01.08.2009. Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije...

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije...
Letnji prelazni rok
01.08.2009. 20:56

Fudbalski klubovi, kao i mediji širom Evrope, rade punom parom u novom prelaznom roku, a svakog dana stiže sve više spekulacija, nagađanja i "proverenih" vesti o prelascima igrača i trenera. Vratile su se i poznate "kombinacije" na Blic online, gde ćete moći da prošetate evro pijacom i pročitate najnovije tračeve, "istine", kao i dogovorene transfere...

Andrea Pirlo se navodno već sve dogovorio sa Čelsijem oko prelaska u London i sada nedostaje samo njegov potpis. "Plavi" su fudbaleru Milana ponudili četvorogodišnji ugovor uz platu od 6 miliona po sezoni, koliko on zarađuje i na San Siru. Prevagu je odnela želja igrača da nastavi da igra pod palicom Karla Anćelotija, bivšeg trenera kluba koji će od Abramoviča dobiti oko 20 miliona evra. Italijanski mediji pišu da je to samo potvrda spekulacija da se sjajni veznjak pozdravio sa igračima Intera posle meča u SAD rečima "ovo je moj poslednji derbi".
Svemu tome se danas popodne usprotivio Adrijano Galijani, koji je rekao da "za ovu cenu nema prodaje Pirla". BBC javlja da je uz 6 miliona ponuđen i Klaudio Pizaro.

Mančester siti se sprema da kupi zvezdu Lidsa Fabijana Delfa, o kome se priča od dana kada se završila prošla sezona. Tinejdžerska senzacija i osvajač titule "Najboljeg mladog igrača godine" u izboru magazina "FourFourTwo" je na meti Totenhema, Aston Vile, Fulama i još nekih klubova, a sada se u celu priču uključio i Siti.

Pregovarači sa Istlendsa ne odustaju ni od svoje misije na Mersiju - uprava Evertona se predomislila i pristaće da proda Džoliona LeskotaFilip Senderos "građanima", a razlog je to što se otvorila mogućnost da se angažuje . "Karamele" već mesec dana pričaju kako im ne pada napamet da se odreknu Leskota, ali se sve promenilo zbog toga što je Arsenal spreman da proda ugovor Švajcarca, koji je proveo godinu dana na pozajmici u Milanu. "Građani" bi Evertonu trebalo da plate čak 21 milion evra, od čega bi samo sedam bilo prosleđeno "todžijama".

Arsenal na drugoj strani i dalje traži pojačanja. Uprkos odlasku Emanuela Adebajora Arsen Venger želi da učvrsti vezni red, a od juče se spominje povratak Patrika Vijere. Podršku tom potezu dao je Klod Makelele, a ako Vijera posluša svog prijatelja iz reprezentacije "tobdžije" će ponovo imati jednog igrača iz generacije "nepobedivih", koja je potpuno rasprodata odlaskom Koloa Turea.
Vijera se možda vrati, ali se čini da Arsenal neće uspeti da završi posao sa Danijeleom de Rosijem. "Profesor" je pokušao da ga dovede za velikih 35 miliona evra, ali je veznjak "vučice" rekao da ga zanima samo Rim.
"Arsenal? Nisam čuo ništa o tome. Roma je rekla da nisam na prodaju, a jedino što ja želim je da ostanem ovde", rekao je De Rosi.

Njegov kolega Alberto Akvilani je već na putu u Liverpul, koji se i dalje cenjka sa Realom oko Ćabija Alonsa. Čini se da je prelaza Španca na Santjago Bernabeu neminovan, a sada se priča o tome koliko će to koštati Florentina Pereza. "Kraljevi" su u ovom slučaju nešto štedljiviji nego početkom meseca, ali je moguće da pregovori zapnu i da Real plati traženu cenu. Kako navodi "AS" ona iznosi 40 miliona evra - Liverpul traži 35 odmah, a pet bonusa u zavisnosti od Ćabijevih partija.

"Crveni" sa Mersija navodno razmišljaju o tome da zarađen novac potroše na pravu bombu - Davida Vilju. Predsednik Valensije već neko vreme priča o tome da nikog ne prodaje, ali isto tako ne spominje finansijske probleme koji su obelodanjeni mnogo pre njegovog dolaska na čelo "čeza". Zbog toga mediji ostavljaju mogućnost da Vilja ipak ode, a osim novca argument Rafe Beniteza biće to što je on trenutno jedini čovek na planeti koji u klubu može da objedini ubojiti napadački duet "crvene furije" Tores - Vilja.

Pavel Pogrebnjak prešao je danas iz Zenita u Štutgart, objavili su danas ruski mediji.
"Transfer Pogrebnjaka odobrio je trener kluba Dik Advokat", saopšteno je nešto kasnije na zvaničnom sajtu Zenita. Ruski reprezentativac je jedan od najboljih strelaca Zenita, a o njegovom odlasku se priča već neko vreme. Rusi nisu saopštili detalje transfera.

Izvor: Blic
 
Član
Učlanjen(a)
02.08.2009
Poruka
49
Do kraja prelaznog roka u Nemačkoj ostala su samo četiri dana što je najbolje iskoristio posrnuli Bajern tako što je danas doveo još jedno pojačanje i to kakvo – Arjena Robena! Menadžer Bavaraca Uli Henes poslao je juče zvaničnu ponudu Realu za sjajnog Holanđanina. Trener Bajerna Luj Van Gal rekao je Henesu još u ponedeljak da mu treba igrač profila Arjena Robena pa je menadžer Bavaraca odmah reagovao poslavši ponudu od 25 miliona evra. Dok se nemački mediji čude zbog čega umesto Robena nisu tražili Rafaela Van der Varta koji je već igrao u Bundesligi i lakše bi se snašao, čelnici Bajerna čekali su jutros odgovor iz Madrida i dočekali ga. Roben je već stigao u Minhen za 25 miliona evra, a kako nemački mediji pišu, Van Gal već planira kako da ga upotrebi protiv Volfsburga u subotu.

Posle odlaska Džoliona Leskota u Mančester siti Everton je uspeo da obezbedi zamenu u liku francuskog internacionalca Silvana Distana koji je potpisao trogodišnji ugovor.
Iskusni defanzivac (31) stigao je iz Portsmuta, a finansijski detalji ugovora nisu saopšteni.

Jedan od najboljih fudbalera Seltika Masimo Donati mogao bi da se vrati u Italiju pošto zbog troje dece želi da bude blizu porodice. Za sada nije poznato gde bi nekadašnji fudbaler Atalante i Milana mogao da nastavi karijeru, ali je poznato da je uprava kluba spremna da mu udovolji, pogotovo posle neuspelog pokušaja da se u dvomeču protiv Arsenala domogne Lige šampiona.

U Italiju bi ponovo mogao i napadač Sevilje Ernesto Ševanton za koge s eovih dana interesuje Bolonja. Italijani se nadaju da bi mogli da pozajme Urugvajca, a li da ovaj ostane na platnom spisku Španaca pa se u naredna dva, tri dana očekuje konačna odluka. Ševanton je u Italiji igrao za Leće od 2001. do 2004. godine gde je sa 48 pogodaka na 92 meča praktično izgradio reputaciju u Evropi.

Zaboravljeni štoper i nekadašnji reprezentativac Portugala Žorž Andrade nalazi se na meti Vitorije Setubal. Bivši fudbaler Juventusa trenutno je slobodan agent, a jedino što Vitoriju razlikuje od brojnih evroposkih klubova zainteresovanih za povredama sklonog Andradea je što ga trener tima Katrlos Azenja izuzetno ceni i garantuje mesto u prvom timu.

Atletiko Madrid pokušaće da ojača odbranu fudbalerom gradskog rivala Reala Migelom Toresom koji igra na poziciji levog i desnog beka. Mladi reprezentativac Španije ipak neće imati puno šanse da zaigra pošto je Real doveo Alvara Arbelou, a Atletiku ne bi bilo loše da pojača odbranu koja je u prošloj sezopni bila najslabiji deo tima.

Priča oko Robena i Bajerna pravo je osveženje finiša prelaznog roka za razliku od špansko-italijanske serije sa Veslijem Snajderom u glavnoj ulozi. Međutim, dosadnoj fudbalskoj noveli konačno je došao kraj. Holanđanin je sinoć potpisao petogodišnji ugovor sa Interom iako je pre samo 24 časa još jednom poručio da mu ne pada na pamet da ide iz Madrida.
Snajder je toliko pun samopouzdanja da očekuje da će možda već u nedelju debitovati u večitom derbiju protiv Milana.
"Spreman sam da igram protiv Milana, sve je sada na Murinju. Odlazak iz Reala ne smatram ličnim porazom, jer stižem u Inter, jedan od najvećih svetskih klubova i šampiona Italije", rekao je Holanđanin.

Pomalo zaboravljeni bivši igrač Partizana i OFK Beograda Stefan Babović narednih dana će preći u holandski Fejenord. Tako bar tvrde holandski mediji pozivajući se na izvore u Nantu. Fejenord će narednih dana napustiti Džonatan de Guzman, za koga su zainteresovani Valensija i Čelsi, što će čelnicima kluba otvoriti mogućnost da kupe Babovića. Nije poznato za koju sumu će igrač Nanta preći u redove jednog od najpoznatijih klubova holandske lige.

Prema pisanju španskog sportskog dnevnika As, najbolji fudbaler Bajerna Frank Riberi sledeće će godine definitivno napustiti redove Bavaraca i preći u Real. As tvrdi da su se Riberijev agent Alen Miglaćo i predsednik Reala Florentino Perez, već dogovorili o transferu koji će se realizovati u julu 2010. godine. Riberi će u Real preći za neočekivano "sitnih" 25 miliona evra, budući da se ovog leta pričalo o dulo većem iznosu. Međutim, ako to i jeste tačno, ostaje nejasno zbog čega je Rineri pre dve nedelje ljutito poručio medijima da sa Realom nikada nije pregovarao.
"Nikada nisam tražio od Bajerna da me pusti. Sve što sam rekao je bilo da, ako ikada napustim Nemačku, želim da igram u Realu", rekao je tada francuski reprezentativac.

Italijanski mediji danas bruje o još nepotvrđenom dogovoru Šalkea i Juventusa oko transfera Brazilca Rafinje za osam miliona evra. Prema pisanju Sportmediaseta, dva kluba će se oglasiti najkasnije do sutra i izdati i zvanično saopštenje povodom dogovora o prelasku Rafinje u Torino. Sajt Sportmediaset navodi da Rafinja nije i poslednje pojačanje Juventusa, s obzirom na to da će u redove "stare dame" i Fabio Groso iz Liona.

Lacio je počeo da prodaje "pobunjenike" nezadovoljne statusom. Jedan od njih, Lorenco De Silvestri prešao je juče u Fiorentinu potpisavši petogodišnji ugovor, saopštio je klub iz Toskane na svom sajtu. Mladi De Silvestri prošao je sve selekcije u Laciju, zaokruživši boravak u Rimu sa 47 odigranih utakmica za seniorski tim. Iako su ga mnogi videli kao rimskog Paola Maldinija, pretpostavljajući da će celu kraijeru provesti u Laciju, De Silvestri se tu brzo zasitio igranja. Ovaj igrač će već u nedelju nastupati za Fiorentinu protiv Palerma.
-----------
blic.rs
 
Član
Učlanjen(a)
02.08.2009
Poruka
49
Posle odlaska Huntelara u Milan, Snajdera u Inter i Arjena Robena u Bajern, holandska kolonija u Realu ostaće bez još jednog reprezentativca. Rafael van der Vart bi do utorka, kada ističe prelazni rok, trebalo da se preseli na Ostrvo i to ili u Arsenal ili Liverpul. Nekadašnji kapiten Ajaksa i zvezda HSV-a izjavio je tim povodom da bi pre želeo da pojača redove londonskih "tobdžija".

Iako je u više navrata izjavio da ove sezone neće napustiti Minhen, napadač Bajerna Frank Riberi teško da će moći da odoli najnovijoj ponudi Čelsija teškoj fantastičnih 65 miliona evra. Prema pisanju Frans futbola, čelnici Čelsija su videvši da je u Bajern juče stigao Arjen Roben odmah reagovali navodni m slanjem ponude, uvereni da su Bavarci možda ipak spremni za finalne pregovore. Vest da Čelsi ponovo traži Riberija najviše će, prema informacijama nemačkog Bilda, iziritirati sportskog direktora kluba Karl Hajnca Rumenigea koji se celog leta upinjao da ubedi javnost i medije kako Riberi neće menjati sredinu.

Posle Sevilje i Lacija, još jedan veliki evropski klub Atletiko Madrid uključio se u trku za vezistom Fiorentine Zdravkom Kuzmanovićem.
To je potvrdio i Kuzmanovićev menadžer Marko Naletilić, naglasivši da je Fiorentina spremna za pregovore.
"Videćemo šta će se desiti. U ovom trenutku ne mogu mnogo da kažem, ali je istina da su i Atletiko i Sevilja veoma zainteresovani za Kuzmanovića. On je još uvek igrač Fiorentine, ali ćemo ponovo proceniti situaciju. Možda će ostati, a možda i ne", rekao je Naletilić.
U međuvremenu Kuzmanović je obavio razgovore sa upravom kluba gde je i formalno zatražio od sportskog direltora Pantalea Korvina da ga stavi na transfer listu.
Kako prenose mediji Kuzmanović je sa Korvinom razgovarao posle meča sa Sportingom iz Lisabona u okviru kvalifikacija za LŠ, a njegov dobar prijatelj Stevan Jovetić pokušao je da ga sinoć tokom zajedničke večere ubedi da ostzane. Ipak, Kuzmanović će po svojoj prilici karijeru nasarviti u Španioji, a njegova cena procenjena je na osam miliona evra.

Uprava Totenhema zainteresovana je da do kraja prelaznog roka dovede golmana, a prema pisanju britanskih medija u užoj konkurenciji nalaze se Stipe Pletikosa i Dejvid Džejms. Istovremeno menadžer Hari Rednap preduzeo je korake kaako bi se što pre udomili Džejmi O'Hara i Kevin Prins Boateng. O'Hara (21) će do januara igrati na pozaqjmici u Portsmutu, dok je nemački interacionalac potpisao trajan ugovor sa istim klubom vredan četiri miliona funti.

Fudbaler Inetra Rikardo Kvarežma odbio je ponudu da pojača ekipu Olimpijakosa jer planira da se nametne treneru ekipe Žozeu Murinju. Portugalac je u poslednjem sekundu uspeo da nagovori zemljaka na klupi da mu pruži šansu i ostavi ga u konkurenciji za prvi tim.

Odlazak Šunsukea Nakamure u Espanjol uprava Seltika nadomestila je novim momkom sa Dalekog istoka. U pitanju je kjužnokorejksi vezista Ki Sung Jung koji je stigao iz Seula za tri i po miliona evra.
Sung Jung je rođen 1989. godine i uz svog zemljaka i novopečenog fudbalera Boltona Li Čung Junga slovi za jednog od najperspektivnijeg fudbalera sa prostora Azije.

Fudbaler Midlzbroa Tunčaj Sanli ipak nije završio u dresu Kelna, ali će u predstojećoj sezoni ipak imati priliku da igra u provj ligi potšo je za pet miliona funti prešao u Stouk siti. Stouk je pre neki dan angažoao još jednog bivšeg fudbalera popularnog Boroa, štopera Roberta Huta.

Talentovani fudbaler River Plate Dijego Buonanote ponovo je nameti evropskih klubova, a za usluge 21-godišnjeg plejmejekra sada se interesuje Sporting Lisabon.
"Lavovi" su potencijalnom reprezentativcu Argentine ponudili petogodišnji ugovor, ali Buonanote želi da do januara sledeće godine ostane u Buenos Ajresu.
Buonanote je pre nekoliko nedelja odbio ponudu Bešiktaša koji je Riveru ponudio deset miliona evra.

Uprava Monaka i dalje traga za odgovarajućim napadačem, a pošto je propao pokušaj dovođenja Stiva Savidana (srčane mane na lekarskim pregledima primorale ga da završi karijeru) i Aruna Dindana, "kneževi" su bacili oko na napadača Barse Ejdura Gudjonsena.
Reprezentativcu Islanda ugovor sa katalonskim klubom ističe sledeće godine, a uprava Monaka želi da bude blizu ukoliko u Barsi reše da njegovom prodajom izvuku neki dinar.

Jedan od najboljih igrača Fiorentine Stevan Jovetić, koji je prethodnih dana povezivan sa Čelsijem, igraće i naredne sezone u Firenci, saopštio je njegov menadžer Fali Ramadani.
"Igrač profila Jovetića logično da je interesantan velikanima evropskog fudbala iz Španije, Engleske i Nemačke. Međutim, on ne planira odlazak iz Fiorentine i nadam se da uživa u igrama za taj klub", rekao je Ramadani.
I sportski direktor Fiorentine Pantaleo Korvino takođe je potvrdio da klub nema nameru da prodaje Jovetića.

Menadžer Totenhema Hari Rednap odlučio je da u tim dovede fudbalera Intera Suleja Muntarija. Prema pisanju britanskog "Sana", Rednap je za reprezeznativca Gane spreman da plati pet miliona funti a u suprotnom pravcu bi otišao Džermejn Dženas.
Prema mišljenju Rednapa, dolaskom Muntarija Totenhem bi mogao da se uključi u borbu za titulu Premijer lige.
Muntari sa druge strane, gleda kako što pre da napusti Inter posle sukoba sa Žozeom Murinjom. Trener neroazura zamenio ga je posle 30 minuta igre protiv Barija pod izgovorom da ramazanski post deluje loše na njega. Muntari je u dresu Intera nastupao 27 puta postigavši četiri gola.

Dojučerašnji član Galatasaraja Brazilac Linkoln mogao bi da se do kraja prelaznog roka ipak ponovo nađe u Bundesligi. Za Linkolna su interesovanje pokazali Štutgart, Herta i Hamburger, a budući da je on već igrao u Nemačkoj, a trenutno je slobodan igrač, najverovatnije će tamo ponovo da zaigra. Linkoln je u Galatasaraj stigao iz Šalkea leta 2007. godine za sumu od pet miliona evra. Prema pisanju turskog sportskog portala Internetspor, Linkoln je najbliži Herti.
---------
blic.rs
 
Član
Učlanjen(a)
02.08.2009
Poruka
49
Arjen Robben ide u Bayern

Kako javlja madridski AS, Real i Bayern su se dogovorili oko prelaska nizozemskog reprezentativca Arjena Robbena u redove minhenskog kluba. Isti list tvrdi kako su se Florentino Perez, Karl-Heinz Rummenigge i igračev otac dogovorili oko ovog transfera vrijednog oko 25 milijuna eura.

Arjen-Robben1.jpg


Špekulise se, također, kako su sa ovim transferom u Realu osigurali i dolazak Francka Riberya u taj klub sljedećeg ljeta.

Robben je u Real stigao prije dvije sezone iz Chelsea za 36 milijuna eura, nakon što je njegovo dovođenje u predizbornoj kampanji obećao bivši predsjednik Ramon Calderon. Međutim, niz povreda spriječio ga je da dokaže svoju vrijednost.

Robbenov odlazak dolazi na isti dan kada je postalo jasno da će i njegov sunarodnjak Wesley Sneijder preseliti u redove milanskog Intera.

U Realu se nadaju kako bi se do kraja prijelaznog roka mogli riješiti i trećeg Holandjana u nizu - Rafael van der Vaarta.
 
Član
Učlanjen(a)
02.08.2009
Poruka
49
Otac Niklasa Bendtnera je demantovao da je njegov sin potpisao novi ugovor sa Arsenalom i produžio vernost klubu na još tri godine. Mediji su javili da je posao već završen i da je danski internacionalac dobio nedeljnu platu od 50.000 funti. Međutim, Tomas Bendtner se tokom dana oglasio i rekao da sve to zvuči interesantno, ali da nije istinito.
"Nema šanse da je to istina, ali zvuči uzbudljivo. Mogao bih da pozovem Arsena Vengera i da pitam da li su se nešto dogovarali bez mene, ali ne mogu ni da zamislim da se do dogodilo", rekoa je Bendnter stariji, koji je dodao da je istina da pregovori traju i da idu u dobrom pravcu.

Ozbiljniji pregovarački tim Arsenala trenutno radi na dovođenju Rafaela van der Varta iz Reala. "Tobdžije" žele bar još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka, a iako je prva opcija bio neki napadač Venger se ponovo zainteresovao za reprezentativca Holandije. VDV-a navodno želi i Liverpul, ali s obzirom na informacije o tome koliki je budžet odobren Rafi Benitezu do 31. avgusta, teško je očekivati da u Madrid stigne ozbiljnija ponuda sa Enfilda.

"Crveni" sa Mersija su ipak uspeli da kupe centralnog beka Sotiriosa Kirgijakosa od grčkog AEK-a. Benitez je ostao bez povređenih Škrtela i Agera, dogovor sa Tarnerom iz Hala je propao pa je 1,5 funti prosleđeno u Atinu. Ček će biti unovčen ako igrač prođe medicinske preglede.

Venger je želeo da na Emirejts dovede Marauana Šamaka, a sada se čini da će sa Bordoom uspeti da završi posao Đanfranko Zola. Vest hem već neko vreme pregovara sa Francuzima i Šamakom i čini se da će igrač ipak stići na Ostrvo.

Još jedan igrač Olimpika iz Marseja je odlučio da produži ugovor sa klubom - ubrzo nakon Benoe Šejrua i Mamadua Nijanga paraf je stavio Stiv Mandanda. Golman Konga je stigao u OM 2007. godine i potpisao je trogodišnji ugovor, a sada ga je produžio do 2012. godine.

Bari je otkupio od Juventusa ugovor Serhija Almirona, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Fiorentini. Fudbaler je ostavio odličan utisak u Empoliju sada već pre pet godina, Stara dama ga je dovela pre dve za 9 miliona evra, ali joj on nije uzvratio dobrim igrama. Bari se nada da će uspeti da izvuče više iz Argentinca, o čijoj sadašnjoj ceni italijanski mediji ne javljaju ništa.


n uvodnog poraza od Totenhema od 2:1, britanski mediji počeli su da spekulišu oko toga da li će trener Liverpula Rafa Benitez ostati u klubu ili će promeniti sredinu. Na sreću "crvenih", izvršni direktor kluba Kristijan Purslou izjavio je da su govorkanja o njegovom eventualnom otkazu najobičnija glupost.
"Te priče su hiljadu posto gluposti. Večerao sam sa Rafom i činjenica da do sada nisam čuo takve tračeve najbolje govori o tome da li su oni tačni ili ne. On je naš", rekao je Purslou.
Trener Liverpula je takođe istakao da će i ubuduće voditi klub.
"Ostajem stoprocentno veran klubu, navijačima i igračima", rekao je Benitez.
Čelnici Juventusa odlučili su da u narednom periodu, najverovatnije u januarskom prelaznom roku probaju da angažuju odbrambeni tandem reprezentacije Srbije, Nemanju Vidića i Nevena Subotića. Italijani su za njih dvojicu spremni da izdvoje skoro 40 miliona evra.

Igrač Reala Alvaro Negredo, koji je prethodne dve sezone proveo u Almeriji, a početkom leta vratio se u matični klub, od naredne sezone nosiće dres Sevilje.
Fudbaler koji je na 70 mečeva za Almeriju postigao 32 gola potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Seviljom, a Real će od njegove prodaje zaraditi 15 miliona evra. Pored Sevilje, za Negreda su bili zainteresovani Saragosa i engleski Hal. Posle dolazaka Benzeme i Ronalda, i uz prisustvo Iguaina u špicu ekipe, Negredo je uvideo da neće imati nikakvu minutažu u timu, pa je odlazak u Andaluziju bio jedina realna mogućnost za njega.

Reprezentativac Obale Slonovače Bubakar Sanogo napustio je nemački Verder posle samo 14 dana od početka nove sezone prešavši u francuski Sent Etjen. Klub iz Bremena nije želeo da ostane bez Sanoga jer trenutno ima problem sa napadačima, ali je igrač insistirao na napuštanju kluba. Sanogo je u Sent Etjen stigao kao zamena za Gomisa koji je ovog leta pojačao Lion.

Italijanski mediji objavili su sinoć kako je postignut dogovor oko prelaska Veslija Snajdera iz Reala u Inter, međutim, njegov menadžer Soren Lerbi, istakao je da je to samo delimično tačno.
Lerbi je naglasio da Snajder ipak još nije ubeđen da je Inter pravi izbor za njega.
"Javili su mi iz Reala da su postigli dogovor sa Interom. Međutim, nakon razgovora sa Veslijem, zaključio sam da on još nije prelomio. Ne zna još šta bi mu više odgovaralo. Videćemo da li je Inter spreman da udovolji svim njegovim zahtevima", rekao je Lerbi za sajt Kalčomerkato.

Italijanski reprezentativac Fabio Groso nije igrao u Lionovoj "petardi" na Žerlanu nad Anderlehtom sinoć, što je francuskim medijima bio dovoljan znak da zaključe kako su intenzivirani pregovori oko njegovog prelaska u Juventus. Prema pisanju italijanskih sportskih listova, Groso je voljan da pređe u Juventus samo ako se Paolo De Celje pre toga potpiše za Napoli. Sa druge strane, iz Liona poručuju da Juventus slobodno može da ih zove, jer do sada nisu dobili nijednu konkretnu ponudu za Grosa.

Jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih igrača i član Arisa, Sanel Jahić bio je na korak od prelaska u Vigan, međutim u trku se sada uključio i Hal. Lokalni dnevnik Sport Hal objavio je kako će Jahić danas prisustvovati treningu kluba, kako bi se konačno utvrdilo da li ga oni žele ili ne. Arisu nije problem da prodaju Jahića jer će na njemu dobro zaraditi, budući da su ga doveli za samo 20 hiljada evra.
--------------
blic.rs
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Arjen Robben ide u Bayern

Kako javlja madridski AS, Real i Bayern su se dogovorili oko prelaska nizozemskog reprezentativca Arjena Robbena u redove minhenskog kluba. Isti list tvrdi kako su se Florentino Perez, Karl-Heinz Rummenigge i igračev otac dogovorili oko ovog transfera vrijednog oko 25 milijuna eura.

Arjen-Robben1.jpg


Špekulise se, također, kako su sa ovim transferom u Realu osigurali i dolazak Francka Riberya u taj klub sljedećeg ljeta.

Robben je u Real stigao prije dvije sezone iz Chelsea za 36 milijuna eura, nakon što je njegovo dovođenje u predizbornoj kampanji obećao bivši predsjednik Ramon Calderon. Međutim, niz povreda spriječio ga je da dokaže svoju vrijednost.

Robbenov odlazak dolazi na isti dan kada je postalo jasno da će i njegov sunarodnjak Wesley Sneijder preseliti u redove milanskog Intera.

U Realu se nadaju kako bi se do kraja prijelaznog roka mogli riješiti i trećeg Holandjana u nizu - Rafael van der Vaarta.

Malo ti je zastarela vest... On je vec u Bajernu, cak je igrao utakmicu u prvestvu i pritom dao 2 gola... PRATI VESTI! :mad:
 
Natrag
Top