Najbolja domaca serija?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2010
Poruka
174
Njabolje domace serije (po meni ) definitivno: Bela ladja, Vratice se rode i kult serija Bolji zivot.
 
Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
801
Po meni najbolje serije su: Selo gori a baba se češlja i Bela ladja .
 
Član
Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
169
Kuda idu divlje svinje (zbog obuhvaćene teme), Memoari porodice Milić (dječija) i od novijih Moj rođak sa sela (zbog realističnosti).
 
Učlanjen(a)
01.07.2012
Poruka
3
Kuda idu divlje svinje (zbog obuhvaćene teme)

"Kuda idu divlje svinje" sija kao dijamant među domaćim serijama, dok je danas prilično zanemarena. Po nekima uloga života Ljubiše Samardžića. Zbog svoje 'ne-pravolinijske' tematike - priče o švercerima u NDH koji se u u svom selu bore (i) protiv fašističkog zuluma - bila je u svoje vreme, sklonjena, i navodno, tek Krležinom intervencijom, kasnije emitovana.

"Top Lista Nadrealista" - neprikosnovena serija, koja je postavila standard apsurdnog, a društveno, kristalno jasnog humora, previsoko, pa čak i samim autorima.

I još jedna zaboravljena, je "Vuk Karadžić", koja sada deluje začuđujuće sveobuhvatna, intrigantna, istorijski dokumentarna, (kultur)politički angažovana, do te mere, da se niko danas ne bi usudio da takvo nešto snimi. Iako pripoveda o davnom rađanju kneževine, toliko je aktuelna, da se možemo u njoj ogledati. (Jedino što ne valja je skarabudžena maska: Miki Manojlović kao ostareli Vuk, nosi na glavi brkove i obrve - od plavičaste vate...)
 
Natrag
Top