Ajd nema veze, necu vam se mesam vise u rublici hardware.
(nema ni kod mene na par sata drajvova pinovi za dzampere)