Prijateljstvo između muškarca i žene

Iskreno mislim da to prijateljstvo i nije bas moguce..Tj moguce je samo u slucaju da su oba prijatelja zauzeta i da pored sebe imaju voljene osobe...U drugom slucaju, kada provodis sa nekim puno vremena, i kada ti je neko drag kao osoba, lako se prijateljstvo pretvara u nesto vise...Mislim da se uvek bar sa jedne strane rode nekakva osecanja koja su vise od prijateljske ljubavi, i ako mnogi ne zele da priznaju to.
 
Kod mene to bogme ne postoji. Ja sam da se tako izrazim malo svalerast pa sam svaku drugaricu smuvao lol :p Al ima kod nekih slucajeva...mada je to jako retkooooooo!!!
 
Takodje mislim da to nije moguce. Jer ma koliko se neko trudio da to izgleda kao iskreno prijateljstvo, ta osoba krije pravi razlog njihovog druzenja. Privlacnost mora da postoji. Koliko puta ste u zivotu bili u prilici da se druzite sa nekim a ta osoba vam se ne svidja fizicki. Verovatno nikad.Ne biste ni izasli sa tom osobom na pice pa da se upoznate. Niko to ne zeli da prizna ali kada bi ikada bili u situaciji da se nesto dogodi svako bi to prihvatio.
 
размишљајући о овој теми, дошао сам до закључка да је једини прави одговор садржан у песми над песмама.
 
ne postoji

Uvjek jedna strana nije ravnodušna.Ja ne bih bila sa svojim drugom,ali znam da bi on sa mnom.
 
Poslednja izmena:
Ma ima. Ja imam vise godina druga, zaista druga i pravog prijatelja. Nikada ni jednom od nas nije palo na pamet nista vise od toga. Postoji to ali ako su dve osobe zaista zainteresovane za prijateljstvo i ako nemaju predrasuda o tome
 
pa ne znam baš,možda ti nisi zainteresovana za nešto više od prijateljstva,ali pitanje da li prijatelj jeste(ne kažem da jeste)? nemoj me pogrešno razumeti,samo hoću da kažem da ne možeš ući u nečiju glavu i videti šta je u njoj :)
 
Sakam da veruvam deka postoi prijatelstvo pomegju masko i zensko, nadeshta posledna umira. Jas imam 29 godini, bez razlika kako sum se odnesuvala bez razlika dali nekoj bil vo vrska site moi dosegashni "drugari" probale neshto razlikata e samo vo vremeto i priodot, nekoi pobrzo nekoi posporo. Nekoi mi ostanale prijateli, za nekoi mislam deka go zloupotrebile prijatelstvoto, so nekoi ostanala distanca. Verojatno bliskosta nosi doverba, pocit, ljubov, zabava, privlecnost se prijatni emocii koi asociraat na pintimni odnosi........ No imam najdobar drugar koj znam deka mi e i ne go privlekuvaat devojki devojki. I toj mi extra dugar.
 
Prijateljstvo između muškarca i žene? Neki kažu da do iskrenog prijateljstva između muškarca i žene može doći samo u slučaju kada je jedno od njih izraziro ružno!? Drugi, opet, kažu da u "prijateljskim utakmicama pada najviše golova!" Može li takvo prijateljstvo postojati, a da ni jedno od njih nikada ne pomisli na "nešto više"?
Iznesite vaša iskustva o tome.

Naravno da je moguce smile3 Zasto pa ne bi bilo?! Bitno je da te dve strane imaju jasnu postavu u svom mozgu....sta ustvari rade, sta zele. Prelazak iz prijateljstva u vezu je jedan sasvim prirodan proces unapredjenja prijateljstva, tako da to nikako ne vidim kao prekid prijateljstva. Svi imamo razlicita iskustva ali moje iskustvo kaze da je moguce imati prijateljicu sa kojom nikada nisam pozeleo da budem zajedno a druzimo se preko 20 godina. Posto devojka nije ruzna, onda mora da sam ja - jer koliko znam, ni ona nije pozelela da bude samnom :)
 
Takodje verujem da takva prijateljstva mogu da postoje,cak i iz licnog iskustva.
Mozda takva prijateljstva dobro funkcionisu,izmedju ostalog,zato sto zene (uglavnom) vaze za pol koji ce bolje saslusati,cak i kad nema neki savet,dok za muskarce verujem da ce biti iskreniji sto se nekih pitanja tice.Mislim da je samo predrasuda da takva prijateljstva ne mogu da opstanu,koja "vuce" korene jos iz starih vremena,kada su zene ostajale kod svojih kuca a muskarci radili tako da su im (uglavnom) jedini susreti bili kod kuce.U sadasnjici,dolazi do cescih kontakata,muskarci i zene sve vise imaju ista ili slicna interesovanja sto moze voditi ka lepom druzenju.Postoji i istrazivanje gde se pokazalo da je taj odnos (musko-zenska prijateljstva) sve vise zastupljen kod mladjih generacija.

P.S.Naravno,vazno je i znati ko sta podrazumeva pod prijateljstvom :)
 
Natrag
Top