Sygic Navigacija

@nenadsenn
Reci mi da li si izvalio gde se nalazi setovanje (favoriti, rute, jezik...itd) Kao sto je na Igo folder Save gde se nalazi u SygicTruck-u tako nesto. Desilo mi se da prebacim na drugi fon i samo instaliram Sygic i sve ima kao u mom fonu, a hteo bi da nema. Kontam da je u Res samo gde?
 
Favoriti su u - Sygic - Res - db - items.dat
Kreirane rute - Sygic - Res - itinerary
Sva podesavanja su sacuvana u - Sygic - Android - settings2.dat
 
Ево да се јавим поново, можда ће некоме користити моје искуство.

После неке бета верзије 14.5.8 која се кочила и искључивала сама, инсталирао сам верзију 14.3.1.
По савету колеге горе, убацио сам Српкињу Јованку (како то гордо звучи), и побрисао гомилу неких TTS фајлова са којекаквим језицима. И ради, из менија се изабере српски, и то је то.

Мапе нисам могао да решим из најновијег паковања које је неко поставио горе, него сам после инсталације покренуо апликацију, скинуо мапу Ватикана (ta.2014.03), а онда у тај фолдер поубацивао оне мапе које су ми требале, из 2016. године наравно, скинуо сам их користећи .rar фајл постављен овде пре коју страницу.
Тоm tоm нису радиле, али са here je успело, треба мало комбиновати content и wcl, али ништа страшно.
Наравон, фолдер Ватикан сам једноставно избрисао.

Тако сам добио апликацију која ради како треба.

Е сад, има ту још ствари које ме занимају.

На новијем телефону сам инсталирао ову последњу верезију, и оно што ми се не свиђа јесте да ту апликација уопште не нуди неке ствари које су мени веома важне, нпр.

1. Нема опције да се локација одабере кликом на карту, да ли је то могуће?

2. Нема опције demontstrate route, која кад се укључи даје симулацију целог пута, са могућношћу убрзавања наравно.

Да напоменем да ове опције нисам приметио ни у 14.5.8 верзији, оно мало што сам успео да је покренем.

Због овога сам и на новом телефону инсталирао верзију 14.3.1 (разлог је и што се човек лакше сналази него код различитих верзија, али превасходно су разлози горе набројана два).
Али не лези враже, у верзији 14.3.1 нема опције брисања локација које су биле одабране или претраживане и нађене, нашао сам на нету screenshot неке новије верзије где те опције има, али ето, у овој верзији тога једноставно нема, и то ми је баш глупо, највероватније треба брисати неке фајлове у које се те локације смештају, али то је баш сељачки.

Има ли неко неки коментар на ове моје закључке и запажања?
 
Нова верзија коју сма био инсталирао је v16.2.11, ако постоје обе горе поменуте опције, молим колеге да не упуте како да их користим.

Хвала
 
Izbor lokacije sa mape. Simulacija (demonstracija) rute.

Ja imam instaliranu verziju 16.2.15. Da ne bih sada tražio, sigurno je identično i u verziji 16.2.11. Ukoliko nije, instaliraj ovu koja je trenutno poslednja.
Na slikama u prilogu ćeš sve videti. Strelica označava mesto na displeju gde treba da tapneš. Na sledećoj se ta adresa ispiše u plavoj traci. Tapneš na traku, otvara se sledeći ekran. Tu ti se nudi (uokvireno) da izabranu lokaciju zapamtiš kao Favorit ili da je koristiš kao destinaciju od neke početne. Na slici 4 kreiraš rutu. Na sledećoj, pošto nisi uključio GPS, tapni na deo iznad tog obaveštenja, crvena strelica pokazuje gde. Otvara se ekran sa slike 6. Prevučeš traku ulevo do krajnje desne pozicije i tapneš na Simulacija. Na slici 7 kreće demonstracija kretanja. Brzinu povećavaš ili smanjuješ kada tapneš na okruženi parametar 1x.
 

Prilozi

  • 1.png
    1.png
    375,8 KB · Pregleda: 29
  • 2.png
    2.png
    356,2 KB · Pregleda: 24
  • 3.png
    3.png
    242,7 KB · Pregleda: 24
  • 4.png
    4.png
    499,9 KB · Pregleda: 26
  • 5.png
    5.png
    545,5 KB · Pregleda: 26
  • 6.png
    6.png
    499,6 KB · Pregleda: 30
  • 7.png
    7.png
    251 KB · Pregleda: 23
Ево управо сам инсталирао верзију 16.2.15, има опцију demonstrate route, све може да нађе на карти како је колега описао горе, готово савршено.
Само једна ствар ме опет смета (баш сам намћор), не можеш да се зезаш да укуцаш две произвољне тачке и да тражиш руту између њих, него увек мораш да кренеш од home полазне тачке.
Ако си искључио GPS и не можеш да будеш лоциран, онда ће се програм реферисати на прву тачку коју си унео на који год начин (преко адреси или на карти), и у односу на ту тачку ће рачунати руту.
Не помаже ни то што ћеш да сетујеш home, он те увек води из те тачке, направиће ти од ње руту до home позиције пошто је унесеш.
 
Putanja između 2 proizvoljno izabrane tačke

Nadam se da drugari sa foruma neće zameriti što ovde odgovaram i na pitanja koja su možda njima odavno razjašnjena. Ipak, nisam video da je Sygic postavio User manual, pa da razjasnimo i prethodno pitanje kolege @ccaterpillar. Ukoliko nađem "uputstvo za korišćenje", postaviću i njega. Do ovakvih rešenja se, nažalost, dolazi samo intuitivno...

Tura.jpg


Upisao sam najpre adresu destinacije (cilja), Krunska 13 u Beogradu. To je zgrada gde je Vojno stambeno. Da bih izbegao da navigacija sama određuje početnu tačku, na slici 1 sam označio da je potrebno tapnuti na "strelicu nadole" (proširenje) da bi otvorili novu liniju za upis početne adrese. Pojavio se novi ekran, slika 2. Na slikama 3 i 4 sam upisao početnu adresu, Kneza Miloša 5, hotel "Excelsior". Tapnem na "Navigacija" i dobiju se 3 alternativne rute, prikazane na slici 5. Ovde ne bih o tačnosti tih ruta. Jer ovo je na aplikaciji Sygic 16.2.15 koja je sa licencom i koristim samo TomTom mape koje su i jedino zvanične za Sygic Auto navigaciju.

GPS Sygic Navigation - USER GUIDE

smallest.png


Ovo je link gde se sigurno mogu naći odgovori na sva pitanja koja interesuju korisnike Sygic navigacije. Nisam proveravao ali je sigurno da je ovo dosta korisno uputstvo. Jedino može smetati engleski jezik...
Može se uputstvo skinuti i kao pdf fajl i odštampati ako je nekome tako lakše za korišćenje.
 
Poslednja izmena:
Е, ово је супер, испада да је лако, али само када ти неко покаже, хвала. И упутство је оно што ми је требало, јер сам се досад више бавио инсталацијом верзија и тражењем мапа него коришћењем навигације.
Кад смо код мапа, кажеш да су томтом једине званичне мапе за sygic навигацију. Ја сам убацио here мапе, јер, ако се добро сећам, томтом нешто нису радиле, да ли због контента или wcl-а не могу сад да се сетим, није ни битно.
Неизбежно питање, које су мапе боље, које препоручујеш да убацим?
И још једно, опет можда банално питање, да ли крекована верзија подразумева да нема download-а мапа преко апликације, већ је само могуће директно убацивање у фолдер?
 
Natrag
Top