Član
Učlanjen(a)
16.07.2010
Poruka
5
Pokupio sam prije dva dana neki (?) virus:( dok sam skidao nešto sa interneta i ako imam AV (avast 5).Odjednom mi je iskočilo upozorenje na desktop na plavoj pozadini(moju temu je uklonio) i u desnom donjem uglu upozorenje da je kompj. zaražen i da se avastUI il bi avastSvc(ne sjećam se sad koji) ne može ukloniti i da pokrenem antivirusni program.Takođe mi se javio system tool 2011.lnk koji je sada u virus chest-u u avastu koji mi je tražio da skeniram kompj.i otkrio 38 spywera,trojanaca i dr.wacko2Naravno ponudio mi je da ukloni sve to al bi morao platiti što naravno nisam:dntknw:.Probao sam da skeniram sa avastom al nije ništa našao.Mogao sam da izađem na internet al malo sporije.Skinuo sam program za spywere al kad je trebalo da ga instaliram nije bilo moguće,skinuo sam još dva programa al isto.I tako pola dana i na kraju kad sam se odlučio da srušim sve primjetim da (kompj. mi se nekad restartovao ako navalim na njega)kad se sistem pali nema ništa na monitoru sve dok avast ne krene.Namjerno ga restartujem i pošto je avast spor odem na restore point i vratim ga za dva dana.Virusa nema:D al se stvorio novi problem :???:.Kad krenem na internet nije moguće nijednu stranicu otvoriti samo one sa protokolom HTTPS.I na kraju da ne dužim previše otkrijem da moram isključiti web zaštitu u avastu,što prije nisam morao, da bi mogao surfati po internetu. sorry
Pitanje je jel neko imao isto iskustvo il možda zna nešto o tom mom problemu i hoće li se to sve završiti samo na tome il će biti još nekih problema?:???:
 
Učlanjen(a)
02.01.2010
Poruka
133
instaliraj Malwarebytes` Antimalware, imas ga i ovde na forumu pa pusti ga da odradi scan, najverojatnije ti se ubacio neki lazni antivirus , ako Malwarebytes` Antimalware ,ne zavrsi posao probaj i ovo:

Upustvo za uklanjanje Rouge programa alatom SmitFraudfix:

• Preuzmite SmitFraudfix na Desktop
• Restartujte racunar u Safe Mode
• Pokrenite program SmitFraudfix duplim klikom na ikonicu
• Pokrece se ekran Credits (pritisnite bilo koje dugme da nastavite)
• Sada se otvara izbor gde cete pritisnuti 2 (to ce oznaciti da proces ciscenja pocinje)
• Program ce poceti da cisti racunar kroz nekolio faza i kada zavrsi pokrenuce se Disk Cleanup program (da ocisti Temp, Temporary Internet Files...)
• Kad se ovaj proces zavrsi pojavice se ekran gde cete biti upitani: Do you want to clean the registry ? (y/n) - tu pritisnite Y pa Enter
• Kada se ovi procesi zavrse pojavice se crveni ekran sa porukom Computer will reboot now. Close all applications i pritisnute spacebar (razmaklicu na tastaturi) da potvrdte
• Racunar ce se tada restartovati u normalan rezim rada i automatski ce se pojaviti Notepad sa izvestajem.
potrazi program SmitFraudfix reko google sigurno ces ga naci a jos bih ti i predlozio da skeniras komp. i sa dr.WebCureit
 
Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Avast slobodno izbrisi i ako imas registrovan windows instalisi antivirus microsoft security esential.Jer naj vjerovatnije ti avast neda da ides na internet.A ovde imas activatore za windows.
Kod:
http://serbianforum.org/programi/42502-windows-activator-collection.html
 
Član
Učlanjen(a)
16.07.2010
Poruka
5
Hvala obadvojici ali sam morao ponovo pokrenuti windows jer su mi bili pojedeni neki fajlovi i smetnuta veza sa nalogom za internet.Onda sam imao problema sa pristupom na forum itd.Sad koristim AVG IS mada izgleda da ni on nije nešto.Jutros se sam ugasi(AVG) 2 puta.Jel taj AV microsoft bolji?
 
Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Imao sam dosta iskusta sa tim antivirusima i nijedan nije savrsen ali evo vec 6 mjeseci koristim Microsoft essentials Security i sa njim Malwarebity i nisam imao nikad problema.A na internetu moj komp je vise od 10 sati dnevno jer ga koristi vise osoba.
 
Natrag
Top