Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Svedoci smo da se na ovom forumu umesto diskusije bukvalno vodi rat protiv neistomisljenika!
To rade odredjene grupacije na ovom forumu (tipa Adventisti), tj. verske zajednice koje su odlucile da ovaj sajt koriste za sirenje svojih ideja ili promociju zajednice.
Krajnja teznja takvih je "preuzimanje foruma" u "svrhe svoje zajednice"! Sto imamo prilike da vidimo i da se dogodilo na kraju, gde nekolicina akolita teraju sve ostale sa foruma, i neprestano "promovisu svoju zajednicu". To ne bi smeo da bude slucaj, niti bi smelo biti dozvoljeno i apelujem da se to promeni, jer ovo je FORUM KOJI PRIPADA JEDNAKO SVIMA i ne sme se koristiti u "promotivne svrhe"! Niko ne bi smeo da bude oteran sa foruma, da bude meta napada, da se protiv njega "kuju zavere", sto cu dokazati u prilogu na kraju ovog posta da se radi!

Taj "rat'' je pokrenut od strane onih koji su umislili da im je duznost da "pobede u raspravi" da preuzmu sajt u ime svoje zajednice i oteraju sve ostale koji se sa njihovom crkvom ne slazu. Mislim ovde pretezno na Adventiste ali i na ostale koji to rade sasvim jednako.


Kako se vodi ovaj rat i koja se sve sredstva koriste (navescu samo neka):

-Prvo se sagovornik pokusava ubediti "argumentima". Ako im to ne podje za rukom, onda pribegavaju ismejavanju, ako ni to ne upali, sluze se neprestanim ponavljanjima i kopiranjima tekstova, da bi dosadili sagovorniku koji na kraju odlazi sa diskusije i napusta forum. Takodje pribegavanju i "bombardovanju postovima" odnosno - pisu besmislene postove jedan iza drugog (u dogovoru sa kolegom) da bi tako "zatrpali forum i zatvorili stranicu" kako se ne bi videlo da su na prethodnim stranicama u istoj toj raspravi "potpuno pobedjeni". Ako sagovornik ni tada ne odustane, onda prinegavaju "izazivanju" (tj. trolovanju) - a namera takvih postova je da na kraju izazovu "negativnu reakciju sagovornika" kako bi istog optuzili da "nije Hriscanin" da je "pokvaren" i sl.. a krajnji cilj svega je i prijava koja se upucuje moderatoru zbog "sirenja mrznje" "vredjanja" .. ili prosto "krsenja nekog pravila". Tako se oni resavaju konkurencije!


Postavicu najnoviji primer kao uvod, tj. dokaz da odredjena grupacija pod imenom "adventisticka" - "kuje zavere" smislja i razradjuje planove "kako se resiti onih koji im na forumu smetaju" , kako izbrisati njihove postove ili na koji nacin "preuzeti ovaj forum". Ovde se @Marko1932 hvali "preciznoscu njihove operacije" i kako su uspeli da prijave Slapa i da mu obrisu teme i postove!

Capture.PNG

P.S.> Ova slika je uzeta sa Tripovog profila i ovekovecena ovde, u slucaju da on obrise konverzaciju!
Rec je dakle o privatnoj konverzaciji izmedju @Marko1932 i @tripo 41 , koja je njihovom greskom postala javna.
Ako ovo ne bi trebalo da ima posledice i konsekvence za njih, ja ne znam sta bi, ali bar neka se sramote!

Ako imate jos primera zloupotrebe ovog foruma, molim vas da postavite!
Pozdrav i svako dobro pravim vernicima koji se ovakvim stvarima ne bave!
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Ako ovo ne bi trebalo da ima posledice i konsekvence za njih, ja ne znam sta bi, ali bar neka se sramote!

Posljedice samih diskusija za njih su već nepodnošljive. Da je tako, najbolje pokazuje upravo ovaj njihov pokušaj bjesomučnog zatrpavanja foruma i onemogućavanja drugih forumaša, ne bi li od čitatelja sakrili činjenice koje o njihovoj zajednici izlaze na svjetlo dana.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Posljedice samih diskusija za njih su već nepodnošljive. Da je tako, najbolje pokazuje upravo ovaj njihov pokušaj bjesomučnog zatrpavanja foruma i onemogućavanja drugih forumaša, ne bi li od čitatelja sakrili činjenice koje o njihovoj zajednici izlaze na svjetlo dana.

Marko je takodje otvorio temu "Zvezde u Mracnoj Noci" da bi nas privoleo da ignorisemo Tripa. Jer kao to je u Hriscanskom duhu - 'on tebe kamenom a ti njega hlebom'.

I dok bi mi izigravali mirotvorce, ovaj bi do mile volje mogao da "lupa nasu crkvu"!

Podmece nam nekakvu pricu o "ljubavi i toleranciji" dok sa Tripom istovremeno kuje zaveru kako da nas se resi i kako da prijavi nase postove!

Sve je to njihova "zajednicka operacija"!

Dakle on prica o "ljubavi i toleranciji" a istovremeno "kuje zaveru" sa Tripom!

Znaci i ta tema je njihova "podmetacina"!

Razocaran sam ovakvim nehriscanskim postupcima!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sve je to njihova "zajednicka operacija"!

Dakle on prica o "ljubavi i toleranciji" a istovremeno "kuje zaveru" sa Tripom!

Znaci i ta tema je njihova "podmetacina"!

Razocaran sam ovakvim nehriscanskim postupcima!

Tek ćeš se razočarati. I nije to nikakva zavera, nego prosto način funkcionisanja sekte. Istina smeta i protiv nje se najbolje boriti na način Kultur Marksističkih SJW, koji na isti način sprovode "operacije" uklanjanja svakog suprotnog mišljenja.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, ovaj te pravi blesavim, po starom dobrom oprobanom receptu.

Ako se tako nastavi, a nastaviće se, jer naivmo misle da ih "anonimnost" štiti, jedino što preostaje su dva puta: Prvi je da uprava foruma uvede strožija pravila i napravi im safe space, pa neka se tu subotatre i "biblišu" dokle im je volja, uz uslov da ako pređu na deo foruma koji nije po njihovom "malom svetlu" automatski popiju banovanje. Jer oni se neće smiriti, to im je "duh" naredio da se tako ponašaju.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Ovo ste otvoriili da se praznite ovdje i da pobjegnete od tema Biblije.

Ali džabe tamo jasno stoje stvari koje vama smetaju.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Istina smeta i protiv nje se najbolje boriti na način Kultur Marksističkih SJW, koji na isti način sprovode "operacije" uklanjanja svakog suprotnog mišljenja.

Isto kao i na facebook-u sto banuju sve i brisu postove onih koji se ne slazu sa njima. Tako su umislili da mogu i ovde.

E pa nece ici, srecom razotkrili su se, a nama ostaje jedino da budeno zgranuti njihovom neiskrenoscu i da ukazujemo na to da se drugi ne bi prevarili i poverovali kako su toboze iskreni!

I šta je ovdje problem?

Kako sta je problem? Ovamo "cile mile" ajmo lepo da pricamo o religiji i da se ne napadamo, a sa druge strane nam iza ledja pripremate zamku i prijavu uredniku!

Marko je hteo da nas navede da pustimo tebe da nas napadas do mile volje, pozivajuci se na Hriscansku toleranciju, hteo je da nas napravi budalama.

Ne smeta njemu napadanje sve dok nisu adventisti meta napada! Nego mu smeta kad se mi branimo. Smetaju mu nasi argumenti.

To ste se vas dvojica dogovorili da nas prevarite.

Licemerno!

Nigdje on to nije naveo.

Kako nije???

Naveo je na svojoj temi! - "Zvezde u mracnoj noci" kako trebamo da te pustimo da pises sta hoces i da se ne obaziremo na tebe, mene je nagovarao da na tvoje postove vise ne reagujem!

Ja sam odmah posumnjao da je u pitanju zelja da se sakriju nasi argumenti i odgovori, ali prosto nisam zeleo u to verovati.

Na kraju se ispostavilo tacnim, sami ste se razotkrili, odnosno Marko vas je razotkrio.

Pripremate "zajednicku operaciju" protiv nas, a ovamo pricate o ljubavi i dobrim odnosima. Cilj je bio pokusaj sakrivanja nasih odgovora, a ako to ne uspe (kao sto i nije) onda izazivanje i prijava moderatoru za vredjanje.

Tako ste prijavljivali Slapa!

Marko ko ti je kriv sto sa djavolom tikve sadis! Sam sebe si razotkrio ovim, a time i sve adventiste.

Ako se tako nastavi, a nastaviće se, jer naivmo misle da ih "anonimnost" štiti, jedino što preostaje su dva puta: Prvi je da uprava foruma uvede strožija pravila i napravi im safe space, pa neka se tu subotatre i "biblišu" dokle im je volja, uz uslov da ako pređu na deo foruma koji nije po njihovom "malom svetlu" automatski popiju banovanje

Ovo je dobar predlog. I ja to predlazem!
Neka se napravi posebno mesto na forumu za one koji zele da "misionare" i "reklamiraju svoju veru" a nama neka omoguce normalnu diskusiju i razmenu misljenja sa onima koji nemaju nikakvih preferencija da nekog "vrbuju u svoju sektu"!

Nije li ovo dobar predlog?
Tako bi svi bili zadovoljni!


Niti vi a niti ja, nismo dosli ovde da nas vrbuju, vec da razmenimo nasa misljenja i razmotrimo posteno neke stvari i donesemo sopstvene zakljucke. Ovi nam to ne dozvoljavaju, vec "na silu namecu svoju crkvu", baveci se pritom podmuklim radnjama od spamovanja, izazivanja do prijavljivanja moderatoru..

Pa nije ovo njihov forum, da se tako ponasaju, on pripada svima jednako, kako nama tako i muslimanima, hindusima, budistima itd.. A i njih su oterali svojim "misionarenjem", nazivajuci ih "paganima"!

Ovo je sramota sto rade!

Ovo ste otvoriili da se praznite ovdje i da pobjegnete od tema Biblije

Nismo mi krivi, vi ste sami nacinili ovaj forum nepodnosljivim mestom. Ovde se poodavno prestalo diskutovati o religiji, jer vi mislite da je ovo mesto za vas - "da reklamirate svoj adventizam" i namecete ga svima i svakome!

Pritom se koristite nepostenim sredstvima od spamovanja do podmetanja i zatrpavanja , kovanja raznih zavera, prijavljivanja urednicima (kao sto vidimo gore) kako bi ocistili sebi prostor za misionarenje!

Neka vam naprave poseban odeljak na forumu gde cete "reklamirati svoju crkvu" (misionariti), a nas koji zelimo normalnu diskusiju bez nametanja izazivanja i pristrasnosti, ostavite vec jednom na miru!
 
Natrag
Top