10 Gresaka u sminkanju zbog kojih mozete izgledati starije!!!!

Član
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poruka
2
Mislim da je kod šminkanja najbitnije obratiti pozornost na ten. Znači njegovati i čistiti kožu, te ju potom
''usavršiti'' dobrom podlogom, laganim mineralnim puderom ili korektorom i iluminatorom.

Uz takvo flawless lice, dovoljna je maskara, malo sjajila, eventualno neko kremasto rumenilo.

Cilj make up-a je da vam svi kažu: ''Wow, super izgledaš!'', a ne ''Wow, kak' si se dobro namazala!''. ;-)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Šminka koja podmlađuje

Šminka koja podmlađuje

Blic žena

Da li misilite da je šminkanje zrele i mlade kože isto? Nije. Mnogo je saveta, mnogo "da" i "ne" koji će vam pomoći da izgledate bar pet, a često i deset godina mlađe. Mikele Manjani šminker čuvene kozmetičke kuće M.A.C otkriva tajne svog zanata.

1.jpg

TRI GODINE MANJE: PODLOGA (prajmer)

M.A.C. proizvodi Prep+Prime koji pravi veliku razliku. Radi se o proizvodu nove tehnologije koji zaista smanjuje godine za sekund. Nanosi se na kožu pre pudera. Sadrži silikone. Ne ulaze u pore, već se raspoređuju po površini. Koža je zategnutija i kompaktnija, usporava se proces isparavanja vlage. Ova podloga reflektuje svetlo, pa koža deluje kao da blista. Ako koristite podlogu, stavite manju količinu tečnog pudera. Za zrelu kožu važi pravilo: što manje- to bolje.


JEDNA GODINA MANJE: PRAVILAN IZBOR TEČNOG PUDERA, KOREKTORA
Starija koža je suva i osetljivija od mlade. Plus, često ima zagasitu boju. Uvek prvo stavite tečni puder pa tek onda korektor i to samo gde je neophodan. Tamni podočnjaci se prekrivaju narandžastim ili korektorom u boji breskve. Crvenkasti podočnjaci se bolje prekriju bež ili žutim korektorom. I ovde važi pravilo: stavite što manje korektora. Stavite ga na unutrašnji deo podočnjaka i kapka.
Od ovog meseca M.A.C je počeo da prodaje novu vrstu korektora, za koji kažu da čini čuda. Zove se Prep + Prime Vibrancy Eyes.

Puder u prahu stavite samo na T zonu.

TRI GODINE MANJE: ILUMINATOR
Hajlajteri su proizvodi koji posvetljavaju određene delove lica. Služe za poigravanje sa senkama i svetlom. Mikele Manjani otkriva kako da postignete efekat “lifting”uz pomoć iluminatora. Osvetlite kapke u delu ispod obrva, ali izostavite donji deo.


2.jpg
Na kraju šminkanja očešljajte obrve


JEDNA GODINA MANJE: NEGOVANE OBRVE
I oblik obrva može da podmladi. Na najvišem delu luka obrva iščupkajte dlačice. Olovkom ili senkom za obrve pređite preko njih, ali boja treba da je za nijansu svetlija od kose, nikako tamnija.


JEDNA GODINA MANJE: ADEKVATNA SENKA
Bore i linije oko očiju će još više doći do izražaja sa metalik tonovima. Manjani savetuje mat senke. Možete da koristite i senke u kremi, ali samo ako se brzo suše. Bolje je da se opredelite za svetlije boje, nijanse mesa (ne belu), ali ima i žena kojima dobro stoje crne i tamno braon senke.


JEDNA GODINA MANJE: RUMENILO U KREMI
Rumenila u kremi su pun pogodak za zrelu kožu jer dodaju sjaj koji koža s godinama gubi. Stavlja se preko tečnog pudera. Najlepše su rozikaste i nijanse kajsije, ništa suviše tamno ili narandžasto. Pazite gde stavljate rumenilo. Nasmejte se i nanesite ga na jagodice, a onda razmažite ka ušima. Tako ćete izgledati prirodno i sveže.

3.jpg

JEDNA GODINA MANJE: SJAJ ZA USTA

I usta pripremite uz pomoć podloge. Tako će karmin duže stajati, a usne će izgledati mekše, a linije će se izgubiti. Mikele Manjani savetuje da koristite sjaj i kremaste karmine. Sjaj daje volumen usnama, koje s godinama postaju tanje. Apsolutno treba izbegavati sedefaste karmine. Kada su boje u pitanju, poželjno je sve u prirodnim tonovima, nijanse mesa, ali ima žena kojima dobro stoje i fluorescentno narandžasta (bez sedefa), crvena ili boja šljive.

POSLEDNJI SAVET: KORISTITE DOBRE ČETKICE ZA ŠMINKU
Ako ste godinama upotrebljavali sunđere i četkice koje su u ambalaži, sada je krajnje vreme da isprobate nešto bolje. Sa kvalitetnim četkama ćete stavljati manje proizvoda, a rezultat je ujednačen mejk-ap.



 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
sminka za dan,da je sto prirodniji izgled ,za vecernje izlaske malo naglasenija,ili varijacije na temu:izlazak s dragim,poslovna vecera,ili vecera s prijateljima,i drzimo se ovih saveta gore i uspeh nece izostati...
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
saveti su odlicni,neke vec znamo i primenjujemo,ali nije na odmet podsjetiti se.svaki put kad vidim napadno nasminkanu zenu korigujem sminku.po meni bolje se ne nasminkati nego pretjerati.
 
Član
Učlanjen(a)
07.07.2010
Poruka
2
Jel moze mala pomoc oko izbora sjaja za usne? Posto imam problem sa mirisom, ukusom, ne odgovara mi bas svaki, jel moze neko da mi preporuci neki.. Mozda trazim previse, ali vise ne znam sta da radim.. Hvalalaaa unapred!

E da zaboravih da kazem, potpuno se slazem sa vama.. uopste ne volim napadnu sminku.. puder i sjaj i to je to.. naravno sjaj je roze ili boja koze.. i uopste ne razumem devojke koje stave kilogram sminke, one misle da extra izgledaju, a u stvari.....
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poruka
15
Dopada mi se poslednja rečenica u komentaru Jezabel i u tome je suština veštine šminkanja.

Moji saveti:
  • Upoznajte svoje lice i prema njemu se odnosite s puno poštovanja;
  • Nemojte kvariti nešto što je već lepo;
  • Nemojte poželeti ono što nemate;
  • Nemojte očajavati ako nemate ono što biste želeli;
  • Nemojte imitirati druge, budite originalni;
  • Znajte da veče traži nešto drugo od dana;
  • Nikada se ne šminkajte u prostoriji sa veštačkim osvetljenjem. Ako tako morate, pre nego što izađete napolje, pogledajte svoje lice na dnevnoj svetlosti;
  • Istaknite ono najlepše na vama, ali diskreno. Ono što nije lepo spontano će izgubiti dominaciju:
  • Koristite prirodna sredstva za čišćenje lica: kukuruzni griz, soda bikarbona, jabukovo sirće pomešano s vodom, hladne obloge od lekovitog čaja, i tako naizmenično ili kako odgovara vašem licu;
  • Ne zaboravite da vas šminka odaje, često jednako kao vaše reči;
  • Budi sigurne da ste lepe jer samo tako će i drugi isto misliti;
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Greške kod šminkanja





U želji da izgledaju u potpunosti savršeno, žene često preteraju sa šminkom. U pomoć priskaču stručnjaci koji upozoravaju na greške kojima su žene najčešće sklone, a da toga uglavnom nisu svesne.

23525_svpuder02_iff.jpg

PUDER
Puder ne bi trebalo da potamni vašu kožu ili da je učini preplanulom i usred zime. Tu ulogu imaju bronzeri. Zadatak pudera je da prikrije nedostatke na licu i da ten učini ujednačenim, pa bi trebalo da imate puder koji nijansom odgovara boji vašeg lica, jer se tako neće primećivati da ga imate, a delovaćete kao da imate prirodno nežnu i besprekorno glatku kožu.

PODLOGA
Šminka se nanosi isključivo na lice koje ste prethodno nahranili kremom, jer bez ove podloge koža deluje umorno, a sitne bore još više dolaze do izražaja ako šminku nanosite direktno na njih.


OLOVKE ZA USNE
Pune usne ne stoje svakoj ženi, zato prilikom šminkanja usana uvek pratite njihovu liniju, bez obzira na to da li su vam prirodno tanke. Svaki iskorak olovkom učiniće da izgledate isforsirano i veštačko, čime ćete narušiti svoju prirodnu lepotu.

TANKE OBRVE
U želji da napravite savršen luk, ponekad se zanesete pri čupanju obrva. Ako su obrve previše tanke, licu će dati strogoću i hladnoću. Uvek se trudite da pratite prirodni luk obrva, a veoma je važno da ih čupate polako i strpljivo.







Izvor: Blic Žena
 
Natrag
Top