Neke stvari koje mozda niste znali o Facebooku

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
1. Facebook je 2004. godine napravio student Harvarda Mark Zuckerberg kada je imao samo 19 godina. Posle prvog meseca svi šmekeri sa Harvarda bili su registrovani, a posle par meseci i veliki broj studenata drugih fakulteta. Posle toga je krenula histerija, pa danas svoj profil imaju i prodavci karanfila iz Kneza, Žika Obretković i svi fudbaleri reprezentacije koji još nisu savladali baš sva slova.

2. Facebook zajedno sa najmanje 50 najvećih Internet sajtova prati sve vaše online aktivnosti. Ako ste mislili da to što sedite sami u sobi i pretražujete porno sajtove niko ne zna, varate se!

3. Mark Zuckerber je najmlađi milijarder na svetu. Oko 30 odsto deonica Facebooka je u njegovom vlasništvu što vredi oko 1,5 milijardi dolara.

4. Odbio je pre par godina da proda Facebook za skoro milijardu dolara. I nije se pokajao.

5. Facebook je prepustio 1,6 odsto deonica Microsoftu za 240 miliona dolara. To znači da Microsoft ima pristup svim informacijama na Facebooku.

6. Zašto Facebook vredi toliko? Zato što je prepun privatnih informacija o svim od 100 miliona aktivnih korisnika. Facebook zna šta volite, zašto to volite i gde to kupujete...

7. Kako Facebook ume da vam ponudi reklamu koja vas zanima? Zato što ima dovoljno informacija o vama i vašim preferencijama.

8. Facebook je po zakonima EU potpuno nelegalan zato što krši sva moguća ljudska prava. Ali, pošto je smešten u USA to uošte nije bitno.

9. Facebook je uneo revoluciju u sistem globalnog poslovanja, omogućavajući razvoj najnaprednijeg sistema direktnog marketinga na svetu. Time što ga koristite i vi ste deo globalne cyber ekonomije.

10. Facebook će i ako obrišete profil sa partnerskim sajtovima nastaviti da prati vaše aktivnosti na internetu. Facebook se ne može zaustaviti.
(B92)
 
Član
Učlanjen(a)
01.08.2009
Poruka
3.218
Mogu da se kladim da je 75% korisnika Facebooka zavisno od njega! Sto je isto sranje!
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
a ja sam cuo ako bi se ukinuo facebook , da bi isto toliko korisnika palo u tesku depresiju.
 
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
To je kod omladine sada kao neka fora, nisi faca ako nemas profil na "fejsu".
Skoro sam gledao na TV, pitaju neku devojcicu, ima li profila na "fejsu" i koliko vremena provodi.
Zapanjujuci odgovor bio je da ona pola dana provede tamo dopisujuci se sa drugaricom iz razreda?!?!?!

Umesto da izadje sa tom istom drugaricom u grad (s kojom je, uzgred, u kontaktu i u skoli), ta mlada curka kucka suplje price na tastaturi.
Verovatno joj ni roditelji nisu bolji, kada su to omogucilli.

A sto se tice podataka iznetih na pocetku teme u vezi "Facebook-a", to mi je odavno poznato. Sve to ima neku daleko opsezniju i siru namenu u pozadini (jedan od mnogih primera i metoda) koja vodi ka globalnoj kontroli covecanstva.
 
Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
47
ja face koristim da igram igre :)

Mafia Wars i FarmVille

to shto ce bude Connecting People - to kad zawrshim osmi razred i kad se razidjemo :|
 
Natrag
Top