Real Madrid C.F. ~ Los Galácticos

Nisam ni ja primetio da je igrao,bio rezerva... Nema mesta za njega,velika je konkurencija na sredini...
 
Real žica milijune za nastup Drenthea




Nogometaše Reala čeka ogled s najugodnijim iznenađenjem lige ove sezone Herculesom iz Alicantea, a jedna od najvećih uzdanica malog kluba je igrač 'kraljevskog kluba' na posudbi Royston Drenthe



Mourinho itekako dobro zna koliko se nizozemsko krilo dobro uklopilo u sustav Herculesa i ne želi ga vidjeti s druge strane terena. Tako je uprava Reala aktivirala klauzulu iz ugovora prema kojoj Drenthe može nastupiti samo ako se isplati iznos od dva milijuna eura.

'Ja bih i platio da igram ovaj meč, ali svota je ipak prevelika,' rekao je nemoćni Drenthe uz dodatak da se on sprema kao da će igrati.

Ipak, dvoboj u Alicanteu u subotu u 20 sati proći će bez njega.

Preuzeto sa tportal.hr
 
Kristijano "nišani" rekorde

Kristijano "nišani" rekorde
1. novembar 2010. | 10:43 |

9116089034cce8bdd0f081047119031_extreme.jpg


Zvezda Reala Kristijano Ronaldo, koji je u dosadašnjem toku sezone postigao 12 golova za "galaktičare", nada se da će oboriti rekord po broju golova u sezoni.

Posle dobre prve sezone u španskom klubu, kada je na svega 29 (ometen povredama) mečeva postigao 26 golova, Portugalac ove godine blista gotovo na svakom meču.

Sada je Ronaldov cilj prestizanje rekorda Sare i Uga Sančesa, koji su postigli 38 golova u sezoni, i novo osvajanje Zlatne kopačke. Sara je igrao za Atletik Bilbao, dok je Sančez postao rekorder u Realu.


Prvo priznanje ovog tipa je osvojio u sezoni 2007/2008, kada je u ligi postigao 31 gol za Mančester Junajted.

Ronaldo je za sada na devet mečeva postigao 12 golova (sledi Leo Mesi sa sedam pogodaka), a po sopstvenom priznanju očekuje da ove sezone, ukoliko ga ne sputaju povrede, "prebaci" cifru od 40 golova u ligi. Mada je u Ligi šampiona na tri susreta postigao samo jedan gol (vode Eto sa šest i Mesi sa četiri pogotka), prednjači po broju šuteva na gol, ukupno 23, od toga 11 u okvir gola.

Real je trenutno na prvom mestu u Primeri, sa 23 boda na devet susreta. Sledi Barselona sa bodom manje i Viljareal sa 20 bodova.

Madriđane osmog novembra očekuje susret sa gradsvkim rivalom Atletikom, potom gostovanje Hihonu i okršaj sa Bilbaom na Bernabeu, dok će gostovanje sezone imati 28. novembra, kada putuju na okršaj sa Barselonom na Kamp Nou.

Izvor: B92
 
Murinjo suspendovan do "El klasika"

Murinjo suspendovan do "El klasika"
12. novembar 2010. | 18:32 |

6540443624cdd7a3f38acf931981794_extreme.jpg


Trener Real Madrida Žoze Murinjo suspendovan je na dve utakmice zbog isključenja za vreme susreta protiv Mursije u Kupu Kralja.

Real je u sredu na "Santjago Bernabeu" deklasirao Mursiju 5:1, a Portugalac je isključen zbog toga što je vikao na sudiju.

U saopštenju Disciplinske komisije FS Španije navodi se da Murinjo neće moći da vodi Reala sa klupe na ligaškim utakmicama protiv Sportinga iz Hihona i Atlek Bilbaa, ali će biti uz tim u "El kasiku" protiv Barselone na Kamp Nou 29. novembra.


Real Madrid je lider Primere posle prvih 10 kola. "Kraljevski klub" još nije poražen, a zabeležio je samo dva remija, i to u gostima. Murinjov tim trenutno ima bod više od drugoplasirane Barselone, treći je Viljareal sa 23.

Izvor: B92
 
Natrag
Top