10 Gresaka u sminkanju zbog kojih mozete izgledati starije!!!!

Član
Učlanjen(a)
16.05.2009
Poruka
669
10 grešaka u šminkanju zbog kojih možete izgledati starije [/URL]



3056231738_3d599abf85.jpg
Šminka čini čuda i može vaš izgled promeniti na bolje, mnooogo bolje, ali i na gore. Već smo dali ovih 6 fotografija na kojima jedna ista devojka/fotomodel, šminkana na različite načine, može izgledati kao da ima 20 i nešto ili 50 i nešto godina. još Dakle, ne primećujući, i vi možete napraviti grešku u šminkanju i izgledati i 10-ak godina starije iz čistog nehata. (Više od 10 sami sebi nećete moći dodati ukoliko niste profesionalac.
smiley-laughing.gif
) Da vam se to ne bi desilo, Kremašica je spremila ovaj tekst sa popisom grešaka u šminkanju i savetima kako ih izbeći. Odma' prelazim na stvar!
1. Debeo sloj pudera
414XEKKKY2L._SL500_AA280_.jpg
Kremašica je već primetila da na neizbežnom fejsbuku (mnogo mi je simpatično da tu reč pišem po Vuku
smiley-kiss.gif
) postoji nekoliko grupa sa nazivima tipa "Za sve koji misle da je ruzno kada devojka stavi kilu pudera!!!" ili "Mrzim cure s puno pudera", i još par sličnih sa malo bezobraznijim nazivima. Istina je da, osim što neprirodno izgleda, veća količina pudera na licu može doprineti da izgledate i 10 godina starije.
Preporučujemo da pre odaberete neku prozračniju podlogu, pa posle nanošenja da na delove lica na kojima imate borice, višak upijete navlaženim i mekim sundžerčićem. Kol'ko god da vam je neujednačen ten, potrudite se da ipak nekako dobijete zdrav i hidriran izgled kože. Mnogo je privlačniji od naočigled prekrečenog tena lica.

2. Presvetla podloga
79C63DF3E9067F1C7B3124657454.jpg
Tečni puder koji je svetliji od vašeg prirodnog tena doprinosi isticanju finih linijica na licu. Čak iako imate prirodno aristokratsko bledilo na koje ste ponosni i boju tena poput slonovače kao Sneguljica, potrebno je da sa godinama dodajete malo toplije nijanse u vašoj podlozi za šminku.
Pređite na boju pudera koja je samo za nijansu, dve tamnija od vaše prirodne boje i pri tome se odlučite za neki puder koji sadrži u sebi svetlucave čestice. One, reflektujući svetlost, stvaraju optičku iluziju ujednačenijeg i sjajnog tena, odvlačeći pažnju od brazdica.

3. Mnogo korektora oko očiju
4AF558CECFDADCAEDE5295EF4F576B.jpg
Koža oko vaših očiju sa godinama postaje sve tanja i tanja, a debeo sloj korektora će ovu finu kožicu samo zacementirati.
Samo lagano! Koristite neki lakši korektor u stiku, ili još bolje, prekrijte tamne kolutove oko očiju vašim tečnim puderom koji ste zahvatili od suvljih ostataka na poklopcu. Ovako ćete imati odgovarajuću boju korektora, tj. boja će se slagati sa vašim puderom, a i lakše ćete ga razmazati ispod oka. Dobro je koristiti i četkicu kojom ćete lepše rasporediti boju. Obratite pažnju da puderasti korektor nanesete samo na tamnije delove kože, a ne na celo područje oko oka.


4. Puder u kamenu ili prahu preko kože sa borama
71A6CCACF558EBE2E8C1D968C33657.jpg
Puderaste supstance su odlične za otklanjanje odsjaja na nosu, čelu i bradi, dakle čuvenoj T-zoni, ali na bilo kom drugom delu lica na kojem se ne luči toliko masnoće, one samo naglašavaju linije i useke, a mogu doprineti i da koža postane previše suva. Koža koja stari (mislim na sve one koje počinju da koriste antirid kreme) zapravo gubi elastičnost smanjenim lučenjem prirodnih hidratanata i masnoća. Zato, nikako ne bi trebalo preterivati sa puderima u prahu, naročito ne na delovima lica koji inače nisu toliko zamašćeni.
Profesionalni šminkeri, prilikom ulepšavanja osoba preko 40 godina starosti, pudere u prahu koriste samo pre profesionalnog fotografisanja - popularnih fotosešna. Tada se najpre odlučuju za prozračniji i svetlucavi prah. Pravilo je da se oblast oko očiju skoro potpuno izbegava.

5. Rumenilo na jagodicama
6575AE2B4EE9EA9753629B7B3CF380.jpg
Ako nanesete rumenilo na same jagodice na obrazima, ono će prvenstveno privući pažnju na nabore na koži. Umesto ovoga, nanesite malo boje na najvišu tačku vaše jabučne kosti, ne previše blizu nosa, a zatim potezima na gore rasporedite rumenilo koristeći dovoljno veliku četku da njome može prekriti čitavu jagodicu.
Zaobiđite one upadljive i dramatične boje. Recimo, boja cimeta ili boja vina nikako ne idu uz kožu i šminku dama zrelih godina. One bi učinile da izgledate više ispijeno, koščato i izveštačeno. Neka neutralna, roze senka odlično stoji svim nijansama tena i uvek nekako osveži i uveseli celokupan izgled.

6. Ruž na usnama koji ne stoji na mestu
6FFD10D26ACC36737A238DAD3E2DE.jpg
Vaša prirodna linija koja uokviruje usne može početi da bledi i da bude manje vidljiva sa godinama. Ovo može izazvati mnogo češće razmazivanje ruža i njegovo rastakanje u svim pravcima. Možda je s vremena na vreme seksi videti ženu sa razmazanim karminom, ali to svakako nije razlog da imate namazane usne sa nepravilnim rubom. U nekim određenim godinama, to nikako ne treba sebi da dozvolite.
Koristite masnije kreone za usne. Danas postoje čak i bezbojne varijante olovaka za usne, takozvani klir (clear) liplajneri koji rešavaju ovaj problem. Nadamo se da ima toga da se kupi i kod nas. Ko vidi, neka javi!

7. Izraženi karmin
Lipstick3.jpg
Izuzetno svetle, tamne, metalik nijanse ili ruževi sa prelivanjem boja, suviše su teške za usne koje postaju sve tanje.
Odlučite se za svetlije roza, prirodne i diskretnije zemljane tonove. Možete čak i sasvim preći na prozirne sjajeve za usta - tako možete dobiti i na punoći.

8. Maskara na donjim trepavicama
p204735-hero.jpg
Ako nanesete maskaru i na trepavice donjeg kapka, ona će naglasiti sitne bore u spoljašnjem uglu oka (tzv. vranine nožice). Isto važi i za tamne kolutove oko očiju. Generalno, veoma je nezgodno šminkati donji kapak i istovremeno imati maskaru na donjim trepavicama. Skoro se uvek nekako zamrlja, a za one kojima se sitne bore oko očiju počinju videti, situacija je još gora.
Na gornje trepavice nanesite najcrnju crnu maskaru koju možete naći. To će istaći belinu oko vaših šarenica u očima i one će izgledati jasnije i odmornije. Obavezno birajte manje guste formule da vam trepavice ne budu slepljene i sa grudvicama. Slobodno koristite uvijač trepavica. Uvijene trepavice izgledaju ženstvenije i duže, pa vam sa njima i oči izgledaju veće. Sa većim očima lice postaje naizgled mlađe.

9. Svetlucava senka u spoljšnjim uglovima oka
B4939652E72CAD625C435E12DCAA4.jpg
Da vam teta Kremašica kaže - malo svetlucave senke čini dobro, doprinosi da kompletan očni mejkap (opet ja pišem kako govorim, šta mi je danas!?) bude upotpunjen i sve izgleda urednije. Međutim, sa linijicama u spoljašnjem uglu oka, ovakva senka će se nakupiti tačno tamo gde ne treba i baciti akcenat na ove sitne, ali bitne znake neizbežnog starenja.
Mekšom četkicom dobro rasporedite malo svetlucave senke u odgovarajućoj boji na unutrašnje uglove očiju, na centralnom delu kapka ili samo malo ispod obrva.

10. Ajlajner na donjem kapku
ba_effortlesseyes_group6.jpg
Sve što će ovakav način šminkanja učiniti sa vašim izgledom lica je vizuelno smanjiti vaše oči i privući pažnju na tamnije podočnjake.
Kada je ajlajner u pitanju, bilo u olovci ili tečni, držite se gornjeg kapka. Dobro je da izvučete liniju koja se lagano širi ka spoljašnjem uglu oka, jer oči sa starenjem imaju tendenciju spuštanja, tj. počinju da izgledaju sve više pospano.

I za kraj - ne zaboravite da za dobar izgled nije strašno stariti. Strašno je ružno stariti! Potrudite se da vaš dobar izgled u mladosti utiče pozitivno na vaše raspoloženje, jer će kakve-takve bore na vašem licu u starosti odaziti svo raspoloženje i (ne)zadovoljstvo koje ste proživeli.

Izvor:
Kod:
 http://www.kremasica.com/saveti/342-10-greaka-u-minkanju-zbog-kojih-moete-izgledati-starije.html
Kremasica
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.07.2009
Poruka
265
Korisno.
Najgore od svega je preterivanje u bojama, neumerenost... Cementirano lice je ubedljivo najruzniji nacin da se "doteramo".
Treba postovati pravilo: naglasene usne ILI naglasene oci.
 
Član
Učlanjen(a)
24.07.2009
Poruka
21
ja koristim samo puder i maskaru(u zadnje vreme samo puder) i to umerenu kolicinu.Ne volim kada vidim devojku koja je stavila kilo pudera...imam utisak da bi ostao dubok otisak prsta kada bih joj dotakla lice :(
imam malo drugaciji oblik ociju pa kada stavim senku,izgleda totalno smeshno
a karmine ne volim,stavljam samo sjaj( u nekim spec. prilikama)
heh....
 
Član
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poruka
23
a kako podočnjake sakriti,sve što sam starija oni su izrazeniji..
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1
hm...i ja imam problem sa podocnjacima...puder inace ne koristim ali ponekad pokusam njime da doteram tamne kolutove ispod ociju...ne pomaze...
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ja se ne sminkam skoro nikad a ne koristim ni kreme za lice. Kad nanesem kremu imam utisak da mi je koza zatvorena do poslednje pore i pocnem se znojiti a masna je cini mi se 2 dana jos posle mazanja. wacko2 A kad ipak resim da se malo nasminkam, citav ritual se svodi samo na maskaru smile3 ali ponekad me posle izvesnog vremena pocnu svrbeti oci. To ne znaci da ne volim kozmetiku i tako te mazalice, stalno ih kupujem i kupujem, stoje dok im ne prodje rok trajanja i zavrse u kanti. Ali sta ces, ziva dusa :D voli sebi da priusti.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
8
Uočila sam da u suštini ne odstupam puno od pravilnog nanošenja šminke na lice i to mi je drago. Puno hvala na savjetima!
 
Član
Učlanjen(a)
15.01.2010
Poruka
4
Pozz svima :) Odlican post sa puno korisnih saveta !

Meni je problem , u poslednje reme osetljivost koze tako da mi dobro dodje svaka info na ovu temu . Hvala.
 
Član
Učlanjen(a)
14.01.2010
Poruka
22
Zanimljivi saveti :) Medjutim moja "tajna" nije sminka nego kreme . Preporucujem i ostalima da nadju kremu za lice koja odgovara vasem tipu koze , jer kada imate lepo i cisto lice od sminke je dovoljan samo kreon , ko voli - takodje i maskara :)
Mozda je konkurencija medju zenama takva da je bitnije koja ce biti lepsa , ali zene su zene :p Zivimo za muskarce , a oni ne vole , kada pridju da vam daju slatki poljubac u obraz , osete blato sminke :)
Umetnost je , da sa gram sminke izgledate seksipilno :girl_hospital:
 
Natrag
Top