16 godina tradicije: Takmičenje u pružanju prve pomoći u subotu na Tašu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
16 godina tradicije: Takmičenje u pružanju prve pomoći u subotu na Tašu
Blic
U Tašmajdanskom parku, u subotu 23. maja održaće se takmičenje u pružanju prve pomoći, sa početkom od 9.30 sati.

615686_crveni-krst-foto-opstina-palilula-1_f.jpg

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći u subotu na Tašu
Takmičenje u pružanju prve pomoći na opštini Palilula u ovom obliku održava se već 16 godina, a ovog puta za titulu će se nadmetati ekipe iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Palilule.

Prema pravilima takmičenja, ekipe će biti podeljene u dve kategorije: podmladak (12 do 14 godina) i omladinci (15 do 18 godina), a tek neposredno pred početak takmičenja biće im saopšteni zadaci za pružanje prve pomoći u simuliranim nesrećama koje se dešavaju u realnosti.615688_crveni-krst-foto-opstina-palilula-3_f.jpg

Cilj je da ekipe budu efekasne, da pokažu veštine ali i pribranost kako bi na adekvatan način pomogli "markirantima", glumcima koji će simulirati povredu na četiri različita poligona na kojima će se realizovati takmičenje.

Crveni krst Palilula je godinama razvijao program obuke pružanja prve pomoći a timovi su čak u tri navrata osvajali zlatna odličja na Evropskim takmičenjima u pružanju prve pomoći.


615687_crveni-krst-foto-opstina-palilula-2_f.jpgTim Crvenog krsta Palilula je i 11 puta u poslednjih 16 godina bio državni šampion u pružanju prve pomoći.

Ulaz za sve posetioce, kao i do sada biće besplatan.
 
Natrag
Top