ZEMLJA - ‘tepsija ili lopta’??

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
zašto je na većim morskim dubinama tlak veći ako znamo da je voda približno istog sastava i na površini i na dnu mora?

Pritisak se povecava srazmerno kolicini i zapremini. Sto je veca tezina iznad, to je i pirisak koji vrsi na dno veci. Ovo ne mora da ima nikakve veze sa gravitacijom, ali ako i ima, onda moze da ima jednake veze i sa magnetizmom i naelektrisanjem..

Ako gravitacija ne postoji, pa stojimo na površini Zemlje jer smo gušći od zraka te nas pritišće tlak zraka, zašto se dnevnom promjenom tlaka zraka ne mijenjaju vrijednosti na preciznim uređajima koji mjere težinu?

Pritisak vode se takodje menja u zavisnosti od doba i sezone? Pa da li se tezina u vodi menja?

Odakle ti to da se tezina menja pod uticajem pritiska?

Pritisak vazduha se konstatno menja i na okrugloj zemlji, pa zasto onda ne izmeris vecu tezinu??? Nemoj reci da gravitacija nekako magicno anulira uticaj pritiska vazduha, pa je tvoja kilaza uvek ista :)

Vaga je pod uticajem pritiska isto kao i predmet koji meris. Zato ce vrednost koju dobijas uvek biti ista, jer se to anulira. A vaga inace i ne meri pritisak vec tezinu i poseduje taster za fino podesavanje. Aparati za merenje pritiska funkcionisu na sasvim drugi nacin, i koriste zivin termometar, dok vaga nema tako osetljiv mehanizam da bi detektovala promenu pritiska, cak ni ona najosetljivija.. Takodje, te oscilacije su minimalne, oseca ih samo covek - meteoropata. Zato je ovo tvoje pitanje potpuno besmisleno..
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Sta pricas? Postoji gustina zbog koje padas na tlo.. Helijum je laksi od vazduha i on ide na gore.. Ti padas na dole jer si tezi.

Tako je, padas dolje jer si teži. Jer te privlači veća sila teže - sila gravitacije.

To nije dobar primer, ti si prisilno spustio flasu napunjenu vazduhom u vodu i ona je iskocila zbog razlike u pritiscima. Ovo nema veze sa gravitacijom, vec sa gustinom i pritiskom. Laksi predmeti uvek idu na gore.

Kad ne bi bilo gravitacije (međudjelovanja tijela) ne bi lakši predmeti išli gore a teži dolje. Dakle, ti sam, tvrdeći da 'nešto ide gore a nešto dolje', svjedočiš da gravitacija postoji, samo je odbijaš tako nazvati. Naravno, tvoja averzija prema imenu gravitacije ne može učiniti da gravitacija nestane.

Kakve veze gravitacija ima sa tezinom?

Težina (privlačna sila) = m * g (masa puta gravitacija)

Ovo razumiju i nauče djeca u 7. osnovne, nevjerojatno.

Gravitacija ne utice drugacije na pero koje pada ili na cekic. Oni padaju istom brzinom (zemlja ih jednako privlaci),

Mire, ovo je točno, samo što ti ne znaš priču do kraja. Zato ću ti je ja ispričati, i to toliko jasno da i djeca to razumiju.

Zamisli na ravnoj, širokoj i kilometrima dugačkoj cesti fiću i dugačkog šlepera. Fićo ima motor od 750 'kubika' i težak je 600 kg, a šleper ima motor od 20.000 'kubika' i težak je 30.000 kg. Ali gle čuda, fićo i šleper se satima, danima, voze jedan uz drugoga potpuno istom brzinom, baš kao što bi pero i čekić u idealnim uvjetima (bez otpora zraka) padali istom brzinom. Znači li ovo, jer se kreću istom brzinom, da na fiću i šlepera djeluje ista sila???? Naravno da ne, na šlepera djeluje onoliko puta veća sila koliko je on teži (30.000 : 600 = 50). Tako je potpuno isto i sa perom i čekićem. Na čekić djeluje onoliko puta veća sila gravitacije koliko puta je masa čekića veća od mase pera. I zato čekić i pero u tzv 'slobodnom padu' padaju istom brzinom, kao što se fićo i šleper gibaju istom brzinom na autocesti.

Ti i ne znas ni sta je gravitacija zapravo, a teoretises svasta..

Gravitacija je ono zbog čega svako tijelo koje je gušće od zraka (ili svako tijelo u vakuumu, gdje ne postoji zrak kao medij kroz koji tijelo slobodno pada) ispušteno s vrha nebodera natjera da padne na zemlju a ne da ode u nebeske visine.

Zapravo mi i ne znamo sta je gravitacija, to je izmisljena sila, za koju se tvrdi da postoji a nije dokazana nicim! Pripisuju joj se razna magicna svojstva, suprotna fizickim zakonima..

Skoči onda s nebodera ako je gravitacija izmišljena. Zaista ne znam što bi ti čovjek još mogao reći.

Pritisak se povecava srazmerno kolicini i zapremini. Sto je veca tezina iznad, to je i pirisak koji vrsi na dno veci. Ovo ne mora da ima nikakve veze sa gravitacijom,

težina = m (masa) x g (gravitacijsko ubrzanje)

Evo, i sam nesvjesno priznaješ gravitaciju, samo je odbijaš tako nazvati.

Pritisak vode se takodje menja u zavisnosti od doba i sezone? Pa da li se tezina u vodi menja?

Beznačajno se mjenja.

Odakle ti to da se tezina menja pod uticajem pritiska?

To ja nisam rekao. Težina je uvijek = masa x gravitacija, dakle nigdje ovdje nema varijable tlaka. Postoji nešto što se naziva 'uronjena težina', i to je težina tijela u vodi, umanjena za težinu istisnute tekućine. Svatko se je uvjerio, pa si valjda i ti, da uronjavanjem nekog kamena u vodu kao da nam taj kamen postaje lakši.

P.S. Osvrnut ću kasnije se i na onu tvoju Glesonovu kartu, ali prije mi kaži koju točnost ima ta karta.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Tako je, padas dolje jer si teži. Jer te privlači veća sila teže - sila gravitacije.

Ko kaze da je to gravitacija? Sam si potvrdio da telo pada dole zbog gustine. Mi se nalazimo u zemljinoj atmosferi, okruzeni smo vazduhom i tezi smo od njega. Sve sto je teze pada na dole. U to moze biti ukljucen i magnetizam i naelektrisanje. Kao sto severni pol privlaci iglu na kompasu tako i nas moze zemlja da privuce, bez da je u to ukljucena nekakva magicna sila gravitacije.

Kad ne bi bilo gravitacije (međudjelovanja tijela) ne bi lakši predmeti išli gore a teži dolje. Dakle, ti sam, tvrdeći da 'nešto ide gore a nešto dolje', svjedočiš da gravitacija postoji, samo je odbijaš tako nazvati.

Ja sam gadljiv na izraz "gravitacija" :)

Ko kaze da kada ne bi bilo gravitacije predmeti ne bi padali na dole? Kako mozes da tvrdis to kad ne znas sta je gravitacija?

Mi ne znamo sta privlaci predmete na dole, mozemo da teoretisemo i izmisljamo matematicke formule samo. To sto ih privlaci ne znamo sta je. Da li ih uopste nesto privlaci, ili prosto padaju dole zbog gustine?

Svakako gustina i tezina uticu na ovu pojavu..

Težina (privlačna sila) = m * g (masa puta gravitacija)

Ovo razumiju i nauče djeca u 7. osnovne, nevjerojatno.

U vakumu i cekic i pero padaju istom brzinom. Iskljucili smo otpor vaduha, sta nam ostaje? Neka nevidljiva sila. To je njihov zakljucak, ali ni vakum nije prazan, to je pogresna pretpostavka.

Kako god, ja uopste ne sporim da mozda postoji sila privlacenja, ali ne mogu prihvatiti njihovu gravitaciju kao objasnjenje.

Zamisli na ravnoj, širokoj i kilometrima dugačkoj cesti fiću i dugačkog šlepera. Fićo ima motor od 750 'kubika' i težak je 600 kg, a šleper ima motor od 20.000 'kubika' i težak je 30.000 kg. Ali gle čuda, fićo i šleper se satima, danima, voze jedan uz drugoga potpuno istom brzinom, baš kao što bi pero i čekić u idealnim uvjetima (bez otpora zraka) padali istom brzinom. Znači li ovo, jer se kreću istom brzinom, da na fiću i šlepera djeluje ista sila???? Naravno da ne, na šlepera djeluje onoliko puta veća sila koliko je on teži (30.000 : 600 = 50). Tako je potpuno isto i sa perom i čekićem. Na čekić djeluje onoliko puta veća sila gravitacije koliko puta je masa čekića veća od mase pera. I zato čekić i pero u tzv 'slobodnom padu' padaju istom brzinom, kao što se fićo i šleper gibaju istom brzinom na autocesti

To si u pravu, ovo je tacno ali samo ako je vakum prazan. Prema najnovim saznanjima vakum bas i nije prazan.

Ali vidis u ovom primeru, ti pretpostavljas da postoji neka sila koja gura ficu i kamion da se krecu, jer je nelogicno da se oni pokrenu sami od sebe. To je prosto logika, da na telo mora da deluje neka sila da bi se ono pokrenulo. Ali da li je zaista tako?

Ko gura elektrone u atomu da se krecu, opet neka sila gravitacije? Ili se krecu sami od sebe po zakonima koje mi jos ne poznajemo? Sta tebe nagoni da se kreces? Tvoja volja ili sila gravitacije?

Dakle, ti ne znas sta je to sto pokrece ove predmete, a onda izvodis matematicke formule i racunas masu, tezinu, otpor vazduha i u celu tu jednacinu ukljucujes neku izmisljenu silu.

Ja nisam sklon tome, znam naime da mene licno ne pokrece nikakva sila gravitacije, vec sopstvena volja. Ako je tako sa mnom, zasto bi ja u sve ovo uracunavao nekakvu silu, koju sam izmislio da bi bilo logicno?

Pre cu prihvatiti stvari takvima kakve jesu, a ne izmisljati nekakve racunice da bi objasnio kretanje koje ne razumem.. Ja i ne znam sta se desava, niti znaju oni! Ali da bi iskljucili Boga kao uzrok svih kretanja, oni su izmislili nekakvu silu i nazvali je - gravitacija.

E zato sam gadljiv na ovaj izraz!

Gravitacija je ono zbog čega svako tijelo koje je gušće od zraka (ili svako tijelo u vakuumu, gdje ne postoji zrak kao medij kroz koji tijelo slobodno pada) ispušteno s vrha nebodera natjera da padne na zemlju a ne da ode u nebeske visine.

A nije Bog koji natera telo da se krece?

Slape, sta tebe pokrece, tvoja volja ili nekakva sila koja te nagoni?

Vidis elektroni se krecu unutar atoma. Sta njih nagoni da se krecu. To su price za malu decu. To su izmislili da negiraju Boga koji je uzrok svih kretanja..

Svako telo, pa i obican kamen ne miruje, on se krece! Zapravo, covek nije jedini zivi i svesni stvor, sve oko nas je zivo i svesno, i obican kamen i atom ima svoju volju. U kvantnoj fizici je to najociglednije, jer se kvant ponasa u skladu sa tvojim akcijama, on cita tvoje misli i preduzima akcije u skladu sa tim, bukvalno.

I kada Isus kaze "reci cete gori ovoj ustani odavde i baci se u more" to je bukvalno tako, jer sve oko tebe je zivo! Ti mozes narediti i kamenu da se makne!

Ali ti pricas o nekakvoj sili gravitacije kao da je ona uzrok kretanja.. Ne nije!

Necu prestati da negiram gravitaciju jer ona nije uzrok kretanja, slobodnog pada itd..

Skoči onda s nebodera ako je gravitacija izmišljena. Zaista ne znam što bi ti čovjek još mogao reći.

Jeste, izmisljena je kao negacija kretanja koje stvara Bog.

I to su gluposti, da ako ja skocim sa nebodera moram pasti, ja ne moram da padnem! Stvar je u tome da ako nemam vlast nad okolinom pascu, ali ako imam mogu da izbegnem pad. Sve oko tebe je zivo, ima sopstvenu volju, i na njihovo kretanje uopste ne utice nekakva sila gravitacije vec njihova volja! Prouci malo kvantnu fiziku pa ces vodeti da je tako.

I kamen ima sopstvenu volju i atom. A rade ono za sta ih je Bog nacinio! Oni se pokoravaju njemu. Bog je zakon, a ne nekakve bezlicne sile..

I u tvom telu organi celije itd.. nisu masine koje se krecu po nekakvim izmisljenim silama i zakonima gravitavije, vec su to zive stvari, koje donose odluke i imaju sopstvenu volju i misao, i rade ono za sta su nacinjeni. Zato i bez tvog znanja, one mogu da te izlece a mogu i da te ubiju, jer su procenile da je tako bolje.. Ako ti Bog dozvoli ti mozes sa njima da komuniciras i da im napredujes, odnosno da trazis da urade nesto sto zelis, da te izlece recimo..

Evo, i sam nesvjesno priznaješ gravitaciju, samo je odbijaš tako nazvati.

Ne, nikada necu priznati nijednu silu osim Bozje. Jer znam ono sto ti ne znas, da svi predmeti i okolina rade po Bozjoj volji, ono sto im je on rekao, i da su zivi. Jedino covek se suproti toj volji. Zato on izaziva destrukciju i nesklad oko sebe.

Kad ovo budes shvatio, shvatices da fizicki zakoni ne postoje, tj. nekakve bezlicne sile po kojima se nesto krece.. I da je cela ta nauka laz. Postoji samo Bog koji sve pokrece, i to je u bibliji tako.

Zar ti mislis da Bog kada kaze da daje kisu, da hrani lavove, da pokrece zvezde, zove ih po imenu.. Mislis li ti da on to ne radi, vec na to utice nekakva bezlicna sile?

Bog ne laze! A nauka je medjijanje tesko i vracarstvo, niti tezi saznavanju istine, vec negaciji Boga.


To ja nisam rekao. Težina je uvijek = masa x gravitacija, dakle nigdje ovdje nema varijable tlaka. Postoji nešto što se naziva 'uronjena težina', i to je težina tijela u vodi, umanjena za težinu istisnute tekućine. Svatko se je uvjerio, pa si valjda i ti, da uronjavanjem nekog kamena u vodu kao da nam taj kamen postaje lakši.

Slape, predmet postaje laksi u vodi, ali sve oko njega postaje lakse. Vage ne mogu detetktovati promenu tezine u odnosu na pritisak, jer za to sluze aparati sa zivom i to je neznatno povecanje.

Takodje nema ovo veze sa gravitacijom, to se desava i na okrugloj zemlji jednako, pa ja tebe mogu pitati isto - zasto vage ne detektuju promenu tezine u odnosu na atmosferski pritisak???

P.S. Osvrnut ću kasnije se i na onu tvoju Glesonovu kartu, ali prije mi kaži koju točnost ima ta karta.

Ne, nije to moja karta, to je tvoja karta okrugle zemlje. Ravnozemljasi su je uzeli, jer je prilicno tacna. Oni smatraju da zemlja bas tako izgleda.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Kako god, ja uopste ne sporim da mozda postoji sila privlacenja, ali ne mogu prihvatiti njihovu gravitaciju kao objasnjenje.

Drugo razumno objašnjenje nitko nikada nije dao, tako da tvoje odbijanje gravitacije nema razumsku pozadinu.

Ali vidis u ovom primeru, ti pretpostavljas da postoji neka sila koja gura ficu i kamion da se krecu, jer je nelogicno da se oni pokrenu sami od sebe. To je prosto logika, da na telo mora da deluje neka sila da bi se ono pokrenulo. Ali da li je zaista tako?

Sam možeš napraviti nepogriješiv eksperiment. Izvadi motore iz fiće i šlepera i provjeri hoće li se kretati. :)

Ko gura elektrone u atomu da se krecu, opet neka sila gravitacije? Ili se krecu sami od sebe po zakonima koje mi jos ne poznajemo? Sta tebe nagoni da se kreces? Tvoja volja ili sila gravitacije?

Uzmi i čitaj 'temelje atomske fizike'. Tamo je puno bolje objašnjeno nego što bih ti ja objasnio.

Dakle, ti ne znas sta je to sto pokrece ove predmete, a onda izvodis matematicke formule i racunas masu, tezinu, otpor vazduha i u celu tu jednacinu ukljucujes neku izmisljenu silu.

Sila je stvarna, jer zaista još se nikada nikome lopta nije uspela uz padinu, ali se lopta uvijek skotrlja s vrha padine u podnožje. A to što ti ovo odbijaš imenovati silom gravitacije teško ali razumijem, ali da niječeš silu zaista je drsko.

Ja nisam sklon tome, znam naime da mene licno ne pokrece nikakva sila gravitacije, vec sopstvena volja. Ako je tako sa mnom, zasto bi ja u sve ovo uracunavao nekakvu silu, koju sam izmislio da bi bilo logicno?

Zar hoćeš reći da lopta i elektroni i protoni i neutroni, .. i sve drugo, imaju volju kao i čovjek!? Mire, ovo u što si ti zaglibio je panteizam.

Pre cu prihvatiti stvari takvima kakve jesu, a ne izmisljati nekakve racunice da bi objasnio kretanje koje ne razumem.. Ja i ne znam sta se desava, niti znaju oni! Ali da bi iskljucili Boga kao uzrok svih kretanja, oni su izmislili nekakvu silu i nazvali je - gravitacija.

Ja Boga priznajem zahvaljujući i tome što svjedočim da Božji stvoreni svijet savršeno funkcionira po zakonima koji se i matematičkim formulama mogu opisati, dok ti, vidim, zbog gadljivosti prema razumu i znanosti moraš pobjeći u panteizam. OK, svatko ima pravo imati svoga Boga (boga).

Svako telo, pa i obican kamen ne miruje, on se krece! Zapravo, covek nije jedini zivi i svesni stvor, sve oko nas je zivo i svesno, i obican kamen i atom ima svoju volju. U kvantnoj fizici je to najociglednije, jer se kvant ponasa u skladu sa tvojim akcijama, on cita tvoje misli i preduzima akcije u skladu sa tim, bukvalno.

Rekoh - PANTEIZAM - a to je nespojivo s kršćanstvom.

Jeste, izmisljena je kao negacija kretanja koje stvara Bog.

Ako kažem da se - krećem zahvaljujući svojim dvjema nogama - zar ovim niječem Boga!?!? Glupost, glupost do neba! Ja i vjerujem i ispovjedam da je baš Bog stvorio moje dvije noge, i čitavo moje tijelo i moj razum i moju volju, pa kako onda mogu nijekati Boga kad izreknem da hodam sa svoje dvije noge!? Upravo je obrnuto, ja sve čemu svjedočim, pa tako i gravitaciji, pripisujem Bogu i Božjoj promisli da svijet bude baš ovakav kakav je, a ti si vidim morao pobjeći u panteizam. I panteisti kažu, baš kao ti, da je Bog uzrok svemu, ali panteistički bog nema nikakve veze s Ocem našega Spasitelja i Boga Isusa Krista.

I to su gluposti, da ako ja skocim sa nebodera moram pasti, ja ne moram da padnem! Stvar je u tome da ako nemam vlast nad okolinom pascu, ali ako imam mogu da izbegnem pad. Sve oko tebe je zivo, ima sopstvenu volju, i na njihovo kretanje uopste ne utice nekakva sila gravitacije vec njihova volja! Prouci malo kvantnu fiziku pa ces vodeti da je tako.

I kamen ima sopstvenu volju i atom. A rade ono za sta ih je Bog nacinio! Oni se pokoravaju njemu. Bog je zakon, a ne nekakve bezlicne sile..

PANTEIZAM(na kvadrat).

Neka ti Bog pomogne.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Nego, dokazi mi onako kako sam te zamolio, dokazi da su na maketi globusa te razdaljine tacne, da se te dimenzije ne mogu preneti na ravnu povrsinu? Ako se ne mogu preneti na ravnu povrsinu (to je fizicki nemoguce), i to bi znacilo da je zemlja globus.

Ovo je Glesonova mapa, koja je zapravo pokusaj da se trodimenzionalni objekat verno prenese na ravnu povrsinu. To je mapa okrugle zemlje, ali nju koriste i ravnozemljasi kao svoju. Zato nikako ne mozes reci da su razdaljine i velicine kontinenata na njoj netacne.

image_access_800.jpg



Evo kako ces me naterati da se zapitam.. Tako sto ces mi dokazati da su na maketi globusa razdaljine tacne, a na kartama (konkretno na ovoj mapi gore) nisu. Tj. da se te dimenzije ne mogu preneti na ravnu povrsinu. Ako se ne mogu preneti na ravnu povrsinu (jer to je fizicki nemoguce) to bi znacilo da je zemlja globus.

:) Idemo provjeriti. Još ću prije provjere dodati ovo. Iako si gore 'obećao' da ćeš prihvatiti da je zemlja globus, ako dokažem da su dimenzije (duljine i površine geografskih entiteta) koje su prikazane na ravnoj površini 'neprihvatljivo netočne', 'proričem' da ćeš, iako ću to sada dokazati, popljuvati svoje obećanje i unatoč tome nastaviti vjerovati i tvrditi da je zemlja ravna.

Napravio sam slijedeće. Prenio sam (preslikao) konture granica Australije i SAD-a u Auto-Cad (inženjerski softver za crtanje), koji onda sam točno izmjeri i duljine i površine. I evo kako stvar točno stoji, primjetite da su konture Australije i SAD-a vjerno prenešene sa gornje Glesonove mape:

1707299574167.png

A stvarne veličine Australije i SAD-a jesu ovakve:

1707297790732.png

'Podvucimo crtu' i rekapitulirajmo:

Na Glesonovoj mapi odnos veličina (površina) Australije i Amerike je ovakav:

7.686.850 (Australija) : 4.716.037 (SAD) = 1.629 (????? primjetite da je na Glesonovoj karti Australija veća od SAD, za 62,9%)

U stvarnosti, prema stvarnim izmjerenim dimenzijama, odnos veličina Australije i SAD-a jeste ovakav:

7.686.850 (Australija) : 9.826.630 (SAD) = 0.782

Indeks netočnosti
prikazivanja na ravnoj mapi (za slučaj Australije i Amerike) iznosi: 1.629 : 0.782 = 2.08 puta

P.S. Otkud ovakva netočnost, ako se stvarna ravna zemlja prikazuje na ravnoj geografskoj karti!? Ja sam inženjerske struke, Auto-Cad i drugi alati su moji svakodnevni alati, i ne mogu to nikako objasniti. Osim, osim, ako to nije ipak zbog toga što 'dijelove koji su na kugli' 'peglamo' i lijepimo na ravnu površinu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kakve veze ima kuda ide?

Naravno da ima jer bi po tvojoj besmislenoj teoriji iz Sidneja išao preko Amerike za Santijago.

Rekao si da bi izleteo u kosmos

Naravno za let Dubai-Sijetl jer vjerujete i u običnu mapu eno ti na grupama stavili čak i Šeol da je ispod ravne Zemlje.

:beee: :roll: :roll: :beee:opet ne znaš ni u šta vjerujete, svako u neki svoj model Zemlje.
Takodje, svi letovi na toj relaciji imaju jedno presedanje i najkraca duzina leta je 18h i 35 minuta sa presedanjem u trajanju od 2h i 5m. Jedino kompanija QF tvrdi da leti ovako. Malo je sumnjivo da samo jedan let ovako leti bez presedanja a svi ostali suprotno..
Sada su i kompanije uključene u zavjeru. :roll::roll::roll::beee::beee::cool::cool:

Idi na FB grupe FLAT EARTH pa ćeš vidjeti. Nacrtali ljudi i Šeol ko podzemni dio, liči na tunel krtice.

:roll::roll::beee:
Ni na mapi ravne ni na okrugloj ne bi prelazio preko kontinenata vec preko okeana u oba slucaja jer su gradovi jedan naspram drugog.. Antarktik je naravno vidljiv u daljini na najblizim tackama..
I vojska čuva da se ne dođe do ledenog zida. :roll::roll::roll::beee::beee::beee::beee:

Ovu tvoju besmislicu sam objavio na svom profilu. Sve sa M.S. NS

Ne moze se doci jer ga cuva vojska, a to i jeste kraj nama poznatog sveta..:roll::roll::beee::beee:
Ranije se moglo otici, dok nisu otkrili sta ima iza tog zida, pa sada cuvaju..:smisi:
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Vidjeli smo gore kakve netočnosti se dobivaju kada se površina zemlje ('skinuta sa kugle') pokuša prikazati na 'dvodimenzionalnoj geografskoj karti' (Glesonova karta). Netočnost je, zapravo, nevjerojatna i ljudi toga uopće nisu svjesni. Ponovit ću, greška u prikazu Australije i SAD-a je 108% - 2.08 puta.

A sada ću vam pokazati još nevjerojatniji slučaj netočnosti, kada se pojedini dijelovi zemlje 'skidaju sa zemaljske kugle, peglaju i lijepe na ravnu zemljopisnu kartu'.
Pogledajte dolje Grenland i Afriku: :)
1707389296539.png


Na ovom ravninskom prikazu zemlje, Grenland je čak nešto veći od čitavog Afričkog kontinenta - sigurno ovo uočavate na gornjoj karti.

A evo sada stvarnih veličina i Grenlanda i Afrike koje su ljudi izmjerili u stvarnosti, dakle 'na licu mjesta'.

1707389607208.png1707389819969.png

Uočite. U stvarnosti je površina Afrike 30,3 milijuna, a površina Grenlanda 2,16 milijuna kilometara kvadratnih!?!?!!?

Rekapitulirajmo sada:

Indeks netočnosti: In = 30,3 : 2,16 = 14,02 puta (1302%) ?????


Razmislite: Da je Zemlja zaista 'ravna ploča', zar bi bile moguće ovakve i ovolike netočnosti prilikom prikazivanja zemlje na dvodimenzionalnoj ravnoj zemljopisnoj karti (mapi)????
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Naravno da ima jer bi po tvojoj besmislenoj teoriji iz Sidneja išao preko Amerike za Santijago.

Ne bi, nisi dobro video, ide istom rutom, to je prava linija.

Sada su i kompanije uključene u zavjeru

Ja sam se licno uverio da NASA fejkuje fotografije, pa zasto ne bi i kompanije fejkovale letove. A ti mozes do mile volje da se sprdas, jer nista zivo nisi ni proverio.

Nacrtali ljudi i Šeol ko podzemni dio, liči na tunel krtice.

Seol je podzemlje po bibliji, zato je tako i nacrtano.

I vojska čuva da se ne dođe do ledenog zida.

Ne cuva vojska "da neko ne dodje", vec da niko ne predje preko njega. Letovi preko antarktike su zabranjeni.. Postoji antarkticki sporazum i pristup cuva vojska.

Ako neko pokusa da preleti preko, ili da predje granicu bez ovlascenja, uhapsi ga vojska i vrati nazad!

Niko ni peske ne moze da prelazi , potrebne su silne dozvole, milioni dolara za naucnu ekspediciju, da bi ti dozvolili da odes malo dalje, pa cak i tada te prati vojska. A ako se otrgnes kontroli, pojede te mrak.

Reci ces, turisti dolaze, naravno, iskrcaju ih na pocetak malo prosetaju i vrate nazad..

Antarktik i ne lici na kontinent, on se zove "antarctic plato" (antarkticki plato) jer ti moras da se popnes gore, to su zidine leda visoke hiljadama metara!

Jedini koji je preleteo antarktik je admiral Bird. O cemu je pricao u emisiji 1940-ih, i tu je rekao da iza antarktika postoji kontinent velicine severne amerike, na koje ljudska noga jos nije krocila, on je tamo bio. Medjutim tog kontinenta danas nema ni na jednoj mapi, ni na jednom satelitskom snimku.

Kako je to moguce?

Znaci, sve sto NASA prikazuje je lazno!

Ranije se moglo otici, dok nisu otkrili sta ima iza tog zida, pa sada cuvaju..:smisi:

Ko kaze da ne mozes doci tamo? Mozes i dan danas da pridjes obali, ali ne smes prelaziti preko, jer cuva vojska. Imas i kod moreplovaca da su na kraju dosli do ledenog zida i nisu se mogli popeti. Magelan je cini mi se kruzio 3,5 godine okolo i obilazio, i nikada nije prosao. Niko nije ni video sta je iza..

Ovu tvoju besmislicu sam objavio na svom profilu. Sve sa M.S. NS

A jel? :) A znas li da si sa ovim pretnjama smesan? Nikog zivog ne zanima tvoje misljenje, pogotovo ne tvoje ponizavanje sagovornika. Ja ne pucam od ponosa da ti mozes da me izazoves ponizavajuci. Uzaludan ti posao.

Vidjeli smo gore kakve netočnosti se dobivaju kada se površina zemlje ('skinuta sa kugle') pokuša prikazati na 'dvodimenzionalnoj geografskoj karti' (Glesonova karta). Netočnost je, zapravo, nevjerojatna i ljudi toga uopće nisu svjesni. Ponovit ću, greška u prikazu Australije i SAD-a je 108% - 2.08 puta.

A zasto se onda letovi podudaraju sa Glesonovom mapom a nemaju smisla na okrugloj maketi globusa? Imas na tik-toku koliko god hoces videa na tu temu, pa nisi ni jedan uzeo da oboris. Opet kopiras tudje..

Uočite. U stvarnosti je površina Afrike 30,3 milijuna, a površina Grenlanda 2,16 milijuna kilometara kvadratnih!?!?!!?

Ako je zemlja globus, onda ni jedna karta nije tacna, jer se trodimenzionalni objekat ne moze preneti na ravnu povrsinu. To je nemoguce. A ja sam to odmah rekao, pa sada ti ponavljas kao da je to nepoznato.

Otkud ti znas, da su kontinenti te velicine? Verujes sta su ti oni rekli?

Pa moreplovci nisu koristili GLOBUSE za navigaciju (niti su znali da je zemlja okrugla) vec su sa sobom nosili RAVNE MAPE. Kako su onda oni uspeli da obidju svet i stignu gde su krenuli, ako su te razdaljine na ovim kartama netacne?

Ja sam te lepo zamolio da mi dokazes da su dimenzije okrugle zemlje tacne, i da mi to dokazes letovima? To je valjda lako? Ali ti ovo nisi ucinio!

Znaci pises tudje i kopiras a nista ne dokazujes..

Razmislite: Da je Zemlja zaista 'ravna ploča', zar bi bile moguće ovakve i ovolike netočnosti prilikom prikazivanja zemlje na dvodimenzionalnoj ravnoj zemljopisnoj karti (mapi)????

Slape, pa ti podjes od pretpostavke da su dimenzije kontinenata i razdaljina na maketi globusa tacne, a onda kazes "zar su moguce tolike netacnosti prilikom prikazivanja dimenzija na ravnoj".

Pa cime si uopste dokazao da su dimenzije na maketi okrugle tacne?

Nicim!

Ovo bi imalo smisla kada bi mi sasvim sigurno znali da su te razdaljine i dimenzije na maketi globusa tacne!


Izoli prvo dokazi da su te dimenzije na globusu tacne!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Drugo razumno objašnjenje nitko nikada nije dao, tako da tvoje odbijanje gravitacije nema razumsku pozadinu

Sta je razumno a sta nerazumno? Uzmes hipotezu i onda to predstavljas kao naucnu cinjenicu. Gravitacija je samo hipoteza nicim dokazana.. Matematicke formule nisu dokaz nicega, jer cesto matematika nije u skladu sa prirodnim zakonitostima..

Sam možeš napraviti nepogriješiv eksperiment. Izvadi motore iz fiće i šlepera i provjeri hoće li se kretati. :)

Sta je SILA? Definisi silu?

Ne mozes da definises ni sta ta rec znaci, a dodajes joj prefiks BEZLICNA!

Ako se fica krece uz pomoc motora, to ne znaci da je u pitanju BEZLICNA SILA! Sam proces unutar motora je uzrokovan kretanjem atoma, a ti nisi dokazao da je to BEZLICAN PROCES! Kako ti uopste znas da atomi ne poseduju svest!?

To je kao da ja napravim MOTOR NA KRAVLJI IZMET - UNUTRA DELUJU BAKTERIJE koje ga pokrecu. A onda ti (koji ne znas sta se u motoru desava), govoris kako se ceo proces desava uz pomoc BEZLICNE SILE???

To je van svake pameti!

Uzmi i čitaj 'temelje atomske fizike'. Tamo je puno bolje objašnjeno nego što bih ti ja objasnio.

Ti mi objasni?

Kako znas da elektrone pokrece neka nevidljiva bezlicna sila a ne Bog?

Sta pokrece tvoje celije? Jel opet neka bezlicna sila?

Ti prhvatajuci naucno objasnjenje, negiras Boga, i sve pripisujes BEZLICNOJ SILI.

Sila je stvarna, jer zaista još se nikada nikome lopta nije uspela uz padinu, ali se lopta uvijek skotrlja s vrha padine u podnožje. A to što ti ovo odbijaš imenovati silom gravitacije teško ali razumijem, ali da niječeš silu zaista je drsko.

SILU? Koju silu Slape?

Kako ja mogu da poreknem nesto sto mi ti nisi dokazao? Sta je GRAVITACIJA, kako nastaje, sta je formira i odakle dolazi?

Lako je reci NEKAKVA SILA POKRECE SVE - na osnovu pojavnog posmatranja, a sasvim drugo dokazati njenu sustinu - sta ona zapravo jeste!

Znaci, sta god nauka ne moze da objasni, ona pripise BEZLICNOJ SILI!

Tako izbegavaju Boga, a takvih sila je bezbroj u fizici! I ni nijednu nisu objasnili sta je, kako nastaje i odakle dolazi, sta je izaziva..

Temelj svih kretanja jeste BOG Slape, a ne nekakve bezlicne sile! Bez Boga nema ni kretanja ni zivota!

Zar hoćeš reći da lopta i elektroni i protoni i neutroni, .. i sve drugo, imaju volju kao i čovjek!? Mire, ovo u što si ti zaglibio je panteizam.

Ovo je davno dokazano.. Svetlost se ponasa ili kao cestica ili kao talas u zavisnosti da li je covek posmatra.. Ako je covek u prostoriji svetlost se ponasa kao talas, a kad bi covek napustio prostoriju ona se ponasa kao cestica. Sto je suprotno svim zakonima fizike!

Ovo dokazuje da materija ima svoju volju i da je ziva. A to je po bibliji, jer se Bog obraca materiji kao da je ziva. Npr. govori zemlji da pusti iz sebe travu..

Njihov zakljucak je bio da nasa svest nekako kreira stvarnost, te da svet ne postoji dok ga ne posmatramo. Na sta je Ajnstajn izjavio: "ja ne mogu da verujem da mesec ne postoji ako ga ne posmatram".

Ipak pogresili su, svet itekako postoji, samo je materija ziva, i poseduje svoju volju.. Jer Bog je ZIVOT i sve oko nas je takodje zivo. Ne postoji nesto kao - "mrtva materija".

Rekoh - PANTEIZAM - a to je nespojivo s kršćanstvom

Nije ovo "panteizam"! Pavle kaze: "po njemu zivimo i micemo se i jesmo". Dakle, Bog je u svakoj travki, kamenu, on sve ispunjava svojim Duhom, i daje zivot.

To ne znaci da je bog drvo, kamen, ili da si ti. To znaci da on sve pokrece i svemu daje zivot. Ali ti si ovo kretanje pripisao NEZIVOJ SILI.

Ako kažem da se - krećem zahvaljujući svojim dvjema nogama - zar ovim niječem Boga!?!? Glupost, glupost do neba! Ja i vjerujem i ispovjedam da je baš Bog stvorio moje dvije noge

Postoji i nevoljno kretanje, a to je sve ono sto se desava unutar tebe. Ti ne mozes zaustaviti disanje, kao ni ostale procese koji su zaduzeni za ocuvanje zdravlja, imuniteta itd.. Sve ovo se pokrece po sopostvenoj volji, a ti na to nemas nikakav uticaj.

Celije su takodje ziva bica unutar tebe, koje imaju svoju volju i krecu se kako one hoce, tj. kako procene da je neophodno. To je sve ZIVO!

Jetra npr. ima sposobnost da sama odlucuje, da ignorise i naredjenja mozga ako hoce, jer je to esencijalni organ, i zaduzen je za prezivljavanje..

Isto je sa kretanjem elekteona unutar atoma i njegovim delovanjem na spoljasnju okolinu. Ovo se ne desava po automatizmu, pomocu neke SLEPE SILE, vec po volji samog atoma, jer je zivo bice.

Nauka je sklona da opservacijom zakljucuje kako je to nezivo jer izgleda tako, ali se zapravo krece neverovatnim brzinama i poseduje sopstvenu volju..

Upravo je obrnuto, ja sve čemu svjedočim, pa tako i gravitaciji, pripisujem Bogu i Božjoj promisli da svijet bude baš ovakav kakav je, a ti si vidim morao pobjeći u panteizam. I panteisti kažu, baš kao ti, da je Bog uzrok svemu, ali panteistički bog nema nikakve veze s Ocem našega Spasitelja i Boga Isusa Krista.

Ovo sto ja pricam nema veze sa panteizmom, vec sa biblijom. A ti si kretanje konkretno gravitaciju - silu privlacenja, koja je posledica delovanja atoma (zivih bica) pripisao BEZLICNOJ SILI, slusajuci nauku.

Ja nisam tebe optuzio, vec nauku, koja svako delovanje koje ne ume da objasni pripisuje BEZLICNIM SILAMA.

Atomi imaju sopstvenu volju. Atomi su gradivni element zivih bica i coveka. To su najsitnije cestice koje formiraju zivot. A njima zapoveda Bog. Cak i covek moze da utice na njih, tj. da komunicira sa njima, i to pise u bibliji.

PANTEIZAM(na kvadrat).

Neka ti Bog pomogne.

Panteizam je ucenje prema kojem su Bog i vasiona (tj. priroda) jedno te isto, ili da sve stvari sacinjavaju jednog sveobuhvatnog, imanentnog boga. To znaci da je drvo jednako bog kao i covek i magarac, i da celokupna priroda sacinjava jednog Boga.

Ja to nisam tvrdio, vec da Bog prozima sve svojim Duhom i daje zivot i kretanje, kao sto i uci biblija. Ja nisam rekao da kamen zivotinja i covek cine jednog imanentnog boga.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Napravio sam slijedeće. Prenio sam (preslikao) konture granica Australije i SAD-a u Auto-Cad (inženjerski softver za crtanje), koji onda sam točno izmjeri i duljine i površine.

Kakav je ovo dokaz? Samo si potvrdio da postoji razlika u velicinama na globusu i na Glesnovoj mapi, sto sam ja nebrojeno puta ponovio. Ko je to sporio?

Dakle, ovo nista ne dokazuje, jer ti ne znas da li su te velicine na globusu tacne.

Da bi mi potvrdio da su velicine na globusu tacne, moras sesti i provozati se :) , ili mi dokazati letovima..

Dakle? Hoces li dokazati?
 
Natrag
Top