Ništa ali logopedi

Član
Učlanjen(a)
08.07.2009
Poruka
1.146
12170183.png


Ništa ali logopedi su bili eksperimentalni pank/rok/folk bend iz Šapca.

Sastav je nastao krajem 1992. godine, prerastanjem benda "Bunt" u kome je bila većina originalnh članova benda, u projekat sasvim drugačije forme, a pokrenuli su ga Miodrag Jovanović Miško (vokal), Aca Cvejić Cveja (bas), Dragoljub Marković Blek (klavijature), Igor Đorić Đora (gitara), Aleksandar Stojanović Džoja (bubanj) i Darko Veljić (harmonika). Svojom neobičnom muzičkom koncepcijom u kojoj je dominirala narodnjačka harmonika i ironični tekstovi brzo su skrenuli pažnju na sebe. Nakon dve godine Aleksandar Stojanović, Igor Đorić i Aca Cvejić napuštaju bend, a u njega dolaze Dejan Stojanović Kroka (bubanj), Milan Katanić Skener (gitara) i Aleksandar Stanojević (bas). Nastupom na Gitarijadi u Zaječaru 1994. godine obezbedili su širu medijsku promociju, a osvojili su i nagradu publike.

Na debi kaseti "Ad hoc Klića" snimili su raznorodne pesme "Pigs From Space", "Jarmush Jim Rap", "Janjine janjine", "Stao sam na stone called crazy", baveći se u tekstovima svadbama, svinjetinom, citatima iz školske lektire i stihovima na engleskom za početnike.

Na svakoj kaseti upisivali su unikatne poruke koje su razvrstavali po tematskim blokovima: prehrambeni, srpski, nacionalni, informativni, šaljivi, crtački. Na jednoj od kaseta piše: 'Ovde smo imali - 2 puta 10 sa lukom, pola kile belog i kisele i 2 šopske (Bono Vox)". Na koncertnoj kaseti "Groovanje" (Vreme zabave 1995.) zastupljeni su pesmom "Janjine" snimljenom na njihovom nastupu u Domu omladine.

Maja 1996. godine sa sastavima Svarog, Goblini i Love Hunters svirali su na kraćoj turneji po Sloveniji, ali su nastupali bez harmonikaša, što im je umanjilo scensku ubedljivost.
Prvi gitarista benda Đora danas svira u šabačkom pank bendu Skepsa kao solo gitara, Milan Miki Katanić Skener drugi gitarista benda nastavlja sa sviranjem takođe u jednom od šabačkih bendova zvanom Psi Boks(Psy Box).

== Diskografija ==

1994 - Ad Hoc Klića


1998 - Vaspostavljanje

Izvor:Wikipedia

watch
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top