1914 godina i Jehovini Svedoci

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ništa ti nisi odgovorio niti ćeš to je izraz za varanje naivnih a ja nisam u tom kvorumu.
Što se tiče spomenika trebaš znati bar nešto da bi govorio u odbranu masončića ali ti ništa nenaš i onda lepiš slike grobalja i vičeš kao malo dete:

,,Aha, vidi ima toga svuda i među JEVREJIMA,, jadničak.

Jevrejisu idejni tvorci toga inormalno je da njih ima najviše u tom savezu.Usvakom narodu ima masona i šta si time dokazao....da je možda to normalno da neko bude mason?
Vidi ovako,u masone ne može ući sirotinja niti rob a rob je onaj što radi za nekoga i nije sam svoj gazda zato nećeš čuti da je onaj ženski stvor bio zaposlen kod nekog jer čim su počeli unovčavati plagijate i epilepsiju mogli su ući u društvo ozeblih ruku što su i učinili.

U masone primaju ugledna osobe,ne kriminalce ne one što veruju kako piše u Bibliji jer i oni su verujući samoim je vera obrnuta od Biblije,da bi ti najslikovitije objasnio kako veruju pročitaš od one metlarke i znaćeš ko im je mesija i gde stoluje njihov bog.

sda-masoni-5-jpg.28674

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onda objasni svetu zasto je Adventisticka crkva oduvek imala negativan stav prema masonima, i zasto je Ellen White savetovala da ne treba biti clan masonske ili bilo koje druge organizacije?

Pronasao sam na forumu "svetlost istine" deo svedocanstva koje je ona poslala jednom coveku koji je nakon toga poslusao njen savet, i napustio masone.

Ovaj tekst je na Engleskom i glasi:

--------------------------------------

"Mozda je interesantan i slucaj Ellen White i N. D. Falkhead iz australije. Pre nekoliko godina je bio jedan dobar clanak o ovome mislim daje bio u Adnvetist Review. Ona ga je upozorila da ne moze na dve stolice da sedi...
On je prihvatio njen savet i napustio masonstvo

----------------------------------

It is found in White’s diary entry for December 13, 1892 and also in a letter written December 23, 1892 from Melbourne Australia, to Dr. and Mrs. J. H. Kellogg. In her letter White wrote:

“I have to give some very personal testimonies. During the conference here last December, I had much burden and wrote out many things for individuals, but felt that the time had not come to present the matter to them. For one brother I have had a special burden. He is a keen, apt man, connected with our publishing house. Upon my return to Melbourne this time, one week ago last Tuesday, I read to Brother F[alkhead] that which I had written for him. It affected him deeply. He was glad I did not send it for him to read. “Your reading the reproof yourself,” he said,” “has touched my heart. The Spirit of the Lord has spoken to me through you, and I accept every word you have addressed specially to me; the general matter also is applicable to me; it all means me. That which you have written in regard to my connection with the Free Masons I accept. I belong to five lodges, and besides this I have the entire control of three. I have just taken the highest order in Free Masonry, but I shall sever my connection with them all. I will attend no more of their meetings. It will take me nine months to wind up my business relations with the three under my control.”
Our interview lasted four hours, and it was late at night when he left. He lives in Preston, ten miles from St. Kilda, and being too late for the train from North Fitzroy, he had to walk seven miles to his home. He said he had a good time to think, and he told Elder Daniells he did so much want to meet some of our brethren, that he might tell how free and happy he was after he had made this decision.
She repeated the story in a letter written 3 years later—on May 7, 1895, from Glenorchy, Tasmania to O .A. Olsen; and again in a May 31, 1906 letter to Brother Salisbury & Elder Olsen, following Falkhead’s cessation of work at the Echo office"

----------------------------------------

Ako je neko nekada bio masom, pa napustio - to ne znaci da treba osuditi ceo narod ili organizaciju.
U Srbiji su vecina vidjenijih ljudi bili masoni, cak i kraljevi, i mi sada trebamo osuditi Pravoslavnu crkvu kojoj su oni pripadali.

U Americi je bila tradicija da neko bude pripadnik Masona, i to je cak postao nacin zivota, ponasanja, obicaja, itd, pa je tako i obicaj stavljanja ruje unutar kaputa bio svakodnevni obicaj, i to su cinili i masoni i ne masoni.
Od njih potice i rukovanje, i prekrstavanje ruku, i gestikulacije koje covek svakodnevno cini a da to i ne zna, simboli, amblemi, saobracajni znakovi, simboli na bolnicama, skolama, itd..

Ovaj obicaj - ali i drugi, nisu bili rasprostranjeni samo u Americi, vec i u Evopi.

Evo nekoliko starih i novijih fotografija, i dobro pogledaj polozaj ruku svih ovih ljudi, jer oni drze i jednu ruku unutar ili van kaputa, ili prekrstene ruke na grudima.

Vojskovodje Americke armije

Staljin

Bitlsi

Zene u Pravoslavnoj crkvi

Vladika Nikolaj Velimirovic

Reprezentacija Crne Gore

Srpski politicari

Barak Obama

Papa

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kupio sam knjigu "Da li je to Kula stražara". Tako ću se malo baviti i ovom temom. Jasno je da su JS lažno proricali. Sada kao nešto objašnjavaju, tobože nisu oni baš to mislili.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kupio sam knjigu "Da li je to Kula stražara". Tako ću se malo baviti i ovom temom. Jasno je da su JS lažno proricali. Sada kao nešto objašnjavaju, tobože nisu oni baš to mislili.

Odavno sam citao, ta knjiga je lek za Jehovine Svedoke, autora znam, Blagoje je jako dobar covek.
Nudio sam ovu knjigu mnogim Svedocima, ali ne zele citati..

Laodikeja, nema potrebe da toliko branis EGW.
Ja ne znam zasto vi svi branite svoje vodje kad znamo ko je nas vodja, a to nije nijedan covek vec Isus Hristos licno.
Da neko napadne patrijarha SPC, bas me briga, pa jel on temelj crkve?

Da li je vama temelj EGW ili Biblija i Isus Hristos?

Ono sto je Taramana rekao u pravu je, vecina ljudi su toliko ubedjeni u tkz. "istinu" da je do njih prosto nemoguce dopreti i ja se slazem s njim, to je veliki problem i sprecava bilo kakvu normalnu diskusiju...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ovde se ne napada samo Ellen White vec i Adventizam, i sve vreme se ucenje Adventizma poistovecujev sa Ellen White, i ako je ja nisam nikada citirao.

Ja diskutujem na osnovu biblije, i smatram da bi svi tako trebali da cine, a ne da pisu o Ellen white, papi. Patrrarsima Pravoslavne crkve4 i slicno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ovde se ne napada samo Ellen White vec i Adventizam, i sve vreme se ucenje Adventizma poistovecujev sa Ellen White, i ako je ja nisam nikada citirao.

Ja diskutujem na osnovu biblije, i smatram da bi svi tako trebali da cine, a ne da pisu o Ellen white, papi. Patrrarsima Pravoslavne crkve4 i slicno.

Ja ako kritikujem adventizam onda to cinim na osnovu Biblije, pa mi zato i nije jasan pristup drugih, i smatram to pogresnim.
Kritika J.S ne treba da se zasniva na kritikovanju verskih vodja vec na ukazivanje nedoslednosti ucenja u odnosu na bibliju, pa tako i kod adventista...

Iako se ovde pomenuta knjiga "da li je to kula strazara" bavi kritikom osnivaca samog pokreta, ona isto tako ukazuje i na teoloske probleme i nedoslednosti kao i suprotnost ucenja te organizacije u odnosu na ucenje biblije. Mozda se kritikom verskih vodja dobija kompletna slika, razumem stav pisca. Ali ipak smatram da bi takvu tematiku trebalo izbegavati kako na ovom forumu tako i u licnom kontaktu, zbog osecaja koji se pri tom javlja kod sagovornika..
Knjiga se moze ponuditi osobi i dobra je da je sama osoba procita u privatnosti, jer izaziva sok, pa nije za diskusiju, vec za licno preispitivanje..

Teme ovakvog tipa zato izbegavam, a ako i govorim o tome, onda vodim racuna kako i koliko cu reci, tako mislim da treba i drugi..

Inace ovo nije tema o adventistima..

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nudio sam ovu knjigu mnogim Svedocima, ali ne zele citati..

Ne žele jer imaju veći kult KS nego katolici kult pape. To sam primjetio kod JS na FB, jednom čovjeku (JS) je žena napustila JS, onda je došao drugi JS i sa puno mržnje je na indirektan način vrijeđao i direktno je omalovažavao. Ta žena je uočila neka njihova pogrešna učenja i njen muž se nije nešto puno bunio. Dakle kult je jači od svega.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tu knjigu od Blagoje Samardžije sam čitao davno čim je izašla mislim da ima nekih 6-7 možda i više godina.
Mire je ovde rekao nešto veoma važnoa to je da Biblija kao knjiga Hrišćana treba biti IZNAD svih verskih organizacija ma koja god bila i da je ista IZNAD svih verskih lidera.
Ona treba da je MERA za ispitivanje i organizacija i pojedinaca a ne da pristrasno branimo neku ,,firmu,, ili lidera gazeći po Bibliji i besomučno je izvrtati i prevrtati.

Šta je tu još zanimljivo,da su Rašini svedoci (MOLIM VAS NEMOJTE IH OSLOVLJAVATI JAHVINIM SVEDOCIMA JER IH TIME SVRSTAVATE U BOŽJE SLUGE I PRIHVATATE NJIHOVU IGRU JER ONI SVEDOČE REČI RAŠINE A NE REČI BOŽJE) uvek spremni čuti greške drugih zajednica a isto tako druge zajednice greške Rašinih svedoka ALI kad treba recimo svedok čuti greške svoje zajednice onda su svi drugi neprijatelji i satanisti jer otkrivaju njihove laži apsolutno ista stvar biva kad Adventisti pokažeš njegove greške a tamo ih ima NAJVIŠE.

To je velika PRISTRASNOST i SLEPOĆA i teološka oholost gde smo ,,mi sveti,, i ,,mi imamo svu istinu,,a nevide da u gori od svih drugih.Kod Rašinih svedoka imaju dve velike greške:
1.Učenje o Isusu kao stvorenom anđelu.
2.Odbijanje uzimanja tela Hristovog.
Naravno to nisu jedine greške ali su ovo najveće dok u Adv.ima više desetina ogromnih grešaka i par stotina ,,manjih,,.
Postoje greške i u tradicionalnim ali ih nema brojčano više nego kod Rašinih svedoka.

Meni se izuzetno sviđa Miretova sloboda razgledanja svih tekstova bez predrasuda,takav čovek može imati Hristovo vođstvo jer nije sputan ljudskim merilima kao oviostali što sem Isusa imaju svoje gurue zbog kojih hule i svađaju se sa verujućima.

Dakle kult je jači od svega.

BRAVO!
Još kad bi shvatio da si i sam u istom onda bi mogli imati isto verovanje jer bi nam Isus bio vođa irazumeli bi po Negovom kjluču ,,KAKO ČITAŠ,, i nebi svako išao za drugim fenjerom.

Onda objasni svetu zasto je Adventisticka crkva oduvek imala negativan stav prema masonima, i zasto je Ellen White savetovala da ne treba biti clan masonske ili bilo koje druge organizacije?

Pronasao sam na forumu "svetlost istine" deo svedocanstva koje je ona poslala jednom coveku koji je nakon toga poslusao njen savet, i napustio masone.

Vidiš ja sam u njenm knjigama to čitao a ti sa foruma čuo.
Kao prvo trebaš znati da je zmija lukava mimo sve.
Drugo,NIKAD zmija nikome neće reći da mu je neprijatelj.
Treće,NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA pa tako napad na jednog mladića za kojeg je ona PREDPOSTAVILA da je mason nije merilo jeli on to bio ili ne mi neznamo šta je on zaista rekao i ko je on bio i time nije ona odbacila masonstvo jer je bila stalno njima kao prijateljima okružena.
Četvrto,masoni su dobro stojeći u materijalnom pogledu zato ona kao milioner nije mogla služiti dvojicu.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Smatram da je upravo suprotno, da kada Adventisti na osnovu reci Bozje razotkriju neistine i lazna ucenja, tada sledi neverovatan napad na samu organizaciju, vodje, itd.

Kada neko shvati da se protiv istine ne moze boriti biblijom, onda ide zaobilaznim putem, pokusavajuci izvrtanjem tudjih reci, i pripisivanjem necega sto ne postoji, kao i vredjanjem, i omalovazavanjem da uveri ljude u navodu pogresnost onih koje napada.

Kod Adventista ne postoji ni jedna greska, vec je SVE u skladu sa biblijoim.

Problem dakle nije u Adventistima, jer oni imaju potpunu cistu biblijsku istinu, vec je problem u protivnicimam - u ovom slucaju Taramani, koji zele samo tako da prikazu, i da tricama i praznim recima i izmisljotinama uvere lakoverne i neupucene ljude da je to tako, i jer su svesni da biblijom ne mogu da se bore protiv istine, vec ovim prljavim metodama.

Oni pripisuju drugima upravo ono sto oni cine i veruju, posebno Taramana cije se ucenje zasniva na misticizmu nju ejdja, i paganskim filozofijama, a on to sve pokusava da pripise drugima, i kada ga neko razotkrije, usledi ono sto vec mesecima cini na forumu, o cemu je sramota i govoriti, sto pre svega nema veze sa Hriscanskom etikom ponasanja, a o posvecenju u Gospodu da i ne govorim.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Smatram da je upravo suprotno, da kada Adventisti na osnovu reci Bozje razotkriju neistine i lazna ucenja, tada sledi neverovatan napad na samu organizaciju, vodje, itd.

Kada neko shvati da se protiv istine ne moze boriti biblijom, onda ide zaobilaznim putem, pokusavajuci izvrtanjem tudjih reci, i pripisivanjem necega sto ne postoji, kao i vredjanjem, i omalovazavanjem da uveri ljude u navodu pogresnost onih koje napada.

Kod Adventista ne postoji ni jedna greska, vec je SVE u skladu sa biblijoim.

Problem dakle nije u Adventistima, jer oni imaju potpunu cistu biblijsku istinu, vec je problem u protivnicimam - u ovom slucaju Taramani, koji zele samo tako da prikazu, i da tricama i praznim recima i izmisljotinama uvere lakoverne i neupucene ljude da je to tako, i jer su svesni da biblijom ne mogu da se bore protiv istine, vec ovim prljavim metodama.

Oni pripisuju drugima upravo ono sto oni cine i veruju, posebno Taramana cije se ucenje zasniva na misticizmu nju ejdja, i paganskim filozofijama, a on to sve pokusava da pripise drugima, i kada ga neko razotkrije, usledi ono sto vec mesecima cini na forumu, o cemu je sramota i govoriti, sto pre svega nema veze sa Hriscanskom etikom ponasanja, a o posvecenju u Gospodu da i ne govorim.

Ne slazem se s tim da adventisti nemaju greske, mislim da si i sam svestan nekih gresaka kao one o grozdjanom soku, recimo to je jedna.. Bile one velike ili male, opet su greske, a ja greske nikad ne mogu braniti ni po koju cenu. Imate i drugih vecih, kada EGW tumaci "zakon i proroci nece proci" i tvrdi da se to odnosi na 10 zapovesti a videli smo da Isus tamo misli na dva dela Biblije. Pa onda ona pogresna prica o podeli zakona , dok u propovedi na gori Isus ne pravi podelu zakona, vec sve zapovesti spominje zajedno i gradjanske i moralne, a vi kazete da je on tu objasnjavao deset zapovesti, svasta..

To su samo neke greske...
I o njima treba na osnovu Biblije i na temi odredjenoj za to, a ne po celom forumu se ganjati..
Ja vise i ne znam kome sam odgovorio a kome nisam, imam toliko notifikacija da stvarno ne stizem, neki dodju i onda opale po svim temama kao Zaokret, bombarduju, misleci time da ce zatrpavanjem foruma nesto postici..

Poslednja izmena:
Natrag