Evo bilo bi lepo ovde na ovoj temi malo da odlozimo oruzje, i da se odmorimo.
Pa da prodiskutujemo o nekim lepsim stvarima, duhovnijim..
Ja sam prvi, ima li koga jos?
Bilo je sličnih tema i pokušaja i prije, ali bez mnogo uspjeha. Ne znam koji je razlog tome. Smatram da ni jedan kršćanin koji Boga zove svojim Ocem i moli Očenaš ne može drugog vrijeđati ni napadati, niti mu silom nametati svoja uvjerenja. To zapravo i ne može, jer nitko nikoga neće moći uvjeriti u suprotno, pa čak ni kad bude prijetio subotom i drugim sličnim "odgojnim" mjerama koje su tobože potrebne za vječno spasenje. Ne i ne! Na kraju života bit ćemo suđeni po
ljubavi.
Da li si me ljubio i da li si ljubio Mene u ljudima? To će biti pitanje koje će nam Bog postaviti. Ako netko misli da nije tako, neka pročita 25 poglavlje Evanđelja po Mateju. U tom smislu bilo bi zanimljivo čuti što npr. Laodikeja i Taramana, misle o Isusovoj zapovijedi ljubavi, i što o riječima: "Ne sudite da vam se ne sudi." ili "Tko se uzvisuje taj će se poniziti.." i slično tome.
Bojim se da to nećemo čuti. Lakše je prijetiti subotom i izmišljati optužbe na Papu i Katoličku Crkvu, ogovarati Pravoslavnu ili proglasiti protestante otpadnicima jer sudjeluju u ekumenskom pokretu.
Mislim da bi svaki kršćanin, u svakoj prilici, pa tako i kad je na forumu, trebao imati na umu prisutnost Božju. Bog me gleda i Njegov pogled je ljubav, Njegov pogled liječi i snaži, čisti nas i rasvjetljuje. Stoga i vrijeme koje provedemo na forumu ne može biti izuzeto od Božje blizine i nastojanja da nam bude na korist duše. Međutim, iskustvo pokazuje da to nije tako.
Laodikeja po peti i deseti put ponavlja jedno te isto, Taramana je kao ratnik koji si je uzeo za pravo da ispravlja sve, od pravoslavnog vladike preko adventista pa sve do Pape. Sva ta negativnost ne može koristiti niti jednoj duši, stoga smatram da je bolje izbjegavati rasprave u kojima je vidljivo da nema Duha Božjega, a ni dobre volje za razgovorom s bratom koji je pripadnik druge vjeroispovjesti. Kažem
bratom, jer braća smo, dokle god budemo izgovarali molitvu koju nas je sam Gospodin Isus naučio "Oče naš"...