VELIKO MNOŠTVO:
- Oni su na nebu pred prestolom Božjim.
- imaju haljine bele.
- okruženi su anđelima pred prestolom na nebu.
Izraz "OTKUPLJENI SA ZEMLJE" znači - da su oni prihvatili otkupnu žrtvu Isusa Hrista, i u vreme najvećeg progonstva pripremili sebe za nebo, i u trenutku Hristovog dolaska sačuvali živu veru u njega, u odnosu na bezbožne koji će prilikom Hristovog dolaska primiti sud, jer nisu prihvatili otkupnu žrtvu Isusa Hrista. prihvatili otkupnu žrtvu Gospoda Isusa, i uzeti su na nebo.
...................................................................................
Ti ne zelis istinu, vec da slusas sebe i svoju organizaciju.
Biblijski dokazi su ti dati, i ti ih mozes poslusati ili odbaciti, to je tvoja stvar.
''I posle ovog čuh glas veliki naroda mnogoga na nebu gde govori: Aliluja! Spasenje i slava i čast i sila Gospodu našem;
Jer su istiniti i pravi sudovi Njegovi, što je osudio kurvu veliku, koja pokvari zemlju kurvarstvom svojim, i pokajao krv slugu svojih od ruke njene.
I drugom rekoše: Aliluja! I dim njen izlažaše va vek veka.
I padoše dvadeset i četiri starešine, i četiri životinje, i pokloniše se Bogu koji seđaše na prestolu, govoreći: Amin, aliluja!'' otkrivenje 19. 1 - 4
"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin" ( otkrivenje 7. 9 - 12 )
Nigde u bibliji ne piše - da će samo grupa od 144000 biti uzeta na nebo, već SVI spaseni.
HRISTOV DOLAZAK I VASKRSENJE:
"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima" ( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ).
"Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg,
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda" ( Jevandjelje po Jovanu 5. 28 - 29 ).
"I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se,jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni" ( knjiga proroka Danila 12. 2 )
"Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg,
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda" ( Jevandjelje po Jovanu 5. 28 - 29 ).
"Jer ja se već žrtvujem, i vreme mog odlaska nasta.
Dobar rat ratovah, trku svrših, veru održah.
Dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju Njegovom dolasku"( 2 poslanica Timotiju 4. 6 - 8 )
I vidjeh prijestole, i sjeđahu na njima, i dade im se sud, i duše isječenijeh za svjedočanstvo Isusovo i za riječ Božiju, koji se ne pokloniše zvijeri ni ikoni njezinoj, i ne primiše žiga na čelima svojima i ruci svojoj; i oživlješe i carovaše s Hristom hiljadu godina.
A ostali mrtvaci ne oživlješe, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenije.
Blažen je i svet onaj koji ima dijel u prvom vaskrseniju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s njim hiljadu godina"( otkrivenje 20. 4 - 6 )