Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Sajt posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji

Diskusija u 'Životinjsko Carstvo' započeta od crvendac_011, 30.04.2014.

 1. crvendac_011

  crvendac_011 Always a lady Moderator

  Postova:
  34.991
  Zahvala:
  20.285
  Pol:
  Ženski
  Lokacija:
  Beograd
  Sajt posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji

  Udruženje građana LINK PLUS obeležava tri godine aktivnog zagovaranja zaštite dobrobiti životinja objavljivanjem novog sajta koji je posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji, saopštilo je Udruženje.

  [​IMG]

  Kako se navodi, sajt Psi i mačke u Srbiji nastajao je “u procesu komunikacije sa velikim brojem građana s kojima smo se susretali tokom pune tri godine kroz naše aktivnosti, kao i razgovore koje smo vodili sa kolegama u civilnom sektoru, novinarima i donosiocima odluka”.

  LINK PLUS ističe da će zainteresovani na njihovom sajtu pronaći odgovore na pitanja koja su najčešće postavljana.

  “Tekstovi su autorski, objašnjavaju postojeće stanje, a poseban napor uložili smo u prikupljanje podataka o udruženjima za zaštitu životinja koje smo razvrstali po mestu registracije. Prvi put se u Srbiji objavljuje sveobuhvatan spisak udruženja koji planiramo da pretvorimo u bazu podataka”, navelo je Udruženje u saopštenju.

  Takođe se ističe da su psi i mačke “vrste najbliže ljudima, koje danas uživaju status životinja za druženje, ali su isto tako životinje koje su najčešće žrtve neodgovornog ponašanja ljudi, napuštanja i nasilja”.

  “Želimo da ukažemo da kućni ljubimac pre svega podrazumeva odgovornost, ne samo prema psu ili mački, nego i prema životnoj sredini, drugim životinjama, ljudima u našoj okolini i široj društvenoj zajednici”, ističe se u saopštenju.

  Izvor: Blic Online
   

Preporučite stranicu