12 zapovesti uvek savršeno doteranih žena

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
12 zapovesti uvek savršeno doteranih žena

Zašto sve one bezvremenski šik žene izgledaju tako dobro, a istovremeno nonšalantno, kao da se uopšte ne zamaraju s odećom ili frizurom? Modni stručnjak Laura Kraik otkrila je njihovu magičnu formulu i podelila njihove tajne.

2hznxg4.jpg

Uvek zna šta je moderno i kada se šta nosi!

1. Nikada ne nasedaju na izvikane trendove. Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u radnjama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti "u trendu sam", žene sa stilom ne žele da budu tako nemaštovite.

2. "Kvalitet, a ne kvantitet" njihova je mantra. One nemaju krcate ormane. Tokom rasprodaja ne podležu impulsivnoj kupovini i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama, samo zato što je snižen za 50 odsto. Kupuju namenski i organizovano.

3. Opsednute su s košuljama. Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odevnih predmeta.

4. Vole cipele više od torbi. Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umesto onoga što im visi s ruke. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se složi sam od sebe.

5. Znaju pronaći nove neizvikane modne brendove. Onaj novi dizajner o kojem svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odeću vole da nose.

6. Ne zamaraju se frizurom. U frizerskom salonu ne traže šišanje po uzoru na nekoga, njihova frizura je jednostavno - njihova.

7. Nisu "promenjive". Ne zaljubljuju se u brendove, nego u dizajnere koji stoje iza njih i prate njihov rad čak i nakon njihovog prelaska u drugu modnu kuću.

8. Imaju džemper u mornarsko plavoj boji za svaku priliku. Kada ne znate šta biste "sami sa sobom" i svojom odevnom kombinacijom, prebacite plavi džemper preko košulje. S okruglim izrezom, V-izrezom, kratki ili dugi, u dnevnim i u večernjim prilikama.

9. Ne nose jeftin nakit. Kao i kod odeće, kod nakita primenjuju mantru o kvalitetu i kvantitetu.

10. Paze na kožu i ne nose naglašen make-up. Na prvi pogled učiniće vam se da uopšte nemaju šminke na licu, ali to je mala varka.

11. Njihovo donje rublje je funkcionalno pre svega. Ne muče se s tangama po danu, skupim setovima donjeg rublja koje ionako niko neće videti ili push-up grudnjacima. Biraju jednostavan grudnjak boje kože koji se ne vidi ispod odeće i najobičnije "starinske" gaćice.

12. Ne prave radikalne promene u svom izgledu. Baš kao i svi drugi ljubitelji mode, uzbuđene su zbog nove sezone, ali to ne znači da će odmah isprazniti svoj ormar i izbaciti iz njega odeću iz prošle sezone.

(Vestionline)
 
Natrag
Top