Cmos wrong...

Član
Učlanjen(a)
13.05.2009
Poruka
114
Na ekranu mi se pojavljuje ovo : CMOS WRONG SETUP i jos ne mogu u Bios da udjem, i jos ne mogu da podeseim ''DATUM I VREME'', molim za pomoc ako neko zna kako da izadjem iz ovog.
Na ploci sam menjao CMOS bateriju ali ni to nije nista pomoglo.
Unapred hvala puno na svakom odgovru.
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.407
Reinstalacija sistema. Nema drugo. Po sistemskoj particiji ne prčkaj ako nisi 100% siguran šta radiš.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
A kako je došlo do tog ispisa, da li si nešto menjao u postavkama BIOS-a, RAM, nešto radio oko računara? Svejedno, reinstalacija OS neće pomoći. Pokušaj ovo što ti je preporučio Zilex, isprazni CMOS pa vidi šta se dešava. Malo brine to što uopšte ne dozvoljava pristup BIOS-u, da nije vrisnuo CMOS čip? To ne bi valjalo. Usput, proveri tu bateriju koju si menjao, da li je sa njom sve kako treba, da nije neki kontakt manjka ili viška u tom prostoru, može tu biti nekoliko stvari, počni od najjednostavnijih pa do potrage za nekim virusom koji je mogao da napravi takvu štetu.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Slazem se, ovo je do maticne ploce, ili moze biti da bios pogresno podesen, ako je dodato nesto od hardvera moze i to napraviti problem. Pre svega treba ocistiti cmos(preko pina), uci u bios i ucitati default podesavanja. Na asusovim plocama BIOS zna da se zaglupi kada ima problema sa napajanjem. Treba takodje proveriti kakao ostale komponente nalezu u slotove na maticnoj ploci(najbolje izvaditi i ponovo vratiti i ocistiti slotove od prasine).
 
Natrag
Top