Šta je novo?

17. Pekarski dani sutra u Beogradu

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
17. Pekarski dani sutra u Beogradu

Izvor: 24sata.rs"Altek Srbija" i "Mlinpek zavod" organizovaće sutra u Beogradu 17. Pekarske dane, a očekuje se da će konferencija okupiti približno 200 stručnjaka iz oko 100 firmi iz zemlje, kao i iz Češke, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.


67077-98908-hleb-sava-f.jpg


Konferenciju će otvoriti Marija Desivojević, direktor proizvodnje hrane u "Delta agraru", saopštio je "Mlinpek zavod".

Teme će biti kvalitet brašna u preradi u 2011-2012, dodaci za proizvodnju hleba bez emulgatora, uslovi privredjivanja u pekarstvu, prikaz stanja u pekarstvu Srbije sa aspekta zaštite potrošača, položaj pekara u svetlu kontrolisanih cena, uslova tržišta i kontrolisane marže i praktična iskustva u kontroli sistema bezbedne hrane u pekarskim pogonima.

U bloku o tehnološkim postupcima biće reči o indirektnom postupku u pekarstvu: tradicija i tehnologija budućnosti, pekarskim proizvodima na bazi mekih testa i analizi kvaliteta pekarskih proizvoda primenom metode odložene ili usporene fermentacije.

Učecnici će moći da čuju više i o energetskoj efikasnosti u pekarstvu - značaju i obimu uštede energije pri zameni dubokog zamrzavanja postupkom odložene ili usporene fermentacije i iskorišćenju otpadne energije u pekarama.
 
Top