S.A.R.S.

S.A.R.S.

DAlEhew.jpg

Sveže amputirana ruka Satriania (skraćeno S.A.R.S.) je muzički sastav iz Beograda. Njihova muzika je svojevrsna kombinacija pop, rock, reggae i hip-hop muzike sa elementima tradicionalnog srpskog folka.

Bend je osnovao 2006. godine Dragan Kovačević Žabac. Nakon nekoliko manjih svirki po beogradskim klubovima i nastupa u niškom KST-u u sklopu Mirovnog karavana, bend je doživio krizu i raspao se početkom 2008. godine. U međuvremenu, njihova pjesma Buđav lebac, snimljena u skromnim uvijetima kućne produkcije, je uploadana na internet, ostvarujući veliku popularnost na prostorima Srbije i bivše Jugoslavije. Fenomen „buđavog leba”je ohrabrio članove da se ponovo okupe sredinom 2008. godine i da nastave snimanje demo pjesama u Resničkoj laboratoriji zvuka (RLZ). Krajem iste godine dobili su ponudu da snime album za nacionalnu izdavačku kuću PGP-PTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Sky Wikluha), završen za nekoliko mjeseci i objavljen je u ožujku 2009. godine. Među gostima na ovom izdanju pojavljuju se puhač Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn), gitarist Sale Sedlar i bubnjar Vlada Rajović (Kanda, Kodža i Nebojša). Istovremeno sa albumom, izašao je i animirani spot za pjesmu Buđav lebac, koji je crtao srpski ilustrator Aleska Gajić.

Grupa je dobila nagradu za glazbeno otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila je dvije nagrade publike internet magazina Popboks za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008. godini.

S.A.R.S. je 2009. godine izdao istoimeni debi album na kome se nalaze sledeće pesme:

  1. Intro: Ptičji grip
  2. Buđav lebac
  3. Ibro
  4. Rakija
  5. Ana
  6. Ratujemo ti i ja
  7. Sindrom lidera male stranke
  8. Debeli lad
  9. Đuričko
  10. Budim se (feat. Skay Vikler)
  11. Zubarka
  12. Bonus: Buđav lebac (Rahmanee remix)
Izvor:wikipedija




 
Poslednja izmena od urednika:
Besplatno novi album benda S.A.R.S. "Ikone pop kulture"

Popularni beogradski sastav S.A.R.S. objavio je besplatno novi album "Ikone pop kulture", koji je za tri dana daunlodovan više od 20.000 puta.

1_zps00c1d35c.jpg


Ovo je četvrto studijsko izdanje benda S.A.R.S. i donosi osam novih numera, koje su objavljene samo devet meseci posle izlaska prošlog albuma "Kuća časti".

Inače, ovo iznenađenje za fanove je pre desetak dana najavljeno pesmom "Dane brojim", a ceo novi album može da se skine na zvaničnom sajtu benda.


Izvor: Blic Online
 
PROLEĆE JE VEĆ STIGLO: Preslušajte novi album S.A.R.S-a! (VIDEO)

Bend je, neposredno posle velikog beogradskog koncerta u Hali sportova, objavio peto studijsko izdanje

G1i3VOV.jpg


Bend S.A.R.S. je u subotu održao fantastičan koncert u novobeogradskoj Hali sportova, a odmah zatim objavljen je i njihov novi album “Proleće”.

Album je objavila izdavačka kuća “Lampshade Media“, a izdanje se može preslušati i na Jutjubu.

Fanovima je već poznata naslovna pesma u kojoj gostuje Straight Jackin. Žare i ekipa su u Hali sportova izveli još jednu numeru sa novog albuma, uvodnu “Praktična žena“. “Zarazni” rege šarmantnog teksta je na prvo slušanje osvojio publiku, i nema sumnje da će biti veliki hit:


Bend se ponovo oslonio na nekolicinu starih saradnika. Frontmen “Brkova” Shamso 69, koji je učestvovao u hitu “Ti, ti, ti”, sada se pojavljuje u “Ljubomori“, Dok je Dialup Lama gost u pesmi “Murija“.

(Telegraf.rs)
 
Natrag
Top