Sygic Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
921
Sygic Taxi verzija 13.6.5 (Build 100)- rerutiranje

Ovako je rerutirala Sygic Taxi navigacija na putu Stari Merkator (Novi Beograd) - Home. Pošto mi je prethodno trebala jedna precizna adresa, izabrao sam NT (HERE) mapu. Prema tome, ovo je bila Taxi verzija sa NT mapom.
Na prvoj maloj slici je ruta (jedna jedina) koja je planirala vožnju autoputem, putem pored Sajma i kasnije uključenje na most preko Ade. Pošto svaka navigacija vodi korektno ako se ne odstupi od predviđene putanje, namerno sam izbegao ponuđeni "nastavak" na nekoliko mesta.

Taxi_12_Compare_copy.jpg


Kao što se vidi na slici na 4I (četvrta, prvi red) navigacija zahteva skretanje levo i vožnju autoputem. To je tačka (1) sa prve male slike gde je data ruta. Ignorisao sam i nastavio pravo, slika 5I. Taxi je korektno rerutirala i izabrala levo u Milutina Milankovića, što je i normalno u odnosu na položaj destinacije. I tu sam ignorisao, tačka (2), produžio pravo i korektno rerutitranje za skretanje levo u Đorđa Stanojevića. To sam prihvatio i navigacija me odvela na most na Adi, slika 4II. Dalje, do kuće je navigacija vodila idealno, ako smem to da kažem za prvu probu.

Taxi_3.jpg


Na slikama (III treći red) je vožnja nakon isključenja sa mosta na Adi. Identično kao i Sygic Auto (post #2273). Nije, kao ranije, tražila skretanje u Radničku pa pored Ade, tačka (7). Takođe, nije produžila pravo kroz centar Banovog Brda već je korektno skrenula u Kneza Višeslava, tačka (9). Odatle je vodila pravo kući 4.6km, slika 4III. Za razliku od automobilske verzije, sada nije bilo onih čudnih zahteva za pravougaona kruženje i vraćanje, kao u #2273. I nije tražila, kako mnoge navigacije to rade, skretanje u Žarkovačku, tačka (10).

Dakle, prvi test je navigacija Sygic Taxi 13.6.5 sjajno prošla. Nemam nijednu zamerku. Nadam se da nije zbog NT mape. Ukoliko i jeste, ako idem istim putem, probaću i sa TA mapom. I to će biti korisna informacija. Inače, na slici 1I (gde je ruta) sam označio ukupno 10 tačaka gde je Taxi navigacija imala "šansu" da komplikuje, kako je to juče radila Auto verzija, post #2279.

U prilogu su rutiranja Sygic Auto navigacije sa TA i NT mapom. Slike bez oznake o vrsti su iz Taxi verzije. Sigurno bi bilo velikih problema ukoliko bih koristio Auto verziju i odstupio od predložene rute na putu Stari Merkator (Novi Beograd) - Home.
 

Prilozi

  • Merkator NT.jpg
    Merkator NT.jpg
    100,7 KB · Pregleda: 12
  • Merkator TA.jpg
    Merkator TA.jpg
    109,8 KB · Pregleda: 11
  • Merkator TA Sygic Auto 1.jpg
    Merkator TA Sygic Auto 1.jpg
    117,4 KB · Pregleda: 11
  • Merkator TA Sygic Auto 2.jpg
    Merkator TA Sygic Auto 2.jpg
    149,4 KB · Pregleda: 11
  • Blok 61 NT.jpg
    Blok 61 NT.jpg
    90,6 KB · Pregleda: 12
  • Blok 61 TA.jpg
    Blok 61 TA.jpg
    99,4 KB · Pregleda: 12
  • Blok 61 TA Sygic Auto 1.jpg
    Blok 61 TA Sygic Auto 1.jpg
    91,7 KB · Pregleda: 12
  • Blok 61 TA Sygic Auto 2.jpg
    Blok 61 TA Sygic Auto 2.jpg
    92,6 KB · Pregleda: 12
  • Blok 61 TA Sygic Auto 3.jpg
    Blok 61 TA Sygic Auto 3.jpg
    92,6 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.007
Prekrsajne kamere - Bosna i Hercegovina

offlinespeedcams.dat - Prekrsajne kamere za Bosnu i Hercegovinu.

Fajl - offlinespeedcams.7z - raspakujte i fajl offlinespeedcams.dat kopirajte u folder - Sygic\Maps\speedcams

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
*Zapazanja, ispravke saljite kao PM.

Srpski TTS za Sygic v1.0 - Mara

http://serbianforum.org/threads/srpski-tts-za-sygic-mara.689791/
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
921
Sygic Auto (16.3.14, b130) vs Sygic Taxi (13.6.5, b100)

Mislim da je najprirodnije ovde staviti ovo poređenje. Jer, mislim da nije u Sygic temi bilo analize Sygic Taxi verzije.
Obe navigacije su sa TA mapama. Start je ulica Japanska (blok 61) a cilj moja lokacija Home. Dužina puta 12km. Na početku su obe navigacije rutirale i izabrao sam u Auto verziji identičnu rutu onoj jedinoj koju je napravila Taxi verzija. To je ruta koja vodi kroz ulicu Jurija Gagarina, nakon početnog skretanja u Dr Ivana Ribara. Da bi bilo interesantije, nisam krenuo levo sa početne tačke već desno, prema Vojvođanskoj ulici, slike 2I i 2II (I-prvi, II-drugi red).

Taxi_Aura_1.jpg


Na slikama 3I i 3II identično rutiranje, takođe i na poslednjim slikama kada sam ušao u Nehruovu, 4I i 4II. Ovo je očekivano. Nažalost, na sledećoj slici će doći do izražaja sve loše osobine Sygic Auto verzije.

Taxi_Aura_2.jpg


Slike 1III i 2III su neshvatljiva rerutiranja navigacije Sygic Auto. Da bi se lakše uočilo, u prilogu je slika "Ruta kroz Novi Beograd" na kojoj su crvenom bojom označena ova 2 rerutiranja. Prvo je nakon skretanja iz Vojvođanske desno u Nehruovu i zatim u Evropsku. Auto verzija traži vraćanje koje se vidi na slici iz priloga "Nepotrebno vracanje". Taxi verzija nastavlja normalno Evropskom do skretanja u Gandijevu i dalje u Jurija Gagarina. Kada sam konačno izašao u Jurija Gagarina a to je osnovna ruta koju su obe navigacije predložile, desio se neobičan zahtev verzije Auto. To je uokvirema slika 2III a uvećana u prilogu "Nepotrebno polukruzno" : skretanje desno u Omladinskih brigada, polukruižno okretanje i vraćanje u Jurija Gagarina. Ovo nijedna druga navigacija nije do sada "izvela". Da nisam ja vozio, smatrao bih da je u pitanju postavljena međutačka. Međutim, nije. Navigacija je sama ovako vnavodila. Imam utisak, sasvim ozbiljan, da su u Sygic dobili primedbu da nigde, kao ni u drugim navigacijam, nije predviđeno polukružno okretanje na samom putu i sada ZVANIČNA VERZIJA 16.3.14 "vežba" to svuda, najviše gde ne treba...
Dalje je išlo klasično. Taxi rerutira bez greške, Auto sa ponovnom pravougaonom putanjom u Kneza Višeslava.
Mislim da je zaključak jasan. Sygic Auto definitivno ne vredi ništa. Sygic Taxi je navigacija koja u 3 različite vožnje (oko 40km) nije napravila nijednu grešku u gradskim uslovima. Koristio sam i NT i TA mapu, sve je radilo bez greške, i rutiranje i rerutiranje. Jedino primećujem da Taxi izračunava nešto manje trajanje vožnje, za 12km samo 16 minuta, a mislim da je potrebno bar 20min koliko je izračunala verzija sygic Auto.
 

Prilozi

  • Ruta kroz Novi Beograd.JPG
    Ruta kroz Novi Beograd.JPG
    65,7 KB · Pregleda: 11
  • Nepotrebno vracanje.JPG
    Nepotrebno vracanje.JPG
    44,7 KB · Pregleda: 11
  • Nepotrebno polukruzno.JPG
    Nepotrebno polukruzno.JPG
    41,4 KB · Pregleda: 11
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
Hvala, Navigas, na ovoj analizi. Dakle, i kod tebe pozitivno iskustvo sa Sygic Taxi. Ja prešao sa ovom navigacijom oko 400-500km, ali ne po Beogradu, već po manjim gradovima i otvorenom putu i u potpunosti sam i ja zadovoljan. Samo mi se jednom desilo, prilikom stajanja na semaforu, da mi se karta okrene za 90 stepeni. Kad sam se pokrenuo, sve je opet došlo na svoje. Ovaj problem sam rešio tako što sam ušao u Postavke/ druge postavke/ hardverske postavke i isključio Hardversko poboljšanje pozicije (upotrba kompasa). Sada više nema zakretanja mape.
2f3225b75fdab42e5ccd22b01a6fd2d7.jpg

Napomena- ovo je na hrvatskom.

I još jednom samo da napomenem, imam zamerku na Tomtom mape, ograničenja brzine u dosta slučajeva nisu tačna. Sa druge strane, kod Here su gotovo nepogrešiva.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.007
Sygic Truck 13.6.6 build 101

4-multiple.png
2-3d-a-poie.png


Instalacija -
1. Deinstalisite prethodnu verziju i brisite folder – SygicTruck
2. Kopirajte SygicTruck folder u root ili ext SD
3. Dodajte mape i content.info skinute sa - Sygic PC maps DOWNLOADER-
4. Instalisite - Sygic_Truck_13.6.6.b.101.crk.apk
5. Kada prvi put startujete Sygic Truck ne saljite e-mail – izaberite – SKIP.

* Srpski od prethodnih verzija nije kompletan i pravi probleme u radu navigacije. Mozete odabrati hrvatski ili neki drugi jezik.
* Za glasovno navodenje koristite Jovanku iz prethodnih verzija.

voices imate ovdje -
http://serbianforum.org/threads/sygic-gps-navigacija.387146/page-225#post-1962709

Aplikacija ne prima content.info i licence.

Apk + Base folder

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 

NiM

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
16
Koristim Sygic Truck 13.6.5 skinutu sa ovih stranica. Aplikacija ne snima travel log. Folder travelbook je prazan. Dali je ta funkcija uopste aktivirana..ili postoji kakva caka.. Tnx.
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
917
Probao sam ovaj zadnji sygic truck i mogu reći da je kod mene odradio odlično bez ikakve greške i što sam primjetio u ovome ima i hud opcija a prije mi to u trucku nije radil
 
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poruka
29
U zadnjoj verziji 13.6.6 nema mogućnosti izbora "regionalne tipkovnice", ima li rješenja za to ?
 
Natrag
Top