Samsung Galaxy S III

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Galaxy S III tek na leto?









Izvor;
B92.net





Iako se pretpostavljalo da bi novi Galaxy S mogao da bude predstavljen na MWC sajmu koji se sledećeg meseca održava u Barseloni, ukoliko je verovati novim glasinama, to se neće desiti.


8784574894f215c2e28a8a008065218_orig.jpg




Za razliku od prethodna dva Galaxy S modela, Galaxy S III biće predstavljen početkom leta, prenosi sajt t3.com.

Što se glasina o tome kakve specifikacije bi ovaj uređaj mogao imati, Cnet prenosi da bi Samsung mogao da odluči da korisnicima ponudi dve verzije, sa jezgrom na dva i četiri jezgra, a što se ekrana tiče, očekuje se da veličina i rezolucije budu iste ili slične onima na Galaxy Nexusu.

Što se OS-a tiče, naslednik popularnog Galaxy S II trebao bi da se isporučuje na Ice Cream Sandwich verziji Androida.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Galaxy S III će imati keramičko kućište?










Izvor:
B92.net






Iako je objavljeno da Samsung Galaxy S III neće ugledati svetlost dana na sajmu u Barseloni, nezvanično ipak jeste.


10901675044f4ba2efd2d76012346279_orig.jpeg




Naime, procurele su specifikacije ovog telefona, a govore o smartfonu na Samsungovom Exynos procesoru na 1,5GHz, 4,8-inčnog ekrana FullHD rezolucije, prednje kamere od 2 i zadnje od 8 megapiksela.

Iako smo navikli na plastiku kada se radi o Samsung smartfonima, BGR izveštava da će kućište SGS3 bite keramičko.

Na tržištu će se pojaviti kasnije ove godine, nagađa se da bi to moglo biti proleće, a isporučivaće se sa Androidom 4.0.

A kako će izgledati? Pa, možda baš kao na ovoj slici koju je BGR objavio.





 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Da li je ovo Galaxy S III?


B92


Na Redditu se pojavila fotografija na kojoj se navodno nalazi novi Samsung Galaxy S III.

5975743074f66ef177df86381005356_orig.jpg


Radi se o fotografiji koja je, opet navodno, procurela, a na kojoj se osim toga kako će izgledati novi Samsung Galaxy može videti i mogući datum njegovom predstavljanja, 22. maj 2012. godine

Ipak, ima nekih detalja koji mogu ukazati na to da se ne radi o pravoj slici.

Naime, ukoliko uporedite bočnu i prednju stranu videćete da je na slici koja prikazuje prednji deo, gde postoji taman okvir, vidljiv i vrlo tanak beli deo na rubovima, kojeg na bočnoj nema, a sporan je izgled dugmića sa strane, piše The Verge.

Ukoliko se ispostavi da će SGS3 zaista izgledati ovako, da li vas se dopada smer u kom Samsung ide sa dizajnom svojih uređaja?


Kod:
U punoj veličini sliku možete videti [URL="https://lh5.googleusercontent.com/-AtG9wmq666Q/T2NDEzL7yzI/AAAAAAAAMC4/iVVyhzWARJ8/s1140/IMG_20120316_140759.jpg"][B]ovde[/B][/URL].
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Samsung galaksi S3 protiv ajfona 5












Izvor:
Blic.rs











Borba za najbolji telefon se nastavlja u ovoj godini novim modelima iz kompanija „Samsung“ i „Epl“ (Apple). Južnokorejski gigant će uskoro predstaviti novi model S3, dok će ljubitelji ajfona (iPhone) morati da se strpe do septembra.


229242_telefoni-foto-ap_f.jpg



Nakon najuspešnijeg telefona koji su predstavili „galaksi S2“ (Galaxy), „Samsung“ se našao pred veoma teškim zadatkom da mu napravi dostojnog naslednika.

Zvaničan datum predstavljanja novog „galaksija S3“ još uvek nije objavljen, ali ga svi očekuju krajem ovog meseca ili najkasnije početkom narednog meseca.

Iako su se još krajem 2011. godine pojavile neke informacije o novom telefonu, „Samsung“ je očigledno hteo da vidi šta će konkurencija prvo da predstavi i onda pokuša da ih nadmaši novim uređajem. Stoga je i izostala premijera na CES-u Las Vegasu ili MWC-u u Barseloni.

U početku je navodno planirano da S3 dođe sa novim dvojezgarnim procesorom, ali pojava „Nvidijog Tegra 3“, čipa od četiri jezgra, verovatno će naterati „Samsung“ da promeni ovu karakteristiku. Takođe, nagađa se da će ovaj model imati dva gigabajta radne memorije, čime bi postao prvi mobilni telefon sa takvom karakteristikom.

Osim toga, očekuje se i veća dijagonala ekrana u odnosu na prethodni koji je imao standardnih 4,3 inča. Pominje se veličina od 4,7 inča s rezolucijom od 720p.
Koliku popularnost je „Samsung“ postigao sa ovom serijom telefona, pokazuje činjenica da je S2 prodat u preko 20 miliona primeraka, a da je preko deset miliona modela S3 naručeno od raznih partnera.


231896_samsunggalaxysiiirenderleak-novo_hf.jpg




Sa druge strane, iako se spominje 15. jun kao datum izlaska novog ajfona, najverovatnije će se to dogoditi tek na jesen u septembru ili oktobru.

Očekuje se da „Epl“ odustane od LCD ekrana i počne sa upotrebom OLED-a kako bi dobio još bolju grafiku i veću uštedu baterije. Osim toga, verovatno će odustati od standardne veličine ekrana od 3,5 inča i staviti novi displej od barem četiri inča.

Spominje se i novi procesor sa oznakom A5x, a novi ajfon će gotovo sigurno biti prvi „Eplov“ telefon koji može da radi na 4G mreži.

Očekuje se i da se s personalnog asistenta nazvanog „Siri“ skine oznaka beta verzija i da konačno počne da radi na pravi način bez ikakvih bagova.




[TABLE="class: antre_c back_c_1, width: 470"]
[TR]
[TD] S p e c i f i k a c i j e


Samsung galaksi S3* Ajfon 5*


- Procesor Četiri jezgra A5x sa dva jezgra
- Ekran 4,7 inča 720p rezolucija 4 ili 4,6 inča OLED
- Kamera 12 MP, 1080p 8 MP, 1080p
- RAM 2 GB 1 GB
- Memorija Sa SD karticom Bez SD kartice
- Izlazi april ili maj jun ili septembar
*Prema najavama u stranim medijima
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]






 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Galaxy S III stiže u maju








Izvor:
Micro.rs






KOMPANIJA SAMSUNG ELECTRONICS saopštila je da će početkom maja predstaviti novu perjanicu svoje ponude pametnih telefona – model Galaxy S III. Predstavljanje nove Galaksije zakazano je za 3. maj u Londonu, a Samsung je već počeo da šalje pozivnice za taj medijski događaj.

Dizajn telefona i hardverske specifikacije još uvek nisu poznati, ali se na ovogodišnjoj manifestaciji Mobile World Congress u Barseloni (Samsung je odlučio da Galaxy S III ne predstavi na tom skupu) moglo videti kakve karakteristike bi trebalo da imaju uređaji iz kategorije vrhunskih pametnih telefona.


16340_Samsung-Galaxy-S3.jpg



Primera radi, u Barseloni su predstavljeni modeli One X (HTC), Optimus 4X HD (LG) i Ascend D Quad (Huawei); svi ti telefoni imaju četvorojezgarni procesor i ekran rezolucije 1280 x 720 piksela. HTC-ov i LG-ov telefon imaju ekran dijagonale 11,9 cm (4,7 inča), dok Ascend D Quad ima ekran dijagonale 11,4 cm (4,5 inča).

Pretpostavlja se da će Galaxy S III imati ekran sličnih dimenzija i rezolucije – 11,7 cm (4,6 inča) i 1280 x 720 piksela. Procesor telefona bi takođe trebalo da bude četvorojezgarni, a nagađa se da će telefon imati i 2 GB RAM memorije, kameru rezolucije 12 megapiksela i podršku za LTE mreže mobilne telefonije. Ukoliko se ova nagađanja pokažu kao tačna, nova Galaksija bi imala prednost u odnosu na konkurente jer tri pomenuta modela imaju 1 GB RAM memorije i kamere rezolucije 8 megapiksela.

Analitičari smatraju da pojavljivanje treće verzije Galaksije predstavlja nastavak borbe Applea i Samsunga za dominaciju na tržištu pametnih telefona. Neki od njih smatraju da Samsung sada ima dva modela sposobna da se zaista nadmeću sa iPhoneom.

Ove teze na neki način potvrđuju i podaci istraživačke kompanije Strategy Analytics, koja je saopštila da su Apple i Samsung u poslednja tri meseca 2011. godine držali 47% tržišta pametnih telefona, što je značajno više u odnosu na 26% tržišta u istom periodu 2010.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Samsung najavio procesor koji će biti ugrađen u Galaxy S III







Izvor:
Micro.rs






SAMSUNG JE SREDINOM OVE NEDELJE objavio da će se u njegovom narednom pametnom telefonu, za koji se pretpostavlja da će se zvati Galaxy S III, nalaziti četvorojezgarni procesor Exynos 4 Quad, čiji je radni takt podešen na 1,4 GHz.

Očekuje se da će Galaxy S III biti predstavljen 3. maja u Londonu.


16391_Samsung-Galaxy-S3.jpg




Procesor Exynos 4 Quad bi trebalo da olakša obavljanje zahtevnih zadataka kao što su 3D igre, obrada videa i aplikacije sa intenzivnim proračunavanjima. Procesor ima video kodek koji će omogućiti snimanje i reprodukciju videa rezolucije 1080p.

Pored toga, procesor će omogućiti 20% manju potrošnju baterije, navodi se u Samsungovom saopštenju. Slično kao i kod višejezgarnih procesora u stonim i prenosivim računarima, i Exynos 4 Quad će moći da isključi neko od svojih jezgara u situacijama kad nije potrebna puna procesorska snaga.

Model Galaxy S II je imao dvojezgarni procesor, tako da ugradnja četvorojezgarnog procesora predstavlja jedno od očekivanih unapređenja kod modela Galaxy S III. Očekuje se i da će telefon imati ekran dijagonale 11,7 cm (4,6 inča) i rezolucije 1280 x 720 piksela, kameru rezolucije 8 megapiksela i podršku za LTE mreže.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Samsung predstavio Galaxy S III








Izvor:
Micro.rs







KOMPANIJA SAMSUNG ELECTRONICS predstavila je u četvrtak u Londonu svoj novi pametni telefon iz serije Galaxy, koga odlikuju veći ekran, četvorojezgarni procesor i nove softverske mogućnosti.

Nakon višemesečnog nagađanja o specifikacijama modela S III, pre svega o dizajnu, veličini ekrana i rezoluciji kamere, posetioci Samsungove prezentacije su imali priliku da se upoznaju sa novom Samsungovom uzdanicom. Predstavnici kompanije su najavili da će 3G verzija telefona u Evropi biti dostupna krajem meseca, a verzija sa podrškom za LTE mreže krajem juna. Verzija sa podrškom za 3G mreže će biti dostupna u ukupno 144 zemlje širom sveta, najavili su predstavnici Samsunga.



16425_Samsung Galaxy S III_velika.jpg




Što se karakteristika telefona tiče, Galaxy S III ima Samsungov četvorojezgarni procesor koji je zasnovan na ARM-ovoj procesorskoj arhitekturi Cortex A9. Telefon ima Super AMOLED ekran izrađen od Gorilla stakla, čija je dijagonala 12,2 cm (4,8 inča) a rezolucija 1280 x 720 tačaka.

S III ima 1 GB RAM memorije i 16 GB prostora za skladištenje podataka (u ponudi će biti i verzije sa 32, odnosno 64 GB), koji se može povećati upotrebom MicroSD memorijskih kartica. Tu su i prednja kamera rezolucije 2 megapiksela i zadnja kamera rezolucije 8 megapiksela, kao i podrška za tehnologiju komunikacije u bliskom polju (Near-Field Communication, NFC). Iako S III ima istu kameru kao i model S II (nagađalo se da će novi model imati kameru rezolucije 12 megapiksela i 2 GB memorije), mogućnosti snimanja su ipak unapređene. Primera radi, korisnici će moći da snime 20 uzastopnih fotografija, od kojih će kamera sama odabrati najboljih osam, uz pomoće tehnologije za prepoznavanje lica i osmeha. Što se tiče komunikacije pomoću tehnologiju NFC, onaje trenutno moguća samo između dva telefona S III.

Verzija telefona sa podrškom za LTE mreže će u početku biti dostupna u SAD, Japanu i Južnoj Koreji, gde bi njegov četvorojezgarni procesor trebalo da mu donese prednost u odnosu na konkurente, primera radi HTC-ov One X LTE, koji ima dvojezgarni procesor. U ostalim zemljama, Samsung će prvo predstaviti verziju sa podrškom za HSPA + mreže, koja omogućava brzinu od 21 megabita u sekundi (Mb/s).

Reprodukcija HD videa u rezoluciji 1080p se podrazumeva, a od opcija za povezivanje tu su podrška za Wi-Fi povezivanje po standardu 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 i HDMI priključak.

Baterija telefona je kapaciteta 2100 mAh, a dimenzije 136,6 x 70,6 x 8,6 miimetara; težina iznosi 133 grama.

Što se softverske strane tiče, Samsung je preko operativnog sitema Android 4.0 Ice Cream Sandwich “presvukao” korisnički interfejs TouchWiz 4.0, a tu su i neke mogućnosti nasleđene od hibridnog modela Galaxy Note, kao što su ažuriranje statusa na društvenim mrežama u realnom vremenu. Podržana je i tehnologija za prepoznavanje glasa (u Samsungovoj verziji zove se S Voice), koja omogućava upravljanje glasom, uključujući kontrolu jačine zvuka, slanje SMS poruka i poruka e-pošte i automatsko pokretanje kamere i snimanje fotografija. Glasovne komande će moći da se zadaju na engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, španskom i korejskom jeziku.

Podrška za prodavnicu aplikacija Android Market se podrazumeva, kao i podrška za A-GPS (uključujući i podršku za ruski sistem GLONASS), digitalni kompas, žiroskop, akcelerometar i barometar.

Predstavnici Samsunga izjavili su da će Galaxy S III biti dostupan u dve boje, mermerno beloj i u boji plavog šljunka, ali nažalost nisu saopštili cenu po kojoj će se prodavati.






 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Samsung Galaksy S III najtraženiji pametni telefon









Izvor:
Blic.rs








Samsungu je pošlo za rukom da stvori atmosferu iščekivanja kada predstavlja novi uređaj, što im u isto vreme predstavlja dodatni pritisak da ne razočaraju. Redakcija “Blica” je imala priliku da među prvima testira “galaksi S3” (Galaxy) i odmah se vidi da su uspeli da prevaziđu sva očekivanja.


247973_samsunggalaxys31_f.jpg



“Galaksi S3” je telefon koji će se takmičiti sa svim drugim premijum Android telefonima, ali i novim ajfonom (iPhone). Stoga se na njemu nije nimalo štedelo. Odmah ćemo izdvojiti dve stvari koje su nas oduševila.

Na prvom mestu je brzina - S3 se ponašao kao prava munja kada su aplikacije u pitanju. Iako ovo nije prvi telefon sa četvorojezgarnim procesorom, razlika je ipak primetna prilikom pokretanja programa i u multitaskingu.

Tu je i neverovatan ekran od 4,8 inča sa 720p rezolucijom, koji se izdvaja od konkurencije po kvalitetu slike i odličnim prikazom boja.


Kamera od osam megapiksela je značajno poboljšana u odnosu na prethodni model i dolazi sa nekoliko unapređenih funkcija. Ipak nas je više oduševila prednja kamera, koja prati vaše oči i tako određuje kada će ugasiti ekran ili ne.


Pored toga, tu je i opcija “Dajrekt kol” (Direct call) preko koje je potrebno da pogledate kontakt u imeniku i on će pozvati taj broj kada telefon prislonite na uvo bez pritiskanja tastera.


247970_strana29_f.jpg



Poput “ajfona 4S” i S3, može da prihvata komande, čak ima i više opcija od “Eplovog” telefona, ali nama to nije bilo toliko zanimljivo jer zasad radi samo na engleskom jeziku. Treba spomenuti i bateriju od 2.100 mAh, koja je trenutno jedna od najjačih na tržištu i zbog koje smo telefon mogli da koristimo preko 15 sati uz maksimalno opterećenje.

Jedino ne razumemo zbog čega “Samsung” insistira na plastici. To jeste subjektivni osećaj i ne utiče na performanse, ali čini se da ovakva mašina zaslužuje i kvalitetnije kućište.

U svakom slučaju, iako na tržištu ima i jakih i zanimljivih uređaja, “galaksi S3” ipak suvereno vlada.




 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Galaxy S3 - "samo" devet miliona porudžbina











Izvor:
Mondo.rs








Samsung je već registrovao devet miliona pretporudžbina za svoj smartphone - GalaxyS3, a novi zahtevi za kupovinu ovog uređaja neprestano stižu.


v246076p0.jpg



Stariji "brat", Galaxy S2, počeo je da žari i pali svetskim tržištima čim se pojavio, Samsung je tada imao tri miliona registrovanih pretporudžbina i bio je prodat u 20 miliona primeraka za deset meseci. Mlađani Galaxy S3 oborio je ovaj rekord.

Galaxy S3 pokreće moćni procesor od 1,4 GHz koji omogućava istovremeno obavljanje više funkcija - gledanje video sadržaja ili surfovanje vebom uz pokretanje antivirusnog programa.

U odnosu na prethodnika, Galaxy S3 ima bolji ekran, "super-amoled" od 4,8 inči, moćan fotografski aparat - objektiv od osam piksela pozadi za fotografisanje i kamera od 1,9 megapiksela napred za viziofoniju i lakši je za korišćenje i originalniji.

Ova pametnica "reaguje" na vaš glas, razume vaše namere i dopušta vam da sa drugima odmah i lako podelite trenutak, jer na fotografijama odmah prepoznaje i lica vaših prijatelja i ako to poželite, automatski im je šalje.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Samsung Galaxy S3 od danas u prodaji, pogledajte cene











Izvor;
B92.net









Dolazak Samsung Galaxy S III telefona u Srbiju najavljen je prošle nedelje, a zvanično je u prodaji od danas.
Kako se radi o nasledniku najprodavanijeg Samsung smartfona, sva tri operatera još ranije su najavila da će imati SGS3 u ponudi.


16873630924fdb0e0cd48f1711102713_orig.jpg



Kako se radi o nasledniku najprodavanijeg Samsung smartfona, sva tri operatera još ranije su najavila da će imati SGS3 u ponudi.

Telefon je dostupan uz pakete po cenama od 1 dinar do preko 60 hiljada dinara, a cene su dostupne na zvaničnim sajtovima operatera.

mt:s


12988000954fdb0e0ce2445727976017_orig.png


mt:s​


Telefon je za dinar dostupan uz Mix Net XXL i Mega Net pakete.
Telenor


2709229664fdb0e0cf3935779045998_640x386.png


Telenor​


Uz Prenesi Premium XL paket u Telenoru možete dobiti SGS3 za 1 dinar.
Vip


269175184fdb0e0d1b745597952556_orig.png


Vip mobile​


Najniža cena uz pakete kod Vipa je 24.999 hiljada.
5948780174fdb0e0d28d50298448951_orig.png


Vip mobile​


Međutim, uz dodatak Internet Tarife i kod ovog operatera SGS3 možete kupiti za dinar.

Inače, Samsung je bio vrlo tajnovit dok je radio na ovom modelu, a glavni inženjer kompanije, Byung Joon Lee, nedavno je rekao da je lagao čak i svog sina, kako se informacije ne bi proširile, a uređaj je bio pravljen u, kako su rekli, "top secret laboratoriji", gde je za ulazak potrebna posebna kartica i otisak prstiju.

 
Natrag
Top