Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
За покајане и праведне казну је платио мој Господ на Крсту, за непокајане и неправедне неће нико платити казну сем њих самих.

I pokajani grijesi idu na Satanu. Neko mora da bude kažnjen za njih. Isus je platio kaznu za sve grijehe, uzeo ih na sebe. Nepokajani grijesi idu osobi koja ih je činila, a začetnik grijeha satana dobija i svoje i pokajanih grešnika. Čitaj malo u Otkrivenju zašto će satana i demoni da se najduže muče. A trebao bi znati i ovo.

Mojsijeva 16,4 Svetu košulju lanenu neka obuče, i gaće lanene neka su na tijelu njegovu, i neka se opaše pojasom lanenijem i kapu lanenu neka metne na glavu; to su haljine svete, i neka opere tijelo svoje vodom, pa onda neka ih obuče.
3. Mojsijeva 16,5 A od zbora sinova Izrailjevijeh neka uzme dva jarca za žrtvu radi grijeha, i jednoga ovna za žrtvu paljenicu.
3. Mojsijeva 16,6 I neka prinese Aron junca svojega na žrtvu za grijeh i očisti sebe i dom svoj.
3. Mojsijeva 16,7 Potom neka uzme dva jarca, i neka ih metne pred Gospoda na vrata šatora od sastanka.
3. Mojsijeva 16,8 I neka Aron baci ždrijeb za ta dva jarca, jedan ždrijeb Gospodu a drugi ždrijeb Azazelu.
3. Mojsijeva 16,9 I neka Aron prinese na žrtvu jarca na kojega padne ždrijeb Gospodnji, neka ga prinese na žrtvu za grijeh.
3. Mojsijeva 16,10 A jarca na kojega padne ždrijeb Azazelov neka metne živa pred Gospoda, da učini očišćenje na njemu, pa neka ga pusti u pustinju Azazelu.
3. Mojsijeva 16,11 I neka Aron prinese junca svojega na žrtvu za grijeh i očisti sebe i dom svoj, i neka zakolje junca svojega na žrtvu za grijeh.

3. Mojsijeva 16,12 I neka uzme kadionicu punu žeravice s oltara, koji je pred Gospodom, i pune pregršti kada mirisnoga istucanoga, i neka unese za zavjes.
3. Mojsijeva 16,13 I neka metne kad na oganj pred Gospodom, da dim od kada zakloni zaklopac koji je na svjedočanstvu; tako neće poginuti.
3. Mojsijeva 16,14 Poslije neka uzme krvi od junca i pokropi s prsta svojega po zaklopcu prema istoku, a pred zaklopcem neka sedam puta pokropi tom krvlju s prsta svojega.
3. Mojsijeva 16,15 I neka zakolje jarca na žrtvu za grijeh narodni, i neka učini s krvlju njegovom kao što je učinio s krvlju junčijom, i pokropi njom po zaklopcu i pred zaklopcem.
3. Mojsijeva 16,16 I tako će očistiti svetinju od nečistota sinova Izrailjevih i od prijestupa njihovijeh u svijem grijesima njihovijem; tako će učiniti i u šatoru od sastanka, koji je među njima usred nečistota njihovijeh.
3. Mojsijeva 16,17 A niko da ne bude u šatoru od sastanka kad on uđe da čini očišćenje u svetinji, dokle ne izađe i svrši očišćenje za se i za dom svoj i za sav zbor Izrailjski.
3. Mojsijeva 16,18 A neka izađe k oltaru koji je pred Gospodom, i očisti ga; i uzevši krvi od junca i krvi od jarca neka pomaže rogove oltaru unaokolo;
3. Mojsijeva 16,19 I neka ga pokropi ozgo istom krvlju s prsta svojega sedam puta; tako će ga očistiti i posvetiti ga od nečistota sinova Izrailjevih.
3. Mojsijeva 16,20 A kad očisti svetinju i šator od sastanka i oltar, tada neka dovede jarca živoga.
3. Mojsijeva 16,21 I metnuvši Aron obje ruke svoje na glavu jarcu živomu, neka ispovjedi nad njim sva bezakonja sinova Izrailjevih i sve prijestupe njihove u svijem grijesima njihovijem, i metnuvši ih na glavu jarcu neka ga da čovjeku spremnom da ga istjera u pustinju.
3. Mojsijeva 16,22 I jarac će odnijeti na sebi sva bezakonja njihova u pustinju; i pustiće onoga jarca u pustinju.
3. Mojsijeva 16,23 Potom neka opet uđe Aron u šator od sastanka i svuče haljine lanene koje je obukao kada je išao u svetinju, i ondje neka ih ostavi.
3. Mojsijeva 16,24 Pa neka opere tijelo svoje na svetom mjestu i obuče svoje haljine; i izašav neka prinese svoju žrtvu paljenicu, i očisti sebe i narod.
3. Mojsijeva 16,25 A salo od žrtve za grijeh neka zapali na oltaru.
3. Mojsijeva 16,26 A ko odvede jarca za Azazela, neka opere haljine svoje i okupa tijelo svoje u vodi, pa onda neka uđe u oko.
3. Mojsijeva 16,27 A junca za grijeh i jarca za grijeh, od kojih je krv unesena da se učini očišćenje u svetinji, neka iznesu napolje iz okola, i neka spale ognjem kože njihove i meso njihovo i balegu njihovu.
3. Mojsijeva 16,28 A ko ih spali, neka opere haljine svoje i okupa tijelo svoje u vodi, pa onda neka dođe u oko.
3. Mojsijeva 16,29 I ovo neka vam bude vječna uredba: deseti dan sedmoga mjeseca mučite duše svoje, i ne radite nikakoga posla, ni domorodac ni došljak koji se bavi među vama.
3. Mojsijeva 16,30 Jer u taj dan biva očišćenje za vas, da se očistite; bićete očišćeni od svijeh grijeha svojih pred Gospodom.
3. Mojsijeva 16,31 To neka vam je počivanje subotno, i mučite duše svoje po uredbi vječnoj.
3. Mojsijeva 16,32 A sveštenik koji bude pomazan i koji bude osvećen da vrši službu svešteničku na mjesto oca svojega, on neka očišća obukavši se u haljine lanene, haljine svete.
3. Mojsijeva 16,33 I neka očisti svetinju svetu i šator od sastanka; i oltar neka očisti; i sveštenike i sav narod sabrani neka očisti.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
E moj Adrijane NIKAD od tebe neće biti Adventiste.
Nemaš svog gurua,nemaš fenjer,nemaš poštapalice....kako ti misliš onda biti svet i čist time što tamo nekog razapeli a ti se uopšte nisi mučio niti održao zakon....ne, sigurno od tebe NIKAD neće biti dobar Adventista pa se ti ljuti koliko hoćeš,a da budem iskren ni ja ti ne stojim bolje.

Jesi li čuo da satana ide sam sebi na kušanje,ovi jelenaši razbijaju teologiju.
A znaš li da Hrist gore posreduje za nas a On natovaren gresima jedva hoda iz sobe u sobu?
Ti bi VEROM da se spasiš...e,toga,nema pitaj jelenaše i čućeš to je ukinuto to više ne važi od 1843 kad dođe Gospod mi trebamo držati subotu i tako se SAMOZAPEČAĆAVAMO utvrđivanjem u jeleninoj istini koja sa Oriona stiže.

Nema više Duha niti pečaćenja o istog niti darova Duha to sad satana deli jer od 1844 su vrata ZATVORENA i pokvareni svet je odbačen.Nisi to znao....pitaj jelenaše i čućeš.
Adrijane,Adrijane kako se usuđuješ pored gurua Jelene da čitaš Bibliju i još da ti razumeš šta je Bog tamo rekao to se NESME to mora guru da ti objasni shvataš? Sad i nadalje pitaj jelenaše da ti objasne a ne Duh Sveti to više tako ne funkcioniše sad guru igra ulogu Duha shvataš.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Стварно не знам шта да ти кажем више. Имам осећај као да се дописујем са неким ко није хришћанин и не зна шта је Господ учинио и због чега је учинио.

I pokajani grijesi idu na Satanu.

29. А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.

Neko mora da bude kažnjen za njih.

5. Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на Њему нашег мира ради, и раном Његовом ми се исцелисмо.
6. Сви ми као овце зађосмо, сваки нас се окрену својим путем, и Господ пусти на Њ безакоње свих нас. (Исаија 53)


21. И метнувши Арон обе руке своје на главу јарцу живом, нека исповеди над њим сва безакоња синова Израиљевих и све преступе њихове у свим гресима њиховим, и метнувши их на главу јарцу нека га да човеку спремном да га истера у пустињу.
22. И јарац ће однети на себи сва безакоња њихова у пустињу; и пустиће оног јарца у пустињу.


24. Који грехе наше сам изнесе на телу свом на дрво, да за грехе умремо, и за правду живимо; ког се раном исцелисте.

Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.

Ви од другог јарца правите да је сотона који иде у пустињу Азазелу, колико сам схватио? А оба јарца су савршена и за грехе, оба чина је Христ испунио. Дакле, ко тврди да је сотона други јарац, тај тврди да је сотона месија. Јерес!

5. А од збора синова Израиљевих нека узме два јарца за жртву ради греха,
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
За покајане и праведне казну је платио мој Господ на Крсту, за непокајане и неправедне неће нико платити казну сем њих самих. Ко је дно и шта је јерес није тешко видети. Глупост о два јарца је милион пута поновљена и само доказује да једино Христ узима на себе грехе праведника, какво оправдање јереси јарцем и Азазелом.

Ако је тако, зашто је ваша "Кула стражара" (слично као код сведока, зато и спомињем) мењала текст?

То што ти пишеш је апсолутна глупост. Просто је смешно шта култови раде и како злоупотребљавају Библију да оправдају свог лажног пророка. Нисте ви суботари једини, много је таквих култова. Сваки култ има свог "другог јарца".



9. И нека Арон принесе на жртву јарца на ког падне жреб Господњи, нека га принесе на жртву за грех.
10. А јарца на ког падне жреб Азазелов нека метне жива пред Господа, да учини очишћење на њему, па нека га пусти у пустињу Азазелу. (3. Мојсијева 16)

>>>>>>

24. И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа.
25. Ког постави Бог очишћење вером у крви Његовој да покаже своју правду опроштењем пређашњих греха; (Римљанима 3)

**********
21. Јер Оног који не знаше греха нас ради учини грехом, да ми будемо правда Божја у Њему. (2.Кор. 5)

**********
27. Коме није потребно сваки дан, као свештеницима, најпре за своје грехе жртве приносити, а потом за народне, јер Он ово учини једном, кад себе принесе. (Јеврејима 7)

**********

28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају.(Јеврејима 9)

**********
2. И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света. (1. Јованова 2)



Ако се неко не покаје, он онда не може бити праведник и покајник. Шта пишеш ти? Како онда могу греси праведника прећи на сотону? Никако! Сви греси прелазе на Христа, који је Жртва за грех и Жртва за очишћење. Дакле, оба твоја јарца.

Ти кажеш да је дно дна само зато што сам написао да је она жена јеретик? Ја износим јерес јер сам показао њену јерес коју твоје старешине прикривају, мењају текст? Брани је ти, твоја ствар.

Da pise da Isus jednom udje i nadje vecni otkup, a oni kazu da je usao 1844 godine. Davno sam im ovo postavljao..
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ту је вишеструко неразумевање Писма. Ако погрешно тумачимо испашће да Господ наређује да се приноси жртва палом анђелу и сотонином слуги Азазелу. Никако!



Mount Azazel (Jabel Muntar) in the Judean Desert, to which the goat was sent, and from which it was pushed.

Cliffs of Mount Azazel (Jabel Muntar).

Азазел је окован до Суда, не иде јарац буквално њему да га онај запоседа и сл., јарац иде у пустињу да однесе безакоње и тамо угине.

Као да ја кажем суботарима: "Идите у Америку код Клинтона. Шаљем вас Клинтону". Не значи да иду буквално Клинтону који више није активан, већ ми је мрзак и зато га спомињем и везујем за Америку. Тако је Азазел мрзак Господу због оног што је радио и спомиње га у лошем контексту.

Раније је боравио у тој пустари, пре него што је окован ланцима. Али због преступа тај део пустиње је упамћен као Азазелов.


>>> Пустите јарца у пустињу Азазелу.

>>> Пошаљите суботаре у Америку Клинтону.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Adrijane pa ti si u pravu kad kažeš:

Имам осећај као да се дописујем са неким ко није хришћанин и не зна шта је Господ учинио и због чега је учинио.

BAŠ TO,ne razgovaraš uopšte sa hrišćanima jer hrišćani VERUJU Isusa Hristaa ovi se kriju iza Njega a uče onog drugog.
DVOJNO UČENJE spoljno je Isus a unutrašnje satana.
Jeste Mesija ali nije uklonio grehe,jesu proroci ali su knjige,jeste Jakov ali su sinovi pagani, jeste vezan ali okolnostima.
Rekoh da su gori od Rašinih svedoka.


Ovo si ti našao i hvala ti biće podeljeno:

grob-sa-simbolom-templara-jpg.29061


Lep KRUG a unutraKRUNAa u njoj KRST šta bi to moglo značiti nije valjda da su krstom satrli cara?

pacific-union-conference-token-of-merit-b-jpg.29068


Vidi,VIDI,naša bratijaADVENTISTI i oni imaju isti grb pa šta fali kad mogu drugi hrišćani imati taj znak zašto nebi i oni imali.

kruna-jpg.29064

hm...,ČIKO KOMANDIRU izvinite jel ste i vi hrišćani...naravno da jesu čim imaju isti grb kao bratijaAdventisti .


masonski-xram-u-filadelfii-jpg.29067


Ma ko to montira grbove zar vi hoćete da kažete da su Adventisti masoni...i tosamo zato što im hladno rukama i zato što satanu smatraju mesijom koji će ih trajno osloboditi greha....neznam šta da vam kažem u pravu ste.
Meni najžalije Lakića taj nezna niti razume ali dobro mlad je.


sda-masoni-5-jpg.28674


Rodila je maja za bega ili vojvodu kako samo ona stabilno sedi a oko nje sve smrznuti tipovi.Lepe li slike da se čovek nemože nagledati.Kako je samo šibala one masone razbucala ih nigde ih nema.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Adrijan, o tome ja sve vreme govorim, da se lukavim vadjenjem pojedinacnih citata iz konteksta planski zele prikazati stvari onakve kakve nisu.

Ovim si sebe prikazao kao krajnje nepostenog coveka, i ako sam imao dojam da si posten i istinoljubiv.

Dakle, sporni citat koji si namerno iseckao je sledeci:

"Греси праведника пренесени су на Сотону, зачетника зла,који мора поднети њихову казну."

ДУХ ПРОРОШТВА - ВЕЛИКА БОРБА ИЗМЕЂУ ХРИСТА И СОТОНЕ
Е.Г.Вајт
Вол. IV 494-495


Elen White nigde ne govori da ce sotona preuzeti grehe ljudi u cilju spasenja tih ljudi.

Ona govori o poslednjem sudu gde ce svi gresi pokajanih, i prljavstina greha - biti svaljeni na sotonu, kao uzroka i zacetnika greha, i on ce sa njima biti bacen u ognjeno jezero.
Gresnici koji se nisu pokajali, oni ce umreti sa svojim licnim gresima.


Dakle, cilj Hristovog drugog dolaska i suda Bozjeg ima osnovnu svrhu - da zemlju potpuno ocisti od greha i prljavstine greha, i njegovih posledica, a sve to ce biti ocisceno vatrom ognjenog jezera, gde ce sotona biti bacen zajedno sa njima.

Drugo, sto se tice dva jarca koja su odredjena u zemaljskoj Svetinji, to je upravo tipologija ovih dogadjaja vezanih za poslednji sud.
Ako pogledamo kontekst videcemo da je samo jedan od tih jaraca prinesen na zrtvu na oltar, i on je predstavljao Isusa Hrista koji ce se zrtvovati za grehe ljudske na krstu.

Drugi jarac nije zrtvovan na krstu, sto znaci da on ne predestavlja Gospoda Isusa, vec kako tekst kaze "Azazela"

Na ovog jarca je svestenik polagao ruke - sto predstavlja cin prenosenja greha, i taj jarac je oteran u pustinju da tamo umre ili da ga rastrgnu divlje zveri.

Zemaljski svestenik je tipos ili predslika Isusa Hrista kao nebeskog prvosvestenika, i ovo je potpuno jasna simbolika.

U poslednjem sudu Isus kao nebeski prvosvestenik ce na kraju sve grehe svaliti na glavu sotone kao njihovog uzroka, i on ce sa njima biti bacen u ognjeno jezero.

Zao mi je sto ne postoji razumevanje biblijske tipologije elemenata i dogadjaja, i sto se iz tog razloga osudjuju oni koji ovo razumevanje imaju.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
5. Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на Њему нашег мира ради, и раном Његовом ми се исцелисмо.
6. Сви ми као овце зађосмо, сваки нас се окрену својим путем, и Господ пусти на Њ безакоње свих нас. (Исаија 53)

I kako to osporava da satana neće biti kažwen za pokajane grijehe. Neko će da primi konačnu kaznu sud za pokajane grijehe. Ko drugi neko začetnik grijeha. Naravno nećeš oboriti ono što sam dao iz SZ.

29. А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.

Pa uzeo je sve grijehe svijeta i oprao ih. Jel to znači da ne treba da se kajemo za svoje grijehe nego da činimo grijeh. O ovome ću postaviti temu.

21. И метнувши Арон обе руке своје на главу јарцу живом, нека исповеди над њим сва безакоња синова Израиљевих и све преступе њихове у свим гресима њиховим, и метнувши их на главу јарцу нека га да човеку спремном да га истера у пустињу.
22. И јарац ће однети на себи сва безакоња њихова у пустињу; и пустиће оног јарца у пустињу.

Pa upravo sa ovim sam sebi skačeš u stomak. Pa vidiš da sve pokajane grijehe će satana da dobije. Svaki tvoj, moj, bilo čiji pokajani grijeh ide na njega za kaznu na sudu.

Džabe im govoriš Laodikeja, jer oni su pravoslavci jer su rođeni u pravoslavlju, da su rođeni u islamu bili bi muslimani, da su rođeni kao Hindusi bili u hiduističkoj vjeri. Oni samo znaju za ono gdje su rođeni. KOd njih je vjera čista slučajnost. Slučajno su rođeni kao pravoslavci ili katolici i tu su gdje jesu.
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ne mogu da shvatim da neko posle toliko vremena proučavanja svetog pisma Isusa naziva jarcem ? O nerazumni Laodikeja da li ćeš se ikada opametiti ? Isusa niko nikada nije uporedio sa jarcem kao što si ti uradio. Isus je kroz celo sveto pismo predstavljen kao jagnje koje ide na klanje kao što je i bilo a ne kao jarac. Ako Isusa možeš da nazoveš jarcem zbog prinošenja žrtve u starom zavetu onda ti možeš da ga nazoveš i ovnom i volom ... Bože oprosti mi na ovome !
Sledeće napisao si da drugi jarac nije žrtvovan na krstu.... pa nije ni prvi već je prinesen na oltaru što znači da je spaljen i te životinje su preuzimale grehe tadašnjih ljudi što u principu ima svrhu duboke simbolike što znači da u stvari i nisu preuzimale grehe u doslovnom smislu već ostaju kao primer koji će imati veliki značaj kada se razume šta to u stvari znači isto kao i Hristova žrtva.
Sledeće što si napisao je da će Isus sve grehe svaliti na glavu sotone. Ovo može da se razmotri ali činjenica je da je sve naše grehe preuzeo Isus koji je- Bog - koji je - Ljubav jer manifestacija Boga za nas je Ljubav i to je i sad i tako će ostati uvek i doveka.
Uzgred da bude jasno ako neko preuzme grehe za mene moram se dobro zapitati da li je taj ili to na neki način deo mene. Sledeće ako sam ja očišćen njegovom smrću i patnjom da li je to samo moja krivica ili je ustvari i njegova jer mi smo jedno. Ovo može da bude nerazumljivo za nivo razmišljanja koji Isusa naziva jarcem tako da neću više o tome.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Peko, sa ovim tvojim komentarom bih mogao da se slozim, jer Isus jeste u starom pa i novom zavetu predstavljen jagnjetom.
Ipak, to ne znaci da ovaj jarac nije predstavljao cin onoga sto ce Isus uciniti na krstu mnogo kasnije, da preuzme ljudske grehe, jer tekst kaze da je taj jarac bio odredjen za Gospoda, da preuzme grehe na sebe, sto je tipologija Hristove zrtve i onoga sto ce uciniti na krstu.

3. Mojsijeva 16,9 I neka Aron prinese na žrtvu jarca na kojega padne ždrijeb Gospodnji, neka ga prinese na žrtvu za grijeh.
 
Natrag
Top