Šta je novo?

12 tajni srećnih ljubavi

  • Začetnik teme Ana_ana
  • Datum pokretanja
Ana_ana

Ana_ana

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.746
Oduvek ste se divili skladnim parovima koji sjajno funkcionišu, ali niste uspeli da otkrijete tajnu uspešne veze? Evo korisnih saveta uz pomoć kojih možete da osvežite, produbite i poboljšate vašu vezu.

Pola sata osame

Bez kvalitetno provedenog vremena udvoje vaša veza neće opstati. Svako veče odvojite najmanje pola sata za razgovor, grljenje ili ležanje u tišini. Ako vas dnevne obaveze sprečavaju u tome, jednom mesečno idite negde samo vas dvoje.


Ne gušite ga

Održavajte ravnotežu između potrebe za njim i želje da budete nezavisni. Pokazujte partneru koliko vam je potreban, ali nemojte mu se „kačiti o vrat“, jer će imati utisak da je uhvaćen u zamku.

Navedite ga da vam se divi

Ne čekajte komplimente, već recite nešto lepo o sebi i diskretno zatražite od njega da se složi sa tim. Na kraju će početi da primećuje koliko ste lepi ili kako ste se doterali i da vam spontano udeljuje komplimente.

Pokažite šta vam prija

Kada ste u krevetu, ne libite se da mu kažete i pokažete sve što vam prija. Teško da će vas dovesti do orgazma ako mu vi ne pomognete. Ne stidite se jer time nećete ništa postići. Postaćete frustrirani, a to nije dobro za vezu.

Hvalite ga

I muškarcima prijaju komplimenti, pogledi puni divljenja i poneki zaljubljeni osmeh. Pružite mu to i videćete da će se to pozitivno odraziti na vašu vezu. Biće bolje raspoložen, pa će se to preneti i na vas.

Zanemarite sitnice

Ženama često nakon izvesnog vremena počinju da smetaju sitnice koje kod svog partnera u početku nisu ni primećivale ili su ih čak i privlačile. Kad prođe zanos, naučite da ga volite sa svim manama i vrlinama.

Ne prikrivajte nezadovoljstvo

Prikriveno nezadovoljstvo truje svaku vezu. Zato, ako vam nešto smeta, recite to odmah. Ne odlažite razgovor za sutra, jer će na kraju iz vas pokuljati bujica besa. U afektu ćete sigurno izgovoriti i nešto što ne mislite, zbog čega ćete posle žaliti.

Ne gunđajte mu

Kažnjavanje i kritikovanje ničemu ne vodi. Mnogo je bolje da ga pohvalite kada uradi nešto dobro. Umesto da mu gunđate svaki put kada zaboravi da stavi svoju čašu u sudoperu ili da odnese prljav veš u kupatilo, pohvalite ga svaki put kada učini nešto korisno.

Probudite strast

Ne dozvolite da vaš seksualni život zamre. Čim primetite da „više nije kao nekad“, zapitajte se zašto je tako i odmah preduzmite nešto da ponovo oživite strast. Pobedite stres, umor i neraspoloženje i stvorite romantičan ugođaj koji će vam pomoći da opet bude kao nekad.

Pustite ga da se osami

Imajte na umu da i muškarce ponekad mogu da ophrvaju veoma jake emocije. Na sreću, oni se znatno brže vraćaju u normalu. Ako je ljut, tužan ili zabrinut, biće mu dovoljno pola sata samovanja da se povrati i bude onaj stari.

Jedna svađa, pet poljubaca

Prema najnovijim istraživanjima psihologa, za brisanje jednog negativnog iskustva potrebno je pet pozitivnih. Zato, posle svake grube reči izgovorite pet komplimenata i posle svake svađe se pet puta nežno zagrlite. Nikada ne odlazite u krevet bez poljupca zato što ste se prethodno posvađali.

Ne inatite se

Naučite da pregovarate i da pravite ustupke. Možda ste u detinjstvu navikli da vam svi popuštaju i da sve mora da bude po vašem, ali u vezi stvari ne funkcionišu tako. Pregovarajte oko svega do čega vam je istinski stalo i popustite čak iako ste u pravu.Izvor:Žena
 
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.862
Da, baš tako. Odlični saveti. :)
 
Top