Šta je novo?

19 dana protiv nasilja nad decom

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]19 dana protiv nasilja nad decom[/h]

Svetska kampanja protiv nasilja i zloupotrebe dece i mladih trajaće 19 dana u Srbiji i u nju će biće uključeno više od pet hiljada pojedinaca i institucija.

97158412050929df75df6a033885292_orig.jpg


Kampanja će se voditi na raznim mestima, od dečjih i omladinskih pozorišta do srednjih i visokih škola i medija, uz koordinaciju nevladine organizacije Pomoć deci.
Svetska kampanja za borbu protiv nasilja nad decom i mladima i protiv njihove zloupotrebe počinje danas, prvog novembra. U najmanje 75 zemalja sveta, 175 organizacija, koordinatora, raznim aktivnostima pokušaće da poveća svest o neophodnosti sprečavanja nasilja i zloupotrebe dece i mladih.

U Srbiji, uz koordinaciju aktivnosti nevladine organizacije Pomoć deci, kampanja počinje predstavom dečjeg pozorišta Boško Buha „Pazi vamo", koja se bavi problemom diskriminacije Roma u društvu i našim otežanim prihvatanjem svega što je različito od onoga na šta smo navikli. Posle predstave, publika i učesnici predstave razgovaraće o načinima sprečavanja nasilja i diskriminacije. Slede predstave pozorišta Duško Radović i program Dečjeg kulturnog centra.

U devetnaest dana kampanje, osim pozorišta, aktivno će programima, koje su sami osmislili, skrenuti pažnju na ovaj problem i mladi iz srednjih škola u celoj Srbiji, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače u Bujanovcu, ali i mediji koji će svojim rubrikama, promocijom kampanje i izveštajima omogućiti velikom broju ljudi da se bolje upozna kako s problemima nasilja i zloupotrebe, tako i s načinima da budu sprečeni.

Potpuni izveštaij o svim aktivnostima u Srbiji tokom kampanje biće dostavljeni specijalnom savetniku Generalnog sekretara UN za borbu protiv nasilja nad decom i mladima.Izvor:
B92.net
 
Top