Sve o zdravlju i nezi ruku i noktiju

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
nokti-dizajn.jpg


nokti-dizajn-1.jpg


nokti-dizajn-2.jpg


nokti-dizajn-3.jpg


nokti-dizajn-4.jpg


nokti-dizajn-5.jpg


nokti-dizajn-6.jpg
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.990
Šta da radimo kad nam se listaju nokti?

Šta da radimo kad nam se listaju nokti?

Evo nekoliko saveta kako da popravite stanje čim uočite da su vaši nokti počeli da se listaju...

189115nailszf.jpg

Nokti koji se ne listaju je znak da organizam ima dovoljno kalcijuma i vitamina B

Listanje noktiju se javlja ili kao mehaničko oštećenje (korišćenje agresivnih sredstava za čišćenje, rad na tastaturi, predug i prečest boravak ruku u vodi) ili kao indikator da organizmu nedostaje neka hranljiva materija (kalcijum i/ili vitamina B).

Ako je uzrok mehanički pokušajte da ga otklonite ili ublažite tako što ćete pri pranju sudova koristite gumene rukavice.

* Hranom redovno unosite hranljive materije u organizam.

* Pijte i dosta vode dnevno.
To će doneti uspeh na duži vremenski period, ali pitanje je i šta možete da uradite da popravite stanje odmah?

189116manikirkf.jpg

Turpijajte nokte samo u jednom pravcu!

* Ako su vam se nokti već izlistali, uzmite jednu od onih turpija koje poliraju nokte i skinite gornji tanki sloj koji je počeo da se odvaja. One najčešće imaju 4 strane, upotrebite ih kako je namenjeno.

* Kada turpijate gornji deo nokta običnom turpijom, ne pomerajte je levo desno, već samo u jednom pravcu. Koristite redovno lakove za ojačavanje noktiju.

Izvor: Vestionline

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.990
Pažljivo negujte ruke

Pažljivo negujte ruke

1.jpg

Mnogi smatraju da su ruke najbolji pokazatelj koliko svaka žena drži do sebe. Zato, osim što treba da vodite računa o redovnoj higijeni, bitno je i da ih pravilno negujete. Jer, ruke su pored lica najizloženiji deo tela i lako otkrivaju godine. Bez redovne nege znaci starenja će se pojaviti veoma rano, a posledice je teško prikriti.
Koža ruku je tanka i osetljiva, pa zbog toga lako gubi svoju jedrost i lepotu. Zato im pružite najbolje tretmane, posebno u ovo doba godine kada su pod lošim uticajem spoljnih faktora poput niskih temperatura, vetra, centralnog grejanja...

2.jpg

Nega u salonu

Bilo bi dobro da uvek uz tretman lica uradite i neki od tretmana za negu ruku, izbor je veliki tako da u dogovoru sa kozmetičarem možete odabrati najbolji koji će u svako doba prijati vašim rukama.
* Veoma su efektna parafinska pakovanja koja savršeno neguju ruke. Počinje se od pilinga, zatim se radi masaža i toplo hranljivo pakovanje kože.
* Dobar je i santronikov tretman za lifting ruku koji daje izvanredne rezultate. Kao i svaki lifting može se raditi u seriji ili po potrebi. Uvek se počinje sa pilingom, a zatim se na ruke stavlja prvi lifting preparat, preko koga se nanose specijalne rukavice u koje se stavljaju elektrode uključene u aparat koji pravi elektromagnetno polje i puni energijom ćelije omogućavajući samoregeneraciju. Posle toga radi se ručna masaža sa drugim lifting preparatom i uljima aromaterapije.
* Mezoterapijom bez igala dobijamo najbolje rezultate u podmlađivanju kože na rukama. Radi se u seriji od šest tretmana jedanput nedeljno, a održava jednom mesečno.
* Jedan od popularnih svetskih tretmana za ruke je na bazi fine zlatne prašine od koje se prave kreme i maske za negu kože. Kao i kod svakog tretmana prvo se radi piling odabran prema tipu kože. Potom se otvara perlica sa kavijarom, namažu se obe ruke, a onda se, dok koža može da upija, radi masaža kremom sa zlatnom prašinom. Zbog boljeg upijanja može se pokvasiti nekim serumom ili ružinom vodicom za vreme masaže.
Ovi tretmani štite gornji sloj kože od bakterija i fizičkih oštećenja, umanjuju bore, potdstiču stvaranje kolagena i elastina u koži. Čak mogu da isprave i sitnije bore na rukama ako se rade u potrebnoj meri.

3.jpg

Nega kod kuće


PILING I MASKA
Kako bi koža ruku bila potpuno čista uradite prvo piling sa mekinjama, pa ga dobro isperite. Zatim pomešajte kašiku maslinovog ulja i kašičicu meda. Sa ovom masom masirajte ruke 15 minuta, povremeno dodajući pomalo toplog čaja od kamilice, koji će pomoći upijanje smese u dublje slojeve kože. Dobro bi bilo da ruke stavite u najlon kesu ili rukavice i da ih držite još pola sata kako bi bolje i duže bile izložene dejstvu ovakve nege. Posle toga ruke operite mlakom vodom bez sapuna. Ovo radite jednom nedeljno ili kao seriju 10 dana.

KUPKE ZA RUKE
* U posudi ili manjem lavoru napravite kupku od tople vode, kašike meda i soka od pomorandže. Potom potopite ruke u ovu kupku i posle 15 minuta uradite piling sa pola šake kukuruznog brašna. Potom blago operite ruke bez sapuna i namažite ih kremom. I ovaj tretman možete raditi kao seriju od 10 tretmana svaki dan ili jednom nedeljno.
* Zagrejte litar punomasnog mleka, potom u njemu rastvorite kašiku meda. Prvo uradite piling od kristal šećera, pa prosušite ruke i potopite ih u toplo mleko i masirajte ih 15 minuta. Zatim ih blago obrišite i nanesite kremu. Kupku možete da ostavite u frižider za sledeći dan.
* Za nokte koji se lome napravite toplu kupku od blago zagrejanog maslinovog ili ricinusovog ulja i svako veče natapajte nokte 15 minuta. Važno je da budete uporni, jer noktima treba tri meseca da se regenerišu.

4.jpg

PEGE I FLEKE

Ove promene na rukama uglavnom nastaju kao posledica sunčanja i starenja kože. Najčešće se javljaju kod osoba sa svetlijim tenom, izraženim crvenim pigmentom i osetljivom kožom. Danas postoje mnogi preparati i kozmetički tretmani koji mogu posvetleti pege i sprečiti njihovu pojavu.
Najbolji efekat pokazali su tretmani sa voćnim kiselinama, koji, pored regeneracije, uklanjaju fleke i pege, kao i staračke pege sa površine kože.

ZA SKIDANJE PEGA I FLEKA
Pronađite manju školjku sa puno sedefa ili nekoloko sedefnih dugmadi i prelijte sokom od limuna i ostavite potopljeno preko cele noći. Potom sok procedite kroz gazu i sipajte u malu bočicu. Čistite pegavi deo kože od četiri do pet puta dnevno ne ispirajući. Losion čuvajte u frižideru, a posle sedam dana napravite novi.

Izvor: Večernje novosti











 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Negujte i zaštitite ruke tokom zime!
[/h]
Spoljni faktori, kao što su hladnoća, vetar, nagle promene temperature iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu ruku i ako se ne neguje na pravi način, ona vremenom postaje suva i ispucala.

news_9692.jpg


Ruke su, pored lica, najizloženiji deo tela, i zato je važno da im pružite adekvatnu negu,
posebno na niskim temperaturama. Spoljni faktori, poput hladnoće, vetra, naglih promena temperature iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu ruku i ako se ne neguje na pravi način, ona vremenom postaje suva i ispucala.

* Redovno radite piling ruku koji će odstraniti mrtve ćelije sa površine kože i tako omogućiti dubinsku negu. Piling možete kupiti ili napraviti sami. Dovoljno je da pomešate malo meda, krupne soli i pavlake i sve dobro promešate. Nanesite smesu na ruke i utrljavajte je nekoliko minuta. Poželjno je da u ovo doba godine piling radite bar jednom nedeljno.

* Poželjno je da povremeno nanesete i masku, i to je
najbolje posle pilinga. Namažite je na ruke, navucite rukavice ili namotajte oko ruku foliju - pod uticajem toplote koža bolje upija sastojke iz hranljivih preparata. Ostavite masku na rukama da stoji oko 15 minuta, pa je isperite prvo mlakom, pa hladnom vodom.

* Da biste maksimalno zaštitili kožu, veoma je važan izbor kreme za ruke.
Najbolji efekat daju one napravljene na bazi še butera, suncokretovog, maslinovog, avokadovog ili kokosovog ulja, aloje vere, vitamina... Ako ste se odlučili da provedete odmor na planini i pri tom uživate na skijanju, preporuka stručnjaka je da koristite kreme sa pčelinjim voskom koje su hranljivije i pružaju savršenu zaštitu od hladnoće.


Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Ludi lakovi - za mlade i smele



Taman smo pomislili da je već sve izmišljeno, stilisti su nas šokirali najnovijim manikirskim trendovima. Ovog puta nije reč o slikarskim egzibicijama na noktima, koje su bile same sebi svrha, pa su prošle kako su i došle. Reč je o jednostavnim, a izuzetno efektnim konceptima. Kombinacije lakova su nosive i lepe, a nokti su, može se slobodno reći, dobili status vrhunskog nakita.



22703_7_iff.jpg

Kroko-nokti

Lansirani su takozvani kroko-lakovi, koji popucaju kad se osuše, i onda vam nokti izgledaju kao krokodilska koža. Kad imate ovakav lak, ne treba vam prstenje. Nokti takođe treba da budu kraći, a vi mladi. Enimal print na noktima nije za žene koje imaju više od 40 godina.




Crni frenč
Sada je apsolutni hit crni frenč, i to kombinacija mat i sjajnog crnog laka. Moda će vam se učiniti da je to previše ekstravagantno i samo za klinke, ali samo dok ne probate! A kad probate, videćete koliko ruka izgleda elegantno i prefinjeno. Važno je samo da vam nokti budu kraći.



22704_8_iff.jpg

Ogledalo na rukama

Tu su i najnovije generacije metalik lakova koji sijaju kao ogledalo. Sad bukvalno možete da se oglednete u njima i da, recimo, popravite karmin. Veoma su efektni, a prikladni su i za veče i za dan. Zbog ledenog sjaja asociraju na zimu, pa je sad pravi trenutak da ih ponesete.


Disko prsti
Šljokice opstaju na sceni, ali ovog puta malo modifikovane. Treba da budu što krupnije, što sjajnije i sve u istoj boji. Da podsećaju na disko kugle. Naravno, ovakav manikir je samo za veče.

Najbolja nega noktiju
22705_9_f.jpg

Potopite prste u blag limunov sok i držite ih oko dva minuta u njemu. On izbeljuje nokte i deluje kao piling na zanoktice.


Kreme za ruke ne neguju samo kožu čineći je nežnom već jačaju i nokte. Najbolje je koristiti kreme koje sadrže kalcijum i provitamin B5.

Nokte ne bi trebalo seći makazicama niti ih turpijati u jednom pravcu. Skratite ih grubljom turpijom, a onda ih fino obradite onom nežnijom.

Nokte treba mazati od dna do vrha. Tanka linija uz koren nokta trebalo bi da ostane slobodna jer će nokti tako moći da dišu.



Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Uradite manikir koji zaista traje



Pratite ovih pet koraka i zaboravite na brigu o noktima celih nedelju dana.
thumbnail.php

Pripreme: Očistite nokte sredstvom za skidanje laka. To će ukloniti eventualne ostatke prethodne boje, ali i masnoću i drugu nečistoću koja bi mogla da učini da se novi slojevi laka brže iskrzaju.

Tehnike:

1. Nanesite tanak sloj zaštitnog bezbojnog laka. To če čvršće vezati za nokat slojeve boje i tako zadržati lak duže na noktima.


2. Zatim, nanesite dva sloja laka u boji. Pre mazanja, očistite četkicu o ivicu bočice. Kada je u pitanju manikir važi pravilo – da je manje više, zato nemojte nanositi debele slojeve laka. To može stvoriti ružne mehuriće na noktima.


3. Da bi van ruka bila mirna dok nanosite lak, postavite lakat na sto. Lak namažite u tri poteza (prvo po sredini, a zatim sa strane), vodeći računa da zanoktice ostanu čiste.

4. Posle drugog sloja, nanesite malo laka i na ivice nokta, kako biste sprečili krzanje (jasan znak da previše kucate poruke). Držite četkicu vertikalno i razmažite malu količinu laka duž ivice.


5. Finiširajte sve poslednjim slojem bezbojog laka koji će dodati sjaj noktima. Sušite ih fenom – dva minuta toplim vazduhom i još tri minuta hladnim vazduhom.


Ako se ipak iskrza – stavite malo odstranjivača laka na štapić za uši i pređite preko dela koji se iskrzao da bi ste ublažili ivice. Zatim prefarbajte.


Izvor: Cosmopolitan
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Savršeni nokti u samo četiri koraka



Za lepe ruke i savršene nokte nije neophodno da odlazite na skupe manikir-tretmane jer najbolje ćete ih negovati sami

news_9923.jpg


Za kućni manikir potrebno je da izdvojite samo jedan dan u nedelji, a osim laka pripremite tufere od vate, odstranjivač laka i nekoliko trikova
najvećih holivudskih stručnjaka.

1. IZBEGAVAJTE BAZU ZA LAK
- baza koja se nanosi ispod laka za nokte zapravo je beskorisna. Osim što je preparat prepun hemikalija kao što je formaldehid koji prodire direktno u vaš nokat, odnosno kožu, baza neće zadržati lak na vašom noktima.

Pripremite nokat tako da tufer natopite alkoholom i prebrišete nokat. Postupak ponovite suvom vatom, tako ćete otkloniti masnoću i nečistoću.

2. ODABERITE PRAVU TURPIJU ZA NOKTE - žene vrlo često koriste pogrešne turpije. Obične, kakve se mogu pronaći u priborima za nokte najčešće su pregrube i mogu oštetiti nokat.

Koristite blažu i mekšu turpiju koja neće izazvati listanje i pucanje noktiju.

3. ZAMASTITE POKOŽICU I NOKTE - dobro promotrite kožu oko noktiju. Ako je suva i tvrda znači da vrlo
lako može doći do pucanja kože i zanoktica, za šta su opet losioni za negu ruku preslabi i neefikasni.

Pružite vašim noktima i koži odgovarajuću negu uz pomoć maslinovog ulja. Mažite nokte i pokožicu uljem i dobro utrljajte.

4. PRAVILNO NANOSITE LAK - izvadite četkicu, ocedite je na ivici bočice po jednom sa svake strane i spremna je za lakiranje nokta? Grešite! Na taj način na četkici mogu da se pojave grudice ili prevelike, a neravnomerno raspoređene količine laka.

Ukoliko želite uredne nokte pokušajte na sledeći način - pre nego što krenete sa lakiranjem noktiju četkicu nekoliko puta sa svake strane iscedite na ivicu bočice i to od samog vrha sve dok ne poprimi spljošten
izgled. Nakon toga sam vrh umočite u lak i u tri duga poteza - leva strana, desna strana pa sredina nokta - nalakirajte nokat, savetuje Zadovoljna.






Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako da očvrsnete nokte







Nokti vam se listaju i pucaju? Postoji način da ih očvrsnete i najzad uspete da ih pustite da porastu.

news_10234.jpg


Ruke i nokti govore puno o načinu života osobe. Stres uzrokuje slabljenje imuniteta zbog kojeg organizam postaje manje otporan. Slabost je među ostalim problemima vidljiva i na noktima. Uz nekoliko saveta sačuvajte i ojačajte nokte.

PIJTE VODU


Iako već znate kako je potrebno piti oko litar i po vode dnevno kako biste bili zdravi i lepi – korisno je napomenuti kako voda utiče na
lepotu i zdravlje noktiju.

PROTEINI IZ POVRĆA


Za sjajne nokte
izrazito su dobri proteini iz povrća koje ćete pronaći u pasulju. Jedna porcija nedeljno biće dovoljna za lepotu.

NEGA

Osim što je bitno hidrirati se iznutra, nokte je potrebno negovati i izvan. Odaberite kremu na bazi vazelina i jednom dnevno je utrljajte.

ODMOR OD LAKA


Iako lak štiti nokte, kako bi oni sami zadržali snagu – potrebno je tu i tamo "odmoriti“ se od laka. Nakon što ste ga nosili cele nedelje, sledećih nekoliko dana
uživajte u prirodnom izgledu.

UČVRŠĆIVAČ

Negujte nokte učvršćivačem. Ponekad i pre samog nanošenja laka nanesite jedan premaz učvršćivača, piše Ordinacija.







Izvor: S media
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.990
Maske za suve ruke

Maske za suve ruke

Da biste u zimskim uslovima vratili vlažnost koži ruku, napravite jednostavne maske za koje se koriste med, ulje, limun, žumance, badem, glicerin i drugi sastojci

zp-maske_310x186.jpg

MA koliko da posvećujete pažnju negovanju ruku, ova zima je sigurno na njima ostavila traga. Da biste joj vratili vlažnost, napravite jednostavne maske.

* Za prvu vam je potrebno: 25 grama mlevenih badema, kašičica meda, dve kašičice suncokretovog ulja, kašičica limunovog soka.


* Za drugu: kašika glicerina, dve kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, žumance.


* Za treću: kuvani krompir i malo mleka ili, ako vam zvuči jednostavnije, kada napravite pire krompir dve kašike "rezervišite" za negu ruku.

Sve maske se manje-više isto koriste. Pomešate sve sastojke i dobijenom smesom istrljate ruke. Od vas zavisi koliko dugo ćete masku držati na koži, ali to ne bi trebalo da traje manje od pet minuta. Posle toga isperite ruke.

Izvor: Večernje novosti



 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Neodoljivi nokti u fraku (VIDEO) [/h]



Pogledajte kako da nalakirate nokte na orginalan i lak način!

news_10560.jpg


Ovako nalakirani nokti su primećeni i na holivudskim zvezdama na crvenom tepihu. Ne morate da nalakirate sve nokte ovako, dovoljno je da nalakirate jedan za efektan manikir. U tom slučaju, ostali nokti neka budu ili u crnoj ili u beloj boji.

1. Počnite tako što ćete nalakirati dva sloja belog laka kao osnovu.

2. Zatim tankom četkicom napravite dve crne linije u obliku slova V.

3. Popunite spoljne strane V oblika crnim lakom.

4. Napravite dva "dugmeta" čačkalicom.

5. Tankom četkicom napravite X za mašnu.

6. Završite mašnu čačkalicom umočenom u crni lak.

7. Na kraju nanesite sloj bezbojnog laka da zaštitite svoj
dizajn i dodate sjaj.




[video=youtube_share;jYDwteRRwNY]http://youtu.be/jYDwteRRwNY[/video]




Izvor: S media
 
Natrag
Top