Срби - народ који нестаје

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Сви смо сведоци једног феномена који је пропраћен апатијом, агресивном одбојношћу према самој речи "светиња", а данашње генерације и не знају шта би то могло да значи. За ово време после вишедеценијског одсуства било какве побожности и признавања ауторитета Бога и цркве, када имамо многе људе који као програмирани реагују на саме речи неког ко је верујући, а камоли на покушаје да се нешто исправи и отргне од зла, веома је тешко видети да ће се нешто променити.

Чак и у институцију цркве се увукао материјалистички (сотонски) дух који још више људе одвраћа од Господа, уместо да их умирује и оплемењује. Све се гледа кроз ниподаштавајући тон, али се исконско зло веома вешто оправдава такозваним "рационалним аргументима". Безбожништво, секте и култови, груписање око злонамерних идеја и покрета.


Чедоморство као врхунски злочин против живота и човека се тако лако изговара и оправдава, као да је то нешто нормално, цивилизацијски и разумно. Потпуно изопачена свест која је веома успешно спроведена и која се одржава медијски, чак се границе померају веома брзо и нападно. И то се зове напредак и еманципација, изграђена свест, сопствена слобода избора и сл. Као што имамо слободу да крадемо, лажемо, убијамо и др., тако и све остало нам је на дохвату руке. Ко нас спречава? Ако и неко проговори, одмах сви скоче као један са речима: "Ти боље да ћутиш!".

Потпуна одсеченост од Творца за последицу има хладно срце, развој интелигенције уз коришћење све модернијих технологија, а са друге стране медаље имамо потпуно емоционалну и психичку ослабљеност и збуњеност, непостојање јасне границе шта је нормално и исправно, замену изопачености за врлине, која се тобоже правда слободама избора. Државе су неспособне да реагују јер су саме доносиле такве законе, а владари који су потпуно секуларни (антихришћански) јасно пропагирају неморал, неверу и све оно што треба да осуде. Опште расуло друштва. Границе једва видљиве, али законски често померене на страну исконског зла.

Јер ствари увек јесу једноставне, само их зло тако лукаво упакује да се чини веома комлексним. Будућност Србије и народа који је познат по својој друштвености, је да већ увелико стоји као друштво над амбисом и пада веома брзо, понекад се закачи на кратко, па опет настави да пада.
Потпуна иста слика Содома, људи пре Потопа. Многи ће рећи да се то није десило уопште, да је Библија измишљена. Ако и тако кажемо, опет видимо да се баш то данас дешава.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Све се гледа кроз ниподаштавајући тон, али се исконско зло веома вешто оправдава такозваним "рационалним аргументима".

Slazem se da su racionalno razmisljanje i argumenti najveci protivnik vere u stvari kao sto je Nojeva barka :)
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ти и јеси један од очигледних пример богоборства, на жалост. Опет, то су све последице. Последице тих усвојених образаца је оправдавање страхота које се чине у име тог "рационалног". А ако не видиш око себе шта се и како ради онда не вреди било шта, без обзира да ли верујеш или не. Захваљујући "Нојевој барци" (Библији) људи су усвајали моралне и племените законе, идеје, државе, наука се развијала итд., све до тренутка када је неко занемарио или злоупотребио, па смо имали велике ратове, неправде и друго. Данас је врхунац хладнокрвног убијања човекове људскости и толеранције. А чине да изгледа како се боре управо за то. Лицемерје великих размера.
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ljudi su se ponasali ovako mnogo pre biblije, ili bilo koje druge knjige, meni ne treba neko da napise da ne treba da ubijam da bi ja to znao, uvek su bili losi i dobri ljudi, i uvek ce biti.
Vernici po definiciji ne mogu biti tolerantni, jer moraju da veruju da svako ko se ne slaze sa njima nece biti spasen ( ili ce biti mucen zauvek ) i u danasnje vreme usporavaju nauku i ljudska prava ( na primer prava homoseksualaca ).
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не може блудничење и перверзија бити нешто нормално под изговором људских права. Изопачење није нешто нормално и то се не може признати. Успели су да то прогурају кроз законе, параде, институције, школство, али још смета по неки "нетолерантни" хришћанин који каже да то није у реду. Чак и мишљење поред веровања смета. И ко онда говори о толеранцији? Сваку болештину предствљају као нешто нормално и напредно, још само да затру корен онима који неће да се помире са тим. Постоје и они који би то да исправе силом, тј. другим антихришћанским методама. Није ни то добро.

Нећу са тобом да се препуцавам иако једва чекаш да упецаш неког верника како би испало да си ти разуман, а верник будала. Тема је потпуно другог карактера.
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
To sto ti to nazivas tako ne znaci da to jeste tako, kakvi god da su takvi su se rodili ( takve ih je Bog stvorio ;) ) i ne skode nikome.
Tema ukazuje na to da je Srba sve manje jer su se udaljili od Boga, ali ako citamo "svete" knjige vidimo da je sreca sto ih cak ni vernici ne shvataju bukvalno. Samo me zanima kako ove ostale zemlje u kojima su hriscani u manjinama napreduju, kako to objasnjavas ?
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Све што имам у вези твојих запиткивања и коментара стоји већ у првој реченици првог поста:


"Сви смо сведоци једног феномена који је пропраћен апатијом, агресивном одбојношћу према самој речи "светиња", а данашње генерације и не знају шта би то могло да значи."
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To sto ti to nazivas tako ne znaci da to jeste tako, kakvi god da su takvi su se rodili ( takve ih je Bog stvorio ;) ) i ne skode nikome.

Problem je što ne postoji ikakav dokaz da ih je Bog takvima stvorio. Humanizam, po kome nije bitno šta i kako radimo, jer "zaboga" svi smo pripadnici iste "rase" (iako Homo Sapiens Sapiens naučno nije rasa nego vrsta) pa svakojake oblike ponašanja, dakle i devijacije treba prihvatiiti i prigrliti.

Uz sve to, zagovornici ateističko materijalističkog pogleda na svet, zagovornici "humanizma" i tolerancije, te bolesti umirućeg društva, istovremeno brane Darvinovu teoriju evolucije, nesvesni da ista poseduje neoborivi zakon, zakon održanja, a seksualni devijanti o kojima je reč (koje je navodno Bog takve stvorio, ili su navodno takvi rođeni) ne mogu da se razmnožavaju. I upravo tu se vidi da zagovornici tolerancije, materijalisti i "humanisti" nisu samo protiv Boga (u koga ne veruju, ili tvrde da veruju) nego i protiv same prirode, jer zakonima, "naučnim" istraživanjima, pokušavaju da pobede evoluciju, tačnije da dovedu do izumiranja ljudske vrste kao takve.


Постоје и они који би то да исправе силом, тј. другим антихришћанским методама. Није ни то добро.

Ne mora se ništa silom ispravljati. Posebno ne ljudskom. Ono protiv čega su u svojoj aroganciji krenuli niko do sada, za sve ove eone pobedio nije, pa neće ni oni. Sve što će dobiti je smrt izumiranjem.
 
Natrag
Top