Savet oko odabira aditiva za dizel motore

Učlanjen(a)
30.04.2013
Poruka
3.249
Postoje razni brendovi aditiva za dizele, da ne ispadne da ih reklamiram, Wynns, Liqui Moly, Castrol, i naš Nisotec, mada po mom mišljenju treba ispoštovati uputstva proizvodjača putničkog automobila, u svakom slučaju nije loše i malo eksperimentisati.
 
Član
Učlanjen(a)
22.09.2012
Poruka
174
Ja na 10 litra ED sipam 10 litra Ultra D sa nis-ove pumpe,razlika je 5 dinara,nije los ni maxmotion sa omv-a...aditive nisam dodavao nikad tako da ne znam puno o njima a i relativno kratko vozim dizel. Za sada nisam imao problema mada i nije neka jaka zima bila,inace auto nije garaziran
 
¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.450
Fuel Set aditiv Koristim ga evo vec nekih 5 godina i ne mogu da ti opisem koliko je auto startniji, ima tisi rad motora i potrosnja mi je prvi put pala na oko 5 l +- pre je bilo 6-6.5l -dobro i razradio se malo , auto kao da je dobio nekih 20 % snage, vozim uglavnom kombinovano, ali ga svaki dan stisnem uz i niz Bubanj potok a auto leti, nazad na auspuhu vise nema onog crnog masnog ulja, ima ga ali nije vise tako masno kao ranije, sada kad uzmem beli papir i brisem auspuh u odnosu na ranije nema ni 10% te cadji i masti a i nije vise ta struktura i nije masno ko ranije. Evo imas na ovom sajtu malo vise o ovom aditivu. Inace on je aditiv i za benzin i za dizel http://liquideng.co.uk/collections/fuel-set-collection
Ranije na 140-145 km pocne uzasna buka da se cuje u kabini a sa koriscenjem aditiva auto ide 150 samo susti vazduh, ima snage jos. A sipa se samo ta mala dozna na 40 litara goriva .Nikada zimi nisam imao problem , uvek pali na pola kljuca.

Inace ovaj aditiv ako se nadje moze da se kupi na Molovim pumpama i ova bocica od 250 mll je za nekih 25 sipanja po 40l .
Prvih par rezervoara kada sam sipao ovaj aditiv lepo se videlo kako prosto cisti i iz motora i celog sistema izbacuje na auspuh masnu cadj. Sada ima mnogo manje cadji ali je nekako suva, pogledaj slike i bice ti jasno kako hemijski menja strukturu goriva, a pretpostavljam da se tako ponasa i u sistemu kroz koji prolazi gorivo, prosto ga cisti..
Evo sad ce ti biti malo lakse ,nadam se ...
I stisni malo taj auto neka leti da se lepo sve produva sad kad prestane sneg i malo ogreje sunce.

Aditiv Fuel Set FCC
http://liquideng.co.uk/collections/fuel-set-collection
FS0250_large.jpg


Removes water
http://liquideng.co.uk/pages/emulsified-fuel
emulpic1.gif


Treats the "diesel bug"
http://liquideng.co.uk/pages/diesel-bug
bugpic1.gif


Reconditions old, degraded fuel
http://liquideng.co.uk/pages/aged-fuel
agepic1.gif
 
Natrag
Top