Šta je novo?

10 načina da stara odeća postane novi modni hit

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.885
29. 01. 2012
PRESS


10 načina da stara odeća postane novi modni hit


Hit: Najnoviji trend takozvanog recikliranja garderobe zaživeo je i kod nas, pa već postoje radnje u kojima možete da prepravite staru jaknu, pantalone ili haljine.

1.jpg

Odeću koju imate već nekoliko sezona i ne znate šta s njom da uradite nikako ne bi trebalo da bacite jer je najnoviji trend takozvanog recikliranja garderobe zaživeo je i kod nas, pa već postoje radnje u kojima možete da prepravite staru jaknu, pantalone ili haljinu.
Puno je načina da staru odeću pretvorite u
novi modni hit, a stilisti tvrde da ćete to najlakše postići dodavanjem interesantnog detalja ili nakita.
Iako su sezonska sniženja uveliko u toku i iz izloga nam se smeše plakati sa procentima, ipak nam se pred kraj meseca učini da nam čak ni 70 odsto smanjene cene ne bi pomogle da sebi priuštimo novi šal, majicu, suknju... Najjednostavniji način da obnovite odeću iz prošle sezone, prema mišljenju naše stilistkinje Katarine Jovanović, jeste da na staru haljinu ili majicu dodate kaiš ili komad nakita, čime automatski postižete efekat novog „autfita".

Nakit pomaže
- Vizuelni utisak se menja kada dužu haljinu „presečete" kaišem i na taj način dobijete tuniku, koja se sa helankama može nositi zimi uz čizme i leti uz baletanke. Takođe je savet nas stilista da kupite nešto od jeftinih, jednostavnih komada odeće kao što su jednobojne uske majice koje idealno idu uz stare džempere ili sakoe, dajući utisak potpuno nove modne kombinacije. Naravno, asesoari su uvek savršeno
rešenje kada želite da osvežite svoj stil, tako da upotrebom ogrlice, minđuša ili ešarpe nećete pogrešiti - kaže Katarina.
Ona takođe dodaje da se u sekendhend šopovima i preko
interneta
može doći do novih ideja, ali i da je prekrajanje stare odeće svojevrstan izazov. Tako, u par jednostavnih poteza iskusne krojačice, rolka dugih rukava može postati majica s kratkim rukavima, a stare farmerke nova suknja na koju možete raznobojnom vunom dodati cvetiće, zvezdice, inicijale... Kako nam je Katarina naglasila, veoma je važan izbor krojača koji radi na stvaranju vaše nove-stare garderobe, ali kada se on pronađe, moguće je za samo par stotina dinara od starog džempera napraviti haljinu i slično.

Ne bacajte odeću
Takođe, od velike pomoći mogu biti i radnje sa pozamanterijom koje su prave riznice perlica, šljokica, kristala i čipke, i gde se može pronaći idealno osveženje za vašu crnu košulju, sivi džemper ili prugastu tuniku. Prišivanjem interesantne aplikacije ili zamenom sivih dugmadi na kaputu sa svetlucavim, raznobojnim dugmićima, dobijate potpuno novi komad koji će ovu zimu učiniti lepšom. Tako da ukoliko ste odlučili da bacite u smeće neku iznošenu stvar - razmislite još jedanput!

Ideja: Sa stare rolke skinite rukave i napravite V izrez.
Rezultat: Potpuno nova majica
Krojačica 300-400 dinara

2.jpg

Ideja: Farmerke skratite, rašijte nogavice i spojite ih po rašivenim delovima.
Dužina po želji
Krojačica 300-600 dinara

3.jpg

Ideja: Velikom, šarenom ešarpom obogatite apsolutno svaku majicu, košulju ili sako koje imate u ormaru.
Ešarpa 300-1.500 dinara

4.jpg

Ideja: Dugački džemper koji ste već iznosili suzite, a na porub dodajte karnere od čipke i imaćete novu haljinu od trikotaže
Krojačica + karneri 600-700 dinara

5.jpg

Ideja: Skinite staru dugmad sa kaputa i zamenite ih većim i različitim dugmićima. Dobićete unikatni komad garderobe
Nova dugmad 500-700 dinaraIdeja: Na staru majicu dodajte perlice na rub rukava i na okovratnik. Delovaće atraktivno i zavodljivo
Perlice 200-300 dinara

Ideja: Raznobojnom vunom prošarajte stari džemper.
Originalnost je zagarantovana.
Vuna 200-300 dinara

Ideja: Kupite dužu, jednobojnu usku majicu koju ćete oblačiti ispod starih komada odeće (ispod kojih će viriti) i dobićete potpuno novu kombinaciju
Krojačica 300-500 dinaraIdeja: Skratite haljinu, stavite kaiš i dobićete tuniku koja je modni krik sezone
Krojačica 300-500 dinaraIdeja: Na sako dodajte broš jakih boja sa što više detalja. Broš će privući pažnju pa niko neće primetiti da nosite stari sako.
Broš 300-800 dinara


Jelena Milošević
 
Top